Gran Turismo fans

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Παίζει κανείς Gran Turismo?

oak-racing-pescarolo-01-evo-judd-nicolet-20067.jpg

Απο τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο της σειράς, όταν αισθάνομαι κούραση καταλαμβάνω το το Playstation του γιου μου κανονικά.

Δυστυχώς η κατάσταση δεν επιτρέπει το real thing οπότε είναι το αμέσως επόμενο, αν θελω να ευχαριστηθώ ταχύτητα και να γνωρίσω παγκόσμιες πίστες.

Οταν μεγαλώσω λέω να πάρω και μια Recaro με τιμόνι και να κολλήσω μια οθόνη μπροστά.

Παίζει κανείς άλλος ή είμαι απολίθωμα;

Επαιζα μεχρις επιληπτικων κρισεων το πρωτο της σειρας. Κανενα απο τα επομενα δεν ειχε τοσο βαθεια μελετημενη κ απιστευτης ακριβειας κ ρεαλισμου, μεταφορα οδηγικης συμπεριφορας σε joystick. Θυμαμαι τιποτα δεν ηταν κοντυτερα σε πραγματικη οδηγηση γρηγορου αυτοκινητου απο εναν γυρο με την Cerbera του παιχνιδιου.  >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D

Kάτι ψιλά ............ τα παίζουμε κι εμείς που και πού  ;D ;D ;D

o cos_dr παιζει το F1 Challenge Seasonal Event στο GT5, με τιμονιερα σε simulation settings 

Παλαιότερα έλιωνα περισσότερο, ιδιαίτερα στα πρώτα κι εγω, τωρα ετσι για να ξεμουδιάσουμε καμμια φορά

Ειναι επίσης το αγαπημένο παιχνιδι του γιου μου. Λιώνει παθιασμένα.

Παντως αν νιώσεις έτοιμος ποτέ να κοντραριστείς μαζί μου, give me a call. λολ  ;D ;D

Πωπω... και στο καταραμένο Nurburgring; 7-λεπτοι γύροι...

Μπράβο ρε πολυτάλαντε!

Εγω δεν έχω αξιωθεί να πάρω τιμόνι. Αλλά έχω το GT6 και παίζω online... άμα λάχει. :)

yameth είπε:
Πωπω... και στο καταραμένο Nurburgring; 7-λεπτοι γύροι...

Μπράβο ρε πολυτάλαντε!

Εγω δεν έχω αξιωθεί να πάρω τιμόνι. Αλλά έχω το GT6 και παίζω online... άμα λάχει. :)
χωρις τιμονι τα ραλάκια gια εμένα πλεον δεν...............

Αμα παιξεις με καλή τιμονιέρα δεν ξαναπιάνεις το controller.

Τrust me. Και κάνεις και καλύτερη δουλεια. Έχεις μεγαλύτερη  ακρίβεια και στις στροφές και στο γκαζι και στο φρένο. Αξίζει αμα σου αρέσει τοσο πολύ να πάρεις μια και μιά καλή βάση..

Επίσης  τωρα αυτές τις μέρες επαιζα λιγο και το dirt rally. Το ζείς μιλαμε. Εχουν κάνει καλή δουλειά σε όλους τους τομείς.

Αμα βγαλω καναν χρόνο αξιοπρεεπη στο pikes peak θα το ανεβάσω.

Για πες τιμόνι. Διότι ότι έχω πιάσει δεν με ικανοποίησε.

Βέβαια το κοστος τους ήταν κατω απο 100 ευρώ.

Πιστεύω πως πρέπει να τα χώσεις για πιστότητα.

yameth είπε:
Για πες τιμόνι. Διότι ότι έχω πιάσει δεν με ικανοποίησε.

Βέβαια το κοστος τους ήταν κατω απο 100 ευρώ.

Πιστεύω πως πρέπει να τα χώσεις για πιστότητα.
εμένα με ικανοποιεί το driving force GT της Logitech που ειναι και official για το game. Ειναι παλιό ομως το έχω χρόνια.

Δεν πρέπει να βγαίνει πιά, βγαίνουν πιο σύγχρονα.

Aν υπολογισεις και την βαση κανα κατοσταρι ρυθμιζομενη αλουμινίου που βγοζυυν και μπάνει και η πεταλιερα πανω και ειναι σταθερή. Χρειάζεται και αυτή για σωστή δουλεια και αισθηση. Την διπλωνεις μετα και την βαζεις στην άκρη, ειναι πρακτική και ειναι ολα ετοιμα πανω, μονο συνδεεις και καθεσαι και παιζεις,

Και να προσέξεις την μελλοντική συμβατότητα για ps4 γιατι οι παλιότερες δεν παίζουν, δεν ειναι συμβατές.

Θελει ιστορία για να παίξουν, γινεται αλλα ειναι μπελάς.

Εχει βγαλει νομιζω καινουργιες η logitech.

Εγω ειμαι γενικώς logitech fan, τα περιφερειακά μου γενικώς logitech ειναι, αλλα υπάρχουν και άλλες αξιολογες οπως λένε.

Παντως πανω απο 100 ευρω για να εχει καλη αναδραση να υπολογίζεις.

Ακολουθούν μερικές φώτος μου από το Sport και το 7:
FB_IMG_1774385195325.jpg

Βιντάζ και νέα Aston Martin:
FB_IMG_1774385209048.jpg

FB_IMG_1774384448667.jpg

Cobra vs Jaguar old-school:
FB_IMG_1774384501362.jpg

Ford GT πίστας:
FB_IMG_1774384013241.jpg

FB_IMG_1774384019392.jpg

Διάφορες άλλες φώτος:
FB_IMG_1774384603706.jpg

FB_IMG_1774384588144.jpg

FB_IMG_1774384571466.jpg

Κλείνοντας με Ferraris:
FB_IMG_1774384629737.jpg

FB_IMG_1774384641378.jpg

FB_IMG_1774384253406.jpg

εύγε νέε μου! Συνεχίζεις ακάθεκτος την παράδοση των Noiz-άδων που τυγχάνουν και sim racers/racing games enthusiasts! Το GT είναι μια σειρά παιχνιδιών που διαθέτει και εξαιρετικό soundtrack, ιδανικό και για μουσική εξάσκηση!

Απ' τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν βγει στην ιστορία των video-games.
Ως αγαπημένο θα έβαζα το Gran Turismo 2. Τελικά είχε κάποιο bug και δεν πήγαινε 100% αλλά τότε δεν είχαμε internet και ψάχναμε να δούμε τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα. Είχε πολύ ωραίο menu, γαμάτα αυτοκίνητα και η δυσκολία ήταν σε normal πλαίσια. Ακόμη και τα endurance είχαν μία φυσιολογική διάρκεια. Το 3 επίσης αγαπημένο, αλλά κάπου στο τέλος των professional races με τις formules ξέφευγε το επίπεδο. Το Gran Turismo 4 το αφήνω ασχολίαστο. Άπειρες πίστες, υπερβολικά υψηλό επίπεδο δυσκολίας, endurance πίστες που έπιαναν μέχρι 24 ώρες και πολλά άλλα μακάβρια πραγματάκια. Βέβαια κυκλοφορούσε μύθος ότι κανένας δεν έπαιζε και τις 24 ώρες ούτε κάποια άλλα πολύ μεγάλα endurance, αλλά με κάποιο trick έβαζες το αμάξι σε αυτόματο πιλότο το οποίο μου ακούγεται περίεργο λίγο (μιλώντας για το ps2).

@dish-jockey Στο 4 που ήταν το πρώτο μου GT κάηκα να βγάλω το πιο δύσκολο τελευταίο Mission 34 αν θυμάσαι με την Mercedes SLR στο Nurburgring Nordschleife...Μου πήρε μήνες και μία μέρα κάπως έγινε και τα κατάφερα.
Και εννοείται είχα μάθει τα 21 χιλιόμετρα του Nordschleife σαν την παλάμη μου. 😂

@cos_dr ισχύει, ντουζίνες κομματιών ωραίων! Τελευταίο που είχα εντοπίσει που μου άρεσε πολύ ήταν αυτό, στα μενού:

Begin - Wood trees, για χαλάρωση ανάμεσα στους αγώνες.

@dish-jockey Στο 4 που ήταν το πρώτο μου GT κάηκα να βγάλω το πιο δύσκολο τελευταίο Mission 34 αν θυμάσαι με την Mercedes SLR στο Nurburgring Nordschleife...Μου πήρε μήνες και μία μέρα κάπως έγινε και τα κατάφερα.
Και εννοείται είχα μάθει τα 21 χιλιόμετρα του Nordschleife σαν την παλάμη μου. 😂

Δεν τη θυμάμαι καθόλου. Ξεκινάς και με χρονοκαθυστέρηση απίστευτο. Το μπαγάσα, τελευταία στιγμή το πέρασε.

Υπάρχει κάποιο μαγαζί που γράφει παιχνίδια; Βρήκα το playstation 2 το οποίο είχα τσιπάρει. Είχα περάσει πριν καιρό από το μαγαζί που μας έγραφε αρχές 2000 και υπήρχε ακόμη αλλά πλέον κάνει μόνο service υπολογιστών.

Υπάρχει κάποιο μαγαζί που γράφει παιχνίδια; Βρήκα το playstation 2 το οποίο είχα τσιπάρει. Είχα περάσει πριν καιρό από το μαγαζί που μας έγραφε αρχές 2000 και υπήρχε ακόμη αλλά πλέον κάνει μόνο service υπολογιστών.

Δεν γνωρίζω κάποιο και αυτό να το γυρνάνε σε service το έχω δει πολλές φορές.

Πάντως ντροπή που το Logitech G29 τιμόνι με τεχνολογία 20ετίας με γρανάζια ακόμη κάνει πάνω από 200. Εντάξει το ένα είναι ο πληθωρισμός αλλά σίγουρα βγάζουν γερό κέρδος με βάση την φήμη (τότε) του τιμονιού και που είναι σκυλί.
Που είδα πιο πάνω σχόλιο πριν 10 χρόνια πώς πρέπει να δώσεις πάνω από 100, τώρα για ένα τίμιο τιμόνι τουλάχιστον με ιμάντα (πχ. Thrustmaster T300), πλέον για brand new είναι 300+.

Δεν γνωρίζω κάποιο και αυτό να το γυρνάνε σε service το έχω δει πολλές φορές.

Πάντως ντροπή που το Logitech G29 τιμόνι με τεχνολογία 20ετίας με γρανάζια ακόμη κάνει πάνω από 200. Εντάξει το ένα είναι ο πληθωρισμός αλλά σίγουρα βγάζουν γερό κέρδος με βάση την φήμη (τότε) του τιμονιού και που είναι σκυλί.
Που είδα πιο πάνω σχόλιο πριν 10 χρόνια πώς πρέπει να δώσεις πάνω από 100, τώρα για ένα τίμιο τιμόνι τουλάχιστον με ιμάντα (πχ. Thrustmaster T300), πλέον για brand new είναι 300+.
εγώ έχω ακόμα την driving force GT αλλά δεν παίζει στο 5, ούτε κάν στο PS4. Στο PC παίζει μια χαρά πάντως. Έχω πάρει και το Assetto Corsa Competizione, το αγόρασα από το steam που το είχε φθηνά και λένε ότι είναι καλό για να παίξω λίγο με GT3/4 αμάξια και δεν το έχω εγκαταστήσει ακόμα μιας και δεν μπορώ να παίξω με τιμονιέρα αυτόν τον καιρό λόγω προβλήματος στον ώμο. Έχω και το AC το πρώτο full με όλα τα DLC. Δεν έχω πάρει PS5. Και δεν πρόκειται γιατί έχω τόσα παιχνίδια και emulators που με βγάζουν 2 ζωές. Φτάνει πια. Βαρέθηκα.

έριξα τον emulator του PS3 εχθές για πλάκα να θυμηθώ τα παλιά και ορίστε! GT5 μέσω PC και Windows!

Με πορωσατε, και ανοιξα το αξεπεραστο GTR2

Ιδου το screenshot

IMG_20260328_114125.jpg

Ειναι απο το tv replay.

3 λεπτα και κατι ψιλα στο 24H Nurburgring, που εχει και την παλια και την καινουργια μαζι.

Η porsche ειναι μια custom made 996, με 17.000+ αλογα στις 11.500 στροφες, και τελικη 890+ χαω :ROFLMAO:

Χαω, πως λεμε κανω χαος :ROFLMAO:

Υποψη οτι ειναι simulation το μηχανημα, δεν ειναι οτι εβαλες παραπανω αλογα και καθαρισες.

Για παραδειγμα, με την αυξηση της ταχυτητας αυξανεται και το downforce, βρισκει το πατωμα του αμαξωματος στην ασφαλτο, και πρεπει να πειραξεις τον συντελεστη τριβης του πατωματος για να μπορει να ανεβει η τελικη :ROFLMAO:

Το αμαξι το εφτιαχνα επι μηνες για να φτασει να εχει τετοιες επιδοσεις και να μη φευγει στην πρωτη στροφη σαν αεροπλανο.

Αλλα κυριολεκτικα μου κατεστρεψε απο τοτε ολα τα racing παιχνιδια, μου φαινονται πλεον σα να ειναι ακινητα :ROFLMAO:

7c0b65bab07ed363bae8c5d6f6813016.jpg

:ROFLMAO:

Υποψη οτι ειναι simulation το μηχανημα, δεν ειναι οτι εβαλες παραπανω αλογα και καθαρισες
Αααααακριβώς αυτό για τα simulators. Δεν μπορώ να οδηγήσω με τιμονιέρα ακόμα λόγω τενοντίτιδος στον ώμο που ακόμα με ταλαιπωρεί και δεν έχω εγκαταστήσει ακόμα το Competizione που ανέφερα πιο πάνω.

Θέλω να παίξω ξανα για πλάκα και το GT5 μέσω του emulator.
Έτσι όπως και με τα VST λοιπόν σας βάζω και δυο clip που έκανα τώρα όχι με racing sim αλλά με το arcade racing που πιστεύω όλοι αγαπήσαμε, το Sega Rally Championship, το πρώτο, το ορθόδοξο :D

To 1995 που βγήκε στα Arcades κυκλοφόρησε και η κονσόλα Sega Saturn με το port του παιχνιδιού για αυτή που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό για την εποχή με τρομερή αίσθηση και αναβαθμισμένο σε epic level το soundtrack.

Πάρτε και του Saturn λοιπόν.

να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές.
Παραμένει εθιστικότατο όπως θεωρώ όλα τα παλιά racing είτε sim είτε arcade που παρόλους τους περιορισμούς του τότε hardware φτιάχνονταν με μεράκι, με τρελή εφευρετικότητα αλλά κυρίως με σεβασμό θεωρώ προς τον gamer. Οι developers ήταν πιο ανθρώπινοι, ακόμα και οι ίδιες οι πολυεθνικές που τους ανήκαν τα παιχνίδια. Τώρα πια δε σέβονται τον καταναλωτή, μόνο το ΚΕΡΔΟΣ τους ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ γι αυτό και το σύγχρονο gaming περνάει κρίση, πάσχει από πολλά πράγματα και πλέον θα γίνεται όλο και περισσότερο άθλημα για ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

Θυμίζω μέσω αυτού του κομματιού παρακάτω το εξαιρετικό soundtrack τους που σύντομα σκοπεύω να κάνω cover με το νέο μου KEYTAR.

Tου Saturn πρώτα που ξεπέρασε το original,

Και του arcade με το τρομερά θα έλεγα περάσματα του rock organ

Τι εποχές Θεέ μου. ❤️

Για μενα το καλυτερο racing soundtrack: NFS III στο ps1

Και να τρεχεις με το ομορφοτερο αμαξι ολων των εποχων, τη mercedes clk gtr

1998_Mercedes-Benz_AMG_CLK_GTR_002.jpg

maxresdefault.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back