Καλημέρα!
Επειδή μου την έδινε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ που δεν μπορούσα να βρω αντικειμενικές και <<ουδέτερες>> πληροφορίες περί Bugera, ειδικά από Έλληνες μουσικούς, θα γράψω μια εκτεταμένη άποψη και ελπίζω να βοηθήσω όσους ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.
Είμαι ευτυχής κατόχος μιας κεφαλής Bugera 333xl η οποία ήρθε από dv247.com εδώ και 5 μέρες. Την κεφαλή την συνδέω σε μια 2x12 καμπίνα με celestion Vintage 30s μεγάφωνα ενώ η κιθάρα μου είναι μια Fender American Strat με αλλαγμένο τον bridge διπλό μαγνήτη σε Seymour Duncan Custom. Αυτό το λίγο διάστημα, αφιερώνω αρκετές ώρες την ημέρα ψάχνοντας και παίζοντας τον ενισχυτή, και τα παρακάτω είναι οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις μου.
Αρχικά, ΜΗΝ τον αγοράσετε αν δεν έχετε κάποιον δικό σας χώρο όσο το δυνατόν πιο μακριά από γείτονες, γονείς κτλ. Είναι ΔΥΝΑΤΟΣ, αν ήδη ο combo 30άρης λαμπάτος σας φαντάζει εκκωφαντικός, αυτός εδώ είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΣ αν θα θέλαμε να βγάλουμε τον πραγματικό του χαρακτήρα. Μην ξεχνάτε μιλάμε για 120 Watts, και μάλιστα λάμπα

! Σε χαμηλές εντάσεις τα καταφέρνει αρκετά καλά βέβαια, αλλά είναι άσκοπο να προβείτε σε μια τέτοια αγορά αν δεν σκοπεύετε να τον ανοίξετε πάνω από το παρά 25.
Από άποψη κατασκευής ο Bugera σε καμία περίπτωση δεν δίνει την εντύπωση φτηνιάρικου Behringer, θα μπορούσε βέβαια να είναι καλύτερος σε αρκετά σημεία (βλ. πλαστικά knobs :

) Είχα πανικοβληθεί με τις διάφορες ιστορίες που διάβαζα για αναξιόπιστο ενισχυτή και για να είμαι ειλικρινής ακόμα έχω ανησυχία. Τον έχω λίγο καιρό για να μπορώ να πω αν ισχύει κάτι τέτοιο, προς το παρόν τουλάχιστον κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του, fingers crossed.
Το clean channel είναι ανέλπιστα καλό παραμένει καθαρότατο ακόμα και σε υψηλές εντάσεις (τουλάχιστον με τις stock λυχνίες) Το αν συνεργάζεται καλά με πετάλια δεν έχω προλάβει ακόμα να το διαπιστώσω (παίζω μόνο καρφί προς το παρόν).
Το crunch channel αποτελεί επίσης έκπληξη κυρίως λόγω του εύρους του. Μπορείς να παίξεις γεμάτες συγχορδίες σε rock ύφος και να <<γκαζώσεις>> μέχρι ύφος Sabbath σε κάθε περίπτωση με ιδιαίτερα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Στο σημείο αυτό να προσθέσω για τον φίλτατο psycho969 πως videos στο YouTube δεν βοηθούν καθόλου στην διαμόρφωση άποψης, ίσως μιας πολύ γενικής, αλλά και πάλι....: ο ενισχυτής ακούγεται διαφορετικά. (όχι απαραίτητα χειρότερα, απλώς…. διαφορετικά!) από τα διάφορα videos, όπως είναι φυσιολογικό.
Τα γκάζια φτάνουν και περισσεύουν στο lead channel με ήχο που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ενισχυτή των 500 Euros, αν και από ένα σημείο και μετά (ιδιαίτερα αν το παρακάνεις) ο ήχος βγαίνει ασαφής και αρκετά θορυβώδης. Το knob για noise reduction είναι πραγματικά άχρηστο, αν παίζετε με τόνους από γκάζια δεν θα σας κάνει τίποτα και ίσως θα χρειαστείτε ένα σοβαρό πετάλι. Έχω ασχοληθεί αρκετές ώρες με τον ενισχυτή μέχρι τώρα αλλά δεν περιμένω να βρω τον ήχο μου από τόσο νωρίς. Γενικά, δείχνει να <<ακούει>> κάθε αλλαγή που γίνεται στα EQ και αυτό καθιστά χρονοβόρα (προφανώς και δεν με χαλάει

) τη διαδικασία εύρεσης του ήχου που να σε καλύπτει και να είναι κοντά σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Ειδικά στο lead channel μου δίνει την εντύπωση ότι θέλει <<κάτι ακόμα>> ώστε να μπορώ να παίζω καρφί σε lives, ηχογραφήσεις κτλ. Ίσως να θέλει παραπάνω ενασχόληση, ίσως κάποιο πετάλι EQ, ίσως κάποιο boost σε ηπιότερες ρυθμίσεις, ίσως trial and error σε πρόβες, αυτό μένει να το ανακαλύψω τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν κάθε μέρα που περνάει γουστάρω όλο και πιο πολύ που πήρα το ρίσκο να κάνω την αγορά.
Συνολικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα επαφή μου με τον ενισχυτή, δείχνει να τα καταφέρνει στα περισσότερα από όσα υπόσχεται, θα επανέλθω για ο,τιδήποτε νεότερο.
Cheers.