Γνώμες για 3 ηλεκτρακουστικά μπάσα...

funky_bassman

Παλιά καραβάνα
Έχω μπερδευτεί τελείως... Θέλω να πάρω ηλεκτρακουστικό μπάσο και δεν ξέρω τι να κάνω... Θα εξηγηθώ:

Έχω 3 επιλογές:

Α) Harley Benton Beatbass

B) Epiphone Viola Bass

C) Hofner Beatles Bass

Η τιμές είναι 150-220-260 αντίστοιχα... Από τα κλιπάκια του thomann αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι πρώτα το HB και μετά το Hofner... Εσείς πιο θα παίρνατε? Καμιά άλλη πρόταση σε αυτά τα λεφτά? Δεν με ενδιαφέρει το αν είναι μεταχειρισμένο... Επίσης θα ήθελα να έχει αυτό το κλασσικό σχήμα αν και δεν με χαλάει κάτι άλλο...

εχω ενα ηλεκτροακουστικο μπασο ιμπανεζ!

για μενα ειναι παντελως αχρηστο σαν οργανο!

εχει πολλα πολλα αρνητικα, τα οποια εχω αναφερει καμποσες φορες σε παρομοια θεματα!

αν θες, ερχεσαι να το ακουσεις και να περασεις λιγη ωρα μαζι του για να προλαβεις να αποφυγεις την αγορα γενικα!

απο αυτα τα τρια και εγω το μπεντον θα επαιρνα παντως!

πρωτα απο ολα, ειναι χαλια σαν αισθηση!

παικτικα δηλαδη δεν νιωθεις πως παιζεις μπασο.

αφετερου δεν εχει καθολου ενταση αν δεν το εχεις συνδεσει σε ενισχυτη η σε κονσολα και ηχεια!

κοινως αμα παιζεις εσυ και δυο ακουστικες, δεν θα ακουγεσαι καθολου.

τελος, οποτε το εχω συνδεσει οπουδηποτε, βουιζε ο πλανητης........!

βεβαια και εγω μονο με δυο ηλεκτροακουστικα εχω παιξει στην ζωη μου, το ιμπανεζ(που το πηρα 400 απο τριμη πριν χρονια) και ενα φεντερ λιιιγο πιο ακριβο.

μπορει στα πολυ πολυ ακριβα οργανα να ναι αλλιως τα πραγματα!

ξαναλεω, ελα να πασπατεψεις το δικο μου οποτε θες.....

Babtua είπε:
Σε τί το χρειάζεσαι ένα τέτοιο μπάσο;
σε αυτο ηθελα να σταθω και εγω και το ξεχασα!

αν ενδιαφερεσαι παντως για την λυση μικρων λαιβ τυπου ανπλαγκντ ισως και να σε εξυπηρετει πιο πολυ η λυση ενος ηλεκτρικου ορθιου.........και θα σε κανει και καλυτερο παικτη!

Babtua είπε:
Σε τί το χρειάζεσαι ένα τέτοιο μπάσο;
Πάντα ήθελα ένα ηλεκτρακουστικό... Για κάνα ακουστικό live κλπ και γιατί μου αρέσει εμφανισιακά! Και επειδή κάθε φορά που ακούω ηλεκτρακουστικό μπάσο καραγουστάρω τον ήχο!!!

funky_bassman είπε:
Πάντα ήθελα ένα ηλεκτρακουστικό... Για κάνα ακουστικό live κλπ και γιατί μου αρέσει εμφανισιακά! Και επειδή κάθε φορά που ακούω ηλεκτρακουστικό μπάσο καραγουστάρω τον ήχο!!!
και ξαναλεω....!

ισως και να σε εξυπηρετει πιο πολυ η λυση ενος ηλεκτρικου ορθιου.........και θα σε κανει και καλυτερο παικτη!
μπαι δε γουει  και τετοιο εχω!

οποτε θες ερχεσαι και δοκιμαζεις και αυτο!

Εγώ πάντως που έχω αυτό

http://www.thomann.de/gr/ibanez_aeb8ebk.htm

μου αρέσει τρομερά. Απίστευτη club ταστιέρα, ωραίος unplugged ήχος, μεγάλη ποικιλία στον plugged ήχο.

Και είναι αυτό που θεωρώ εγώ "ηλεκτρακουστικό μπάσο". Τα παραπάνω είναι semi-hollow basses, στην ίδια κατηγορία με το Jack Casady, το Rivoli, το ΕΒ-2 κλπ.

Γι αυτό ρώτησα τί το θέλεις...

Για ακουστικό live πάντως, κανένα μπάσο (ούτε κοντραμπάσο) δε θα σε βγάλει σε ένταση εκτός αν είσαι σε μικρό δωμάτιο για να σε ακούνε οι συμπαίκτες σου μόνο.

Χρειάζεσαι σίγουρα ενίσχυση... οπότε βάζεις και κανονικό μπάσο. Τώρα, αν θέλεις the unplugged looks, παίρνεις κάτι τέτοιο

αν θέλεις κάποιο άλλο look, παίρνεις οτιδήποτε...

Αλέξανδρε θα έρθω από το σπίτι σου να δω τι παίζει με το ιμπανέζ... Ίσως σε καταφέρω να το αποχωριστείς!!!  ;) ;) ;)

Babtua είπε:
Εγώ πάντως που έχω αυτό

μου αρέσει τρομερά. Απίστευτη club ταστιέρα, ωραίος unplugged ήχος, μεγάλη ποικιλία στον plugged ήχο.
πλακα κανεις!

και εγω αυτο εχω!

και δεν μαρεσει καθολου!

ΚΑΘΟΛΟΥ...!!

μηπως θες να εχεις δυο? :P :P :P :P :P :P

Όταν λες για ηλεκτρικό όρθιο εννοείς κάτι τέτοιο:

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Stagg-EDB-3/4-Honig-ink
εννοω αυτο ακριβως που(προσπαθησες να) ποσταρεις!

(το λινκ δεν δουλευει!)

βεβαια βγαινει εκτος του μπατζετ σου μιας και κανει κανα 400ευρω!

τοση ωρα προσπαθουσα να σου γραψω αυτο.......

funky_bassman είπε:
Αλέξανδρε θα έρθω από το σπίτι σου να δω τι παίζει με το ιμπανέζ... Ίσως σε καταφέρω να το αποχωριστείς!!!  ;) ;) ;)
δεν θα χρειαστει να προσπαθησεις και πολυ.......! :P
ελα εσυ δοκιμασε το και αν εισαι αποφασισμενος να πεταξεις μερικα χρηματα, το κουβεντιαζουμε.......! :)

BigAlejandro είπε:
πλακα κανεις!

και εγω αυτο εχω!

και δεν μαρεσει καθολου!

ΚΑΘΟΛΟΥ...!!

μηπως θες να εχεις δυο? :P :P :P :P :P :P
Φυσικά, αν το χαρίζεις... χαχαχαχα!

Πέρα από πλάκα, έχω παίξει με αρκετά ηλεκτρακουστικά μπάσα και σαν αυτό δε μου έκατσε κανένα. Όπως είπα, πολύ βολικό και εργονομικό σα σχεδίαση, πολύ καλό unplugged ήχο και με πένα και με δάχτυλα (απλά με δάχτυλα έχεις περιορισμό στην ένταση για πιο μεγάλες φάσεις) και μέτριο ήχο plugged που όμως μπορείς να τον φέρεις στα μέτρα σου με λίγο tweaking. Φυσικά πάντα με phosphor bronze χορδές, μην κάνεις το λάθος να βάλεις απλές nickel/steel ηλεκτρικού μπάσου.

Από τα πιο αγαπημένα μου όργανα, χαίρομαι να παίζω με αυτό και από τις καλύτερες αγορές μου ever...

(ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι αυτό θα έχεις, όλοι αυτό έχουν έχω παρατηρήσει! )

νταξει, για να πω την αληθεια, ο μονος τροπος για να το παιξεις ειναι με πενα!

με δαχτυλα οπως ειπα χανει παρα πολυ σε αισθηση παιξιματος!

και δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να γκρουβαρεις με τι-πο-τα!!!!!

BigAlejandro είπε:
και δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να γκρουβαρεις με τι-πο-τα!!!!!
Ε τώρα το μπάσο φταίει βρε Αλέξανδρε; :P

ναι.ΤΕΛΟΣ. ;D

ισως δεν το εθεσα σωστα!

το ζητημα με αυτο το μπασο ειναι πως ειναι εντελως.....μαφλντ.

δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα!

ειναι πολυ....ξερο, πολυ ατσουμπαλο.

εμενα μου δημιουργει αυτο ακριβως το προβλημα, δεν μαφηνει να γκρουβαρω!

οι χορδες ειναι σαν να ειναι κοκαλινες,ξερες και ''ακινητες''! :)

μπορει να φταει βεβαια πως δεν τις εχω αλλαξει τα τελευταια πεντε χρονια!

(και να πω πως ηταν το πρωτο οργανο που αγορασα με τα εντελως δικα μου λεφτα, τους πρωτους μηνες που ειχα πιασει δουλεια!! :))

Trending...

Νέα θέματα

Back