gibson lespaul supreme or custom?

B

bokos

Guest
πούλησα προσφάτως την gibson lespaul stanadard moy 2005 honeyburst 60;s neck έναντι 2500ε. Σκέφτομαι στο μέλλον (στο απώτερο δυστυχώς) να ξανααγοράσω μια lespaul, ανεβαίνοντας μάλιστα κατηγορία. Θεωρώ πιο όμορφη κατασκευαστικά την supreme αν και βλεπω ότι στα 3000ε περίπου (Γερμανία) ο κόσμος προτιμά την custom Θα με εξυπηρετούσε αφάνταστα να κάποιος γνωρίζει τα 2 αυτά μοντέλα να έγραφε τη γνώμη του. Φιλιά Δημήτρης

Με καστομ εχω παιξει (4ετιας) και ηταν πολυ καλο οργανο. Σαφως ανωτερη απο την καθε στανταρ Λεσπολ Γκιμπσον.

Με Σουπρημ δεν εχω παιξει απλα την εχω δει/πιασει απο κοντα, ειναι εντυπωσιακη... αλλα περισοτερο για τον τοιχο παρα για τον παικτη (κατ εμε παντα).

Μιας και μιλας για Γερμανια, ενδιαφερεσε ΜΟΝΟ για Γκιμπσον?

Εαν σε ενδιαφερει να κινηθεις στην κατηγορια 2500-3500ευ εχουμε

Tokai LoveRock LS320 (380 from 2006 onwards)

Tokai LoveRock LS200

Navigator LPS (Custom or 59 LP replica)

Φυσικα παιζουν και πολυ αξιολογες λυσεις σε κατηγοριες 1000-1500ευ

Απο κει και περα και τα 3 μοντελα που ανεφερα ειναι (στα χαρακτηριστικα και προδιαγραφες) σαφως ανωτερα απο Γκιμπσον Καστομ Σοπ 1959 (επανεκδοση).

Μαονι Ονδουρας, τριανταφυλλια βραζιλιας κτλ κτλ...

Eχω παίξει με custom (custom δεκαετίας '60) όχι όμως με supreme...

Η custom είναι πιο "μουντή" από την στανταρ, κάνοντάς την (κατα την γνωμη μου) πιο "jazzo-κιθάρα".

Εγω πάντως αν ηταν να δώσω τώρα τόσα λεφτά για les paul θα έπαιρνα Huber Orca... :wink:

Εντάξει ρε jamάκο, καλή η huber αλλά θυμίσου τον ήχο του Z¶ΙΚΟΥ ΜΕ HUBER KAI...ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΚΟ ΜΕ LESPAUL KAI KOMET. ΟΥΔΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ...ΝΟΜΊΖΩ?

Κατ'αρχήν ξεχνάς μια σημαντική διαφορά :

Ο Ζάικος έπαιζε με έναν Fender transistor του κ@λου (του μαγαζιού) με ένα 12αρι...και ο foko έπαιζε με τον KOMET και μια καμπίνα 4χ12...

και με squier να έπαιζε ο foko καλύτερα θα ακουγόταν...

και μην ξεχνάς και το γεγονός ότι ο foko έχει βάλει μαγνήτες Tom Holmes για να ακούγεται η κιθάρα έτσι :wink:

Κατά 2ον...ο Zάικος παίζει με Huber Dolphin...αρκετά διαφορετική κιθάρα από μια les paul...(χοντρικά θα έλεγα ότι είναι πιο κοντά σε μια PRS)

Eγώ η κιθάρα που σου προτείνω να ακούσεις είναι η Huber Orca:

6Godlyd3.jpg

4Godlyd1.jpg

...πρόκειται ουσιαστικά για μια les paul την οποία όμως την φτιάχνεις όπως εσύ θέλεις...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εντάξει ρε jamάκο' date=' καλή η huber αλλά θυμίσου τον ήχο του Z¶ΙΚΟΥ ΜΕ HUBER KAI...ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΚΟ ΜΕ LESPAUL KAI KOMET. ΟΥΔΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ...ΝΟΜΊΖΩ?[/quote']
Σωστά, ουδεμία σύγκριση... το να συγκρίνεις μια Les Paul με μια Orca, είναι σαν να συγκρίνεις τη Λουκά με την Angelina Jolie. 8) :P :lol: :lol: :lol:

Να υποθέσω πως η Jolie είναι η Huber ???

Επιτέλους το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα σε 2 μήνες !!! :lol:

Να υποθέσω πως η Jolie είναι η Huber ???
Επιτέλους το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα σε 2 μήνες !!! :lol:
Εννοείται! :lol: :lol:

Χωρίς πλάκα τώρα, όταν ήμουν στο εργαστήρι του φίλου Yohan Gustavsson στο Μάλμο, κατάλαβα πολύ καλά πόση διαφορά έχει ένα τελείως χειροποίητο custom όργανο ακόμα και από το ακριβότερο όργανο της σειράς. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. :wink:

παiδες διαβαστε τι γραφει το παλληκαρι στο customer support 8O
http://reviews.harmony-central.com/reviews/Guitar/product/Nik+Huber/Orca+Custom/10/1
Καλά... άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε...

Μια ανώνυμη (και ΜΟΝΟ μία) καταχώρηση σε ένα site όπου έχουμε διαβάσει τις απερίγραπτες παπαρολογίες...

Αυτά που έχω ακούσει από πραγματικούς ανθρώπους (vs Internet personas) απέχουν έτη φωτός από αυτά που ισχυρίζεται ο τύπος.

Tokai LoveRock LS320 (380 from 2006 onwards)

Tokai LoveRock LS200

Navigator LPS (Custom or 59 LP replica)

......και τα 3 μοντελα που ανεφερα ειναι (στα χαρακτηριστικα και προδιαγραφες) σαφως ανωτερα απο Γκιμπσον Καστομ Σοπ 1959 (επανεκδοση)....
Δεν θέλω υπερβολές' date='θα σφαχτούμε ![img']http://deephousepage.com/smilies/greenchainsaw.gif[/img]

Φυσικα και θα προτιμησεις την Custom (θα πεταξεις ομως ΑΜΕΣΩΣ τους απαισιους μαγνητες της).

Η καστομ φτιαχνεται πια μονο στο Custom Shop της Gibson οποτε σιγουρα η ποιοτητα της θα ειναι κορυφαια.

Εξαλλου το παιρνεις που το παιρνεις το επιπλο παρτο καραχλιδατο (ο ΕΒΕΝΟΣ ειναι ΕΒΕΝΟΣ πως να το κανουμε :lol: )

Προσεξε μονο μη σου βγει 20 κιλα...

ώπα, jam δεν ήξερα ότι παίζει και ....huber τύπου lespaul.....μαζεύω λεφτά λοιπόν... με την gibson σου τι γίνεται? εγώ την πούλησα την δική μου, πήρα τον vht pittbull super 30 και μαζεύω για κιθάρα.

jim

πάντως καλές οι καστομιές αλλά είχα την τύχη να ακούσω εχθές μια tokai love rock αρχών 80 και...εχέκλασα if u know what i mean. έμαθα επίσης ότι μετά το πασίγνωστο άρθρο του guitarist στο οποίο οι...κατέχοντες παραδέχονται ανοιχτά την υπεροχή των tokai, έναντι fender και gibson προηγούμενων δεκαετιών (και σε απείρως φθηνότερες τιμές...)αναμένονται super μυνήσεις από πλευράς αμερικής και κλείσιμο της tokai...

by the way..μήπως έχει κανείς τίποτα υπόψη του για τις φρέσκιες love rock...?διότι αν παίζουν κια αυτές να προλάβουμε να πάρουμε καμία ρε παιδια...

αναμένονται super μυνήσεις από πλευράς αμερικής και κλείσιμο της tokai...
Και σε ποιο ακριβώς παράλληλο σύμπαν θα συμβούν τα παραπάνω;; :roll: :lol: :lol:

... με την gibson σου τι γίνεται? εγώ την πούλησα την δική μου
Mακάρι η πρώτη μου κιθάρα να ήταν Orca, και να ήταν και 5 κιλά ελαφρύτερη :lol: ...αλλά συναισθηματικοί λόγοι με κρατάν από το να την δώσω...

Με τους Haussel PAF πάντως η κιθάρα ανέβηκε πολλά επίπεδα ! ...και έχει και ένα φοβερό ΤOP...ε, μην είμαι και αχάριστος...η GIBSON μου σκίζει !

:lol:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
30
Εμφανίσεις
9K
Απαντήσεις
3
Εμφανίσεις
2K
Απαντήσεις
44