Αυτό που επικρατεί στην Ελλάδα είναι ότι τις studio τις έχουν του "πεταματού" τα μαγαζιά και οι "μάστορες" και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τις σετάρουν σωστά. Άσε που δεν καίγονταν παλιά να πουλήσου τις στούντιο όσο τις std κλπ, έτσι για να τα "κονομίσουν".
Έχω παίξει με studio, standard και custom αλλά και deluxe του '68. Έχω την faded wb και την studio wr gh. Το hardware είναι μια χαρά και στις δύο και δεν υστερεί έναντι των grover keys της custom ή σε γέφυρα. Kαμιά σχέση με τις φθηνές Βιετναμέζικες(Ναι, κι εκεί παράγονται πλέον!) Esp Ltd. Εκτός αν θεωρείται η πλαστικούρα του nut, ο generic ήχος των esp LH μαγνητών, η επιμονή στο bolt-on και η χαλαρότητα της συναρμολόγησης ως προτέρημα.
Για να μην παρεξηγούμαστε έχω και ltd ex401 korea κι ήταν Οκ για τα χρήματά της αλλά χρειάστηκε καλό σέρβις και σετάπ για να παίξει. Δεν τη θεωρώ όμως καλύτερη σε ήχο, μπράτσο και hardware από τη
gibson studio.
Γενικά, δεν υπάρχει "κακό" όργανο σε λογικά χρήματα (ούτε πάμφθηνα, ούτε τρελά λ7) αλλά υπάρχει κακορυθμισμένο όργανο: που δεν έχει σεταριστεί, έχει χάλι χορδές, χαλαρές βίδες παντού και πρόχειρη συναρμολόγηση αλλά και μαγνήτες κατεβασμένους πολύ χαμηλά (κάτω από το σώμα...).