Είμαι κάτοχος της les paul vintage mahogany:
http://www.guitarcenter.com/Gibson-Les-Paul-Vintage-Mahogany-Electric-Guitar-103371357-i1149476.gc
το χρώμα είναι worn brown, δηλαδή αυτό:
http://www.guitarsandeffects.com/guitarimages2006/gibson_lespaul_studVM06/vintage_studio_les_paul_002.jpg
(αγορασμένη από την Αμερική - προφανώς, εφόσον δεν υπάρχει ευρώπη- από το μαγαζί που έδωσα το link). Έχω να κάνω μερικά σχόλια σε όσα ειπώθηκαν:
1. τα ποσοστά του τύπου 5% των τάδε κιθάρων αξίζουν είναι λιγάκι άκυρα κατά την ταπεινή μου γνώμη. οι περισσότερες σύγχρονες κιθάρες που έχω παίξει "αξίζουν", δηλαδή παίζουν μια χαρά. το πόσα λεφτά δίνει κανείς είναι σαφώς υποκειμενικό. Η tele affinity που έχω στα χέρια μου πάντως, ακούγεται εξίσου καλά στα καθαρά (στα βρώμικα όπως όλες οι τελε δεν μου λένε και τιποτα το ιδιαίτερο) με την πλειοψηφία των τελε που κοστίζουν 1000 ευρω παραπάνω. Όποιος έχει αμφιβολίες καλείται να την δοκιμάσει με στοιχηματάκι (είμαι καμμένος τζογαδόρος :-X ).
2. η κιθάρα είναι απίστευτη αρκεί να ταιριάζει στον "παικτικό" χαρακτήρα σου. Της ταιριάζουν γενικά τα γκάζια (όπου τρώει για πρωινό strat-tele όπως είναι λογικό) και γενικά διαπρέπει σ'αυτους τους τομείς. στα καθαρά είναι οκ, αλλά σίγουρα δεν είναι tele.
να σημειώσω πάντως πως η δικιά μου έχει τους burstbuckers, τους μαγνήτες που φοράνε και οι standard δηλαδη. επίσης να σημειώσω οτι είναι πανάλαφρη για les paul, λίγο πιο ελαφριά από την tele μου. φυσικά δεν έχει την χλίδα των standard σε καμία περίπτωση (bindings κλπ).
εγώ την πήρα γιατί ήθελα να έχω μια les paul. απο κριτικές κατέληξα στην συγκεκριμένη που αποδείχθηκε όντως καλή επιλογή απο Α/Β test με standard, studio αλλα και epiphone.
όμως δεν έδωσα σημασία στο γεγονός οτι πλέον έχω μεγαλώσει και παίζω με φουλ γκάζια ενα 20% του χρόνου που παίζω αφενός, και αφετέρου σ'αυτά που παίζω μου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το trem bar. Οπότε με καλύπτει 100% όταν παίζω λχ κομμάτια των oasis, αλλά για surf rock δεν κάνει με τίποτα (α ρε sf δεν σ'ακουγα τότε :-[ )
Για κάποιον πάντως που του αρέσουν οι διπλοί μαγνήτες, είναι υπερ του δέοντος καλή και σε καθαρά και (κυρίως) σε βρώμικα.
Α! Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει ισα με 99 ΤΟΝΟΥΣ sustain, και αυτό δεν είναι υπερβολή

.
Είναι λοιπόν καθαρά τι γουστάρεις. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να την στείλω (άμα ενδιαφέρεται κανείς μου λέει, χαχα ) όπως και τις περισσότερες κιθάρες μου γιατί έφαγα φλασιά με jazzmaster και δεν την παλεύω
Αυτά.