Φτιαχνοντας Relic guitar

tsolberg

Θαμώνας
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλωσόρισες.  :)

Έχω μια υποψία ότι μπέρδεψες το πριν και το μετά στις φωτό, ποια ήταν ποια δηλαδή.

Πάντως δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει το αποτέλεσμα. Δεν είναι ρεαλιστικό στις λεπτομέρειες (π.χ. pickguard) και πάει προς το... "ρετάλι" παρά στο relic στην έκτασή του. Συγγνώμη αν σε στεναχωρώ, όμως το relicing δεν είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση...

ναι τα εβαλα αναποδα τα λινκ θα το διορθωσω...

Προς θεου...ολες οι αποψεις σεβαστες για αυτο εξαλλου το εβαλα!!

κ οντως ειναι δυσκολη υποθεση..

tsolberg είπε:
ναι τα εβαλα αναποδα τα λινκ θα το διορθωσω...

Προς θεου...ολες οι αποψεις σεβαστες για αυτο εξαλλου το εβαλα!!

κ οντως ειναι δυσκολη υποθεση..
Κοίταξε, ειδικά αν είναι η πρώτη απόπειρα, λογικό είναι. Εξάλλου συνήθως ρέπουμε προς την υπερβολή τις πρώτες φορές.

Αν σε ενδιαφέρει αισθητικά το θέμα, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα σώματα/μπράτσα του Mark Jenny:

http://mjtagedfinishes.com/

Εκεί θα πάρεις ένα μέτρο του πόσο μπορείς/χρειάζεται να επέμβεις ανάλογα με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Και πάντοτε ξεκινάει κάποιος με φτηνές "πρώτες ύλες", δηλ. όχι την καλύτερη κιθάρα του.

σε ευχαριστω πολυ ηταν η πρωτη προσπαθεια κ ηταν κιθαρες δευτερες-τριτες ξεχασμενες στις θηκες τους για καιρο οποτε εγιναν πειραμα...

ευχαριστω κ παλι για τις οδηγειες...

Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι μου αρέσει το relic στις κιθάρες αλλά σε σημεία που όντως μπορεί να γίνει με το χρόνο και τη φυσιολογική χρήση του οργάνου

Επίσης αν είναι να γίνει τέτοια δουλειά για μένα πρέπει να γίνει σε όλο το όργανο. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι το σώμα παλαιωμένο και το pickguard ''του κουτιού''!

Θα συμφωνήσω με τον Loci ότι μια κιθάρα που είναι λες και πήρε μέρος στις πορείες στο Σύνταγμα είναι υπερβολή! :)

Βέβαια μην ξεχνάμε το βασικότερο ''περι ορεξεως..''

Καλή συνέχεια με τα project σου!

notlrac είπε:
Θα συμφωνήσω με τον Loci ότι μια κιθάρα που είναι λες και πήρε μέρος στις πορείες στο Σύνταγμα είναι υπερβολή! :)
Υπάρχει πιθανότητα, ειδικά αν φτιάχνεις μια replica, πραγματικά να είναι σε ελεεινή κατάσταση η κιθάρα. Του Rory ήταν έτσι όντως. Εκεί πρέπει κάποιος να δουλέψει με (πολλές) φωτογραφίες, διάφορες τεχνικές, κλπ.

Για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν μου αρέσει του φίλου το relic λέω ότι δεν μου αρέσει γενικά σε μεγάλο βαθμό το relic είτε η κιθάρα είναι του Rory είτε του Mayer!(Ακόμα και αν τους τις πάτησε τραίνο!! :P ;D ;D)

Απο εμενα δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση οπως ειπα μια προσπαθεια εκανα κ καθε κριτικη σεβαστη, αυτος ηταν κ ο λογος που εγραψα...

κ μονο που μπηκατε στην διαδικασια να γραψετε τη γνωμη σας με ευχαριστει!!!

Συμφωνω με τις παρατηρησεις του TGL. Αλλα για να πω την αληθεια, διαβαζωντας οτι ειναι η πρωτη σου αποπειρα και βλεπωντας οτι οι κιθαρες ειναι φτηνες strat (αρα εχουν γυρω ενα τονο πλαστικου χρωματος και πολυουρεθανης πανω τους) περιμενα το αποτελεσμα πολυ χειροτερο.

Αν στην επομενη εισαι

α) λιγο πιο προσεκτικος στο πως κανεις τα χτυπηματα/φθορες

β) λιγο πιο συγκρατημενος/ρεαλιστικος στο βαθμο φθορας

γ) κανεις relic ολο το οργανο, οχι μονο το σωμα

θα εχεις ενα πολυ πιο αξιοπρεπες αποτελεσμα πιστευω.

να πω και εγω με την σειρα μου οτι διορθωσε τις φωτο γιατι δεν βγαζω (εγω τουλαχιστον) νοημα ποια ειναι ποια......καταλαβα μονο την μαυρη πως ηταν πριν και πως εγινε μετα

για πρωτη φορα η προσπαθεια σου ειναι κατω του μετριου (sorry αλλα ετσι ειναι)

επισης επειδη ασχολουμε και εγω με αυτη τη δουλεια θελω να σου δωσω καποιες συμβουλες αν μου επιτρεπεις

1: προσπαθησε να κανεις αργα τις οποιες επεμβασεις θελεις να κανεις (η γρηγοραδα φερνει σε κακο αποτελεσμα)

2: κανε ενα ψαξιμο στο ιντερνετ και δες "πως" περιπου θελεις να μοιαζει το τελικο αποτελεσμα και αντεγραψε το (οχι φυσικα στο επακρο,αυτο δεν γινεται)

3: υπαρχουν παραπανω απο 20 τεχνικες παλαιωσης των εξαρτηματων (με λιγο διαβασμα θα βρεις τι σου ταιριαζει)

4: ΔΕΝ γινεται να κανεις relicing με 1 γυαλοχαρτο μονο (καλως ή κακως χρειαζονται καποια εργαλεια)

5: και πιο σημαντικο - οταν εισαι ετοιμος να επεμβεις στο οργανο "φαντασου" την "ζωη" του ολα αυτα τα χρονια (που θελεις να του προσθεσεις) και φτιαξε μια μικρη ιστορια στο μυαλο σου γι'αυτο.(ισως εδω να εχει χτυπησει απο πεσιμο,ισως εδω να εχει ξεθωριασει απο το χερι του κιθαριστα που την κρατουσε και επαιζε) εχοντας στο μυαλο σου μια τετοια μικρη ιστορια μπορεις να κανεις και τις αντιστοιχες παρεμβασεις/επεμβασεις

καλη επιτυχια στο επομενο σου project  ;)

Καλή συνέχεια και απο μένα  :) .... αν μου επιτρέπεις μια παρατήρηση : η γέφυρα στην S.R.V. πρέπει να είναι ανάποδη  (αριστερόχειρ)  ;D αλλιώς δε λέει  ;) 

Παιδιά relicing δεν γίνεται σε poly. Αυτό είναι δεδομένο.

Μιλάμε για ρεαλιστικό relicing έτσι...; Αν θες να κάνεις την κιθάρα σαν να πέρασε από πυρκαγιά, οκ. Αλλά να μοιάζει με κιθάρα 50-60's που έφαγε πολλά ψωμιά, ξεχάστε το...

messalion είπε:
οταν εισαι ετοιμος να επεμβεις στο οργανο "φαντασου" την "ζωη" του ολα αυτα τα χρονια (που θελεις να του προσθεσεις) και φτιαξε μια μικρη ιστορια στο μυαλο σου γι'αυτο.
Πσσσσσσσσσσσσσσσσ τι ειπε ο ανθρωπος!!! ;D ;D ;D ;D

Εγω παντως ασχετα απο το ποσο ή οχι πλησιαζουν το relic μου αρεσουν πιο πολυ απο ηταν πριν.

Μπραβο φιλαρακο

Οσο πιο πολυ το ψαχνεις τοσο πιο καλα αποτελεσματα θα εχεις.

RayDTutto είπε:
Παιδιά relicing δεν γίνεται σε poly. Αυτό είναι δεδομένο.
μην το λες - απλα δεν το κανουν γιατι το αποτελεσμα δεν ειναι παντα ικανοποιητικο

Πσσσσσσσσσσσσσσσσ τι ειπε ο ανθρωπος!!! ;D ;D ;D ;D
ετσι ειναι - αμα πας στο κουτουρου και αρχιζεις με το κατσαβιδι και κανεις αμοιχες σε ασχετα σημεια χτυπαει παρα πολυ στο ματι  ;) trust me

messalion είπε:
μην το λες - απλα δεν το κανουν γιατι το αποτελεσμα δεν ειναι παντα ικανοποιητικο
Βασικά δεν υπάρχει κιθάρα με poly φινίρισμα που να έχει φυσική εμφάνιση ρέλικ. Ό,τι και να της έχεις κάνει - εννοώ με φυσικό τρόπο, στη διάρκεια του χρόνου.

Έχω μια στρατ τριάντα χρόνια και αν τη δεις, παρά τους ψιλοτσαμπουκάδες που έχει, είναι σαν καινούργια.

Το φυσικό και από τον χρόνο relicing συμβαίνει μόνο σε κιθάρες με νίτρο.

Ως εκ τούτου είναι αδύνατον να αντιγραφεί σε κιθάρες με μισό εκατοστό poly επάνω. Αν θες να καταστρέψεις ένα φινίρισμα και να πείθεις τον εαυτό σου ότι είναι relic'ed, be my guest. Αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου ρεαλιστικό.

messalion είπε:
να πω και εγω με την σειρα μου οτι διορθωσε τις φωτο γιατι δεν βγαζω (εγω τουλαχιστον) νοημα ποια ειναι ποια......καταλαβα μονο την μαυρη πως ηταν πριν και πως εγινε μετα
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις..κ τις συμβουλες παντα οι γνωμες αλλων ατομων ειναι πιο αντικειμενικες απο το να ρωτας φιλους κ γνωστους.

να πω πω κ εγω 2 πραγματα

τα λινκ ειναι σωστα δλδ η μαυρη ειναι αυτη που "εγινε" ας το πουμε "SRV"

κ η κοκκινη ας το πουμε "Mayer"

τα οργανα ηταν φθηνα οργανα (πειραματοζωα) ειχαν ενα τεραστιο στρωμα, πολυουρεθανη ηταν?δε ξερω κ εγω τι οποτε τις ετριψα εντελως να φανει ολο το ξυλο κ μετα με οση φαντασια ειχα εφτιαξα αυτο που ειδατε...

επισης τα υλικα που χρησιμοποιησα ηταν κ αυτα πολυ φθηνα μιας κ δε θελαμε να χαλασουμε χρηματα...

για αυτο κ οι ατελειες κ το τρεμολο που σωστα ανεφερε ο φιλος πιο πανω, να μου πεις αν δε χαλασεις χρημα ρελικ δε φτιαχνεις πολυ σωστο κ αυτο!!!

Αυτα τα ολιγα οπως κ να εχει ευχαριστω κ παλι :) :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω ασχετα με τη δουλεια που εχεις κανει να πω το off topic μου...ρε παιδια αυτο ρελικ γιατι να το κανουμε στα οργανα μας...γιατι να καταστρεφουμε τα καινουρια μας οργανακια και να μην τα εχουμε 'καθαρα' και ομορφα...το μονο που δεχομαι ειναι να εχεις ενα οργανο 20-25 χρονια το οποιο θα εχει φθαρει φυσικα αλλα η φθορα δεν ειναι μονο γρατζουνιες και ξεβαμματα αλλα και εμπειριες...γιατι το οργανο να φαινεται σαν του S.R.V toυ οποιου εχει περασει τα πανδηνα ενω εμεις δεν εχουμε παιξει ουτε 30 ωρες με το δικο μας...Δε ξερω μου φαινεται ασχημη πτυχη καταναλωτικοτητας...δηλ να πληρωνεις καποιον να σου χαλασει το οργανο???

την εχουμε ξανακανει τη κουβεντα,για να μη πολυ..προβληματιζεσαι σκεψου οτι πολλοι ανθρωποι προτιμουν να αγορασουν ενα ξεβαμενο...τζην απο ενα καινουργιο το οποιο θα ξεβαψει με το χρονο...ετσι ειναι και με τις κιθαρες... ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back