parkerfly1955 είπε:
Φίλε -αν μου επιτρέπεις- Αλέξανδρε είχα την αίσθηση ότι με βάση τον τίτλο του θρεντ σου ζήτησες να σχολιάσουμε την ενέργεια του κου Μάλαμα να φέρει στην σκηνή την κα Ματσούκα και όχι, μέσω αυτού, να κρίνεις τη συνολική παρουσία όλων των μελών που, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα (όπως εγώ), θέλαμε να βοηθήσουμε στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Οπως επίσης για το αν ο κος Μάλαμας είναι άξιος καλλιτέχνης ή όχι. Κατ’ αρχάς θεωρώ «χτύπημα κάτω απ τη μέση» το να απομονώσεις φράσεις που αφορούν άλλα θρεντς και που γράφτηκαν υπό άλλες συνθήκες, ώστε να στηρίξεις τα επιχειρήματά σου, σε σχέση με αυτό το θρεντ.
Πάμε όμως στο «διά ταύτα»:
Η εμπορική καταξίωση λοιπόν (πάει κόσμος στις συναυλίες) είναι για σένα το κριτήριο της αξιοσύνης του καλλιτέχνη. Οπως και η «σταθερή πορεία στο χώρο». Πρέπει δηλαδή να θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό που δεν τον κέρδισε η κλασσική σκηνή ή η τζαζ; Από το ποστ μου που παραθέτεις, είναι σαφές ότι ο «χώρος» στον οποίο εγώ τον κατέταξα είναι ο χώρος της κας Πάνια και των εκπομπών της και ουδέποτε τον σύγκρινα μαζι της. Αλλωστε η κα Πάνια δεν τραγουδάει-ακόμα- (δεν είναι πρόταση αυτό!). Επειδή δεν κατάλαβα καθόλου την τελευταία σου παράγραφο θα ξεκαθαρίσω ότι είναι προφανές ότι δεν έχουμε τα ίδια ακούσματα (κύριος λόγος είναι ίσως η διαφορά ηλικίας) αλλά σε καμία περίπτωση ο στόχος μου δεν είναι να θέλω να ακούς ότι εγώ και σε καμία περίπτωση να φανταστείς ότι θα αγαπήσω τον κο Μάλαμα!
Για τα περί ανωνυμίας δεν απαντώ γιατί συμμετέχω με βάση τους κανόνες του φόρουμ. Αλλωστε η βαρύτητα των λόγων μας δεν μετριέται με το αν παίζουμε καλύτερη κιθάρα από τον κο Μάλαμα.
Τέλος, κάτι που τεκμηριώνει το συλλογισμό σου. Θέλω να συγχωρέσεις τον pericles και μένα για την υπερβολική αντίδρασή μας προς άλλους συνφορουμήτες αλλά υπάρχει λόγος. Η γενιά μας έζησε το δράμα του να γίνονται τραγουδίστριες οι όμορφες ηθοποιοί και με τις απίστευτες φωνές τους να τραγουδούν σε πρώτη εκτέλεση (κυριολεκτικά) τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ όπως το «Θαλασσα πλατιά». Δεν θέλουμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο ξανα. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.
φυσικα και σου επιτρεπω το ''φιλε''.
αλλωστε και εγω εντελως φιλικα σου μιλαω.
θελω να σταθω συγκεκριμενα πανω σε ενα δυο πραγματακια!
Κατ’ αρχάς θεωρώ «χτύπημα κάτω απ τη μέση» το να απομονώσεις φράσεις που αφορούν άλλα θρεντς και που γράφτηκαν υπό άλλες συνθήκες, ώστε να στηρίξεις τα επιχειρήματά σου, σε σχέση με αυτό το θρεντ.
Κανεις ενα μικρο λαθος.
δεν χρησιμοποιησα φρασεις απο αλλα θεματα για να στηριξω τα επιχειρηματα μου.
αλλωστε πως θα γινοταν.
τα χρησιμοποιησα για να δειξω πως το μελος pericles δεν το παιρνω σοβαρα και οχι εξαιτιας του τραγικου τροπου που εκφραστηκε σε αυτο το θεμα και των κουφων πραγματων που ειπε, αλλα γιατι ειναι παγια τακτικη του να λεει κουτα πραγματα.
και να που δυο ποστ του μετα παλι βλεπουμε τα γνωστα...
Φιναλε οταν θα ξεκινησει η νεα σεζον θα σε καλεσω στο μαγαζι που εχουμε κλεισει να ακουσεις και εσυ λιγο πραγματικη μουσικη να καθαρισουν τ 'αυτακια σου απο τους μαλαμοματσουκες -παπακωνσταντινοτσακνιδες -μαχαιριτσοσαββοπουλους και παει λεγοντας .ΠΟΥ εισαι Parkerfly1955 να βοηθησεις τη σειρα σου ;;;;
παρολα αυτα, φανταζομαι πως ειναι μεγαλος ανθρωπος και δεν χρειαζεται δικηγορο.
ο,τι θελει να μου πει, μπορει να μου το πει εδω, η ακομα και με p.m.
Πάμε όμως στο «διά ταύτα»:
Η εμπορική καταξίωση λοιπόν (πάει κόσμος στις συναυλίες) είναι για σένα το κριτήριο της αξιοσύνης του καλλιτέχνη. Οπως και η «σταθερή πορεία στο χώρο». Πρέπει δηλαδή να θεωρούμε τον εαυτό μας τυχερό που δεν τον κέρδισε η κλασσική σκηνή ή η τζαζ; Από το ποστ μου που παραθέτεις, είναι σαφές ότι ο «χώρος» στον οποίο εγώ τον κατέταξα είναι ο χώρος της κας Πάνια και των εκπομπών της και ουδέποτε τον σύγκρινα μαζι της. Αλλωστε η κα Πάνια δεν τραγουδάει-ακόμα- (δεν είναι πρόταση αυτό!). Επειδή δεν κατάλαβα καθόλου την τελευταία σου παράγραφο θα ξεκαθαρίσω ότι είναι προφανές ότι δεν έχουμε τα ίδια ακούσματα (κύριος λόγος είναι ίσως η διαφορά ηλικίας) αλλά σε καμία περίπτωση ο στόχος μου δεν είναι να θέλω να ακούς ότι εγώ και σε καμία περίπτωση να φανταστείς ότι θα αγαπήσω τον κο Μάλαμα!
Για τα περί ανωνυμίας δεν απαντώ γιατί συμμετέχω με βάση τους κανόνες του φόρουμ. Αλλωστε η βαρύτητα των λόγων μας δεν μετριέται με το αν παίζουμε καλύτερη κιθάρα από τον κο Μάλαμα.
Τέλος, κάτι που τεκμηριώνει το συλλογισμό σου. Θέλω να συγχωρέσεις τον pericles και μένα για την υπερβολική αντίδρασή μας προς άλλους συνφορουμήτες αλλά υπάρχει λόγος. Η γενιά μας έζησε το δράμα του να γίνονται τραγουδίστριες οι όμορφες ηθοποιοί και με τις απίστευτες φωνές τους να τραγουδούν σε πρώτη εκτέλεση (κυριολεκτικά) τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ όπως το «Θαλασσα πλατιά». Δεν θέλουμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο ξανα. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.
σιγουρα η εμπορικοτητα του καλλιτεχνη δεν εχει να λεει τιποτα για την πραγματικη του αξια.
οποτε αυτο το παιρνω πισω.
εγω δεν θεωρω εαυτον τυχερο επειδη ο μαλαμας δεν πηγε στην τζαζ η στην κλασικη, μιας και δεν ακουω καθολου.
οποτε τον προτιμω εκει που ειναι.
παρ ολα αυτα, αυτο που με εκανε να διαφωνισω μαζι σου ειναι η τοση απαξιωση!
εννοω, πως δεν εισαι υποχρεωμενος να σου αρεσει ο μαλαμας.
και εμενα δεν μου αρεσουν οι σαμπαθ.
παρολα αυτα, καταννοω την αξια τους.
και ισως οι σαμοπαθ να ειναι ατυχες παραδειγμα μιας και αλλαξαν την μουσικη.ας τους βγαλουμε λοιπον και ας βαλουμε στην θεση τους τους σκορπιονς.
δεν μαρεσουν καθολου.
παντως δεν θα μπω σε ενα θεμα που μιλαει για την αξια τους καινα πω''παιδια εγω τους σκορπιονς τους χεζω και καλυτερα να βγουν να παιξουν μουσικη στην οπρα γιατι μονο για αυτο ειναι καλοι''.
το να συγκρινεις τον χωρο του ''εντεχνου'' (δεν μαρεσει η λεξη, αλλα για να καταλαβαινομαστε) με τον χωρο των παρατραγουδων ειναι τουλαχιστον ατυχες, αν οχι αστειο.
αν δεν συμφωνεις θα θελανα μου βρεις ενα τραγουδι απο το συγχρονο εντεχνο που να εχει εστω και την παραμικρη συνδεση με την εικονα μιας γυναικας χωρις δοντια να τραδουδαει ''εξω απ τα δοντια-εξω απ τα δοντια''.
αυτο για την ανωνυμια δεν το πα για να σε θιξω,αλλωστε και εγω σε γενικες γραμμες ανωνυμος ειμαι, οπως και οι πιο πολλοι απο δω μεσα.
απλα βρισκω λαθος να χαρακτηριζεις εναν ανθρωπο με και εγω δεν ξερω ποσα χρονια παρουσια στον χωρο, ποσες συμμετοχες και ποσους δισκους ''ΤΙΠΟΤΑ'' οταν εσυ ΚΑΙ ΕΓΩ δεν εχουμε κανει ουτε το ενα δεκατο.
με αυτη την εννοια αυτο που ειπα πριν.
οσο για το τελευταιο που λες για τις τραγουδοηθοποιους του καιρου σου, να σου πω πως ειναι και παλι θεμα γουστου.
γιατι αν και βρισκω τη βουγιουκλακη αταλαντη, στα τραγουδια της με καλυπτε απολυτα.
οποτε περι ορεξεως...κολοκυθοπιτα!
επιμενω φιλικα.