Για τα πανηγυρια εννοουμε? ;D ;DThe Genius Loci είπε:2) Η ζυγαριά σου είναι ΓΤΠ.
εχει μοντερνο c shape (πολυ κοντα στην American std) & μοντερνο 9,5 radius,τα ταστα ειναι medium jumbo σχεδον σαν 6150 (2,7mm x 1,1mm) .Να κάνω και μια ερώτηση, στα έτοιμα κιτ tele της rockinger γνωρίζει κανείς αν το μπράτσο θεωρείται παχύ ("αντρικό" ), τι προφίλ έχει και τι τάστα φοράει;
Κατάλαβα σχετικά λεπτό δηλαδή, γιατί η strat hw1 που έχω έχει το ίδιο μπράτσο modern "C" shape με την ΑΜ std, σύμφωνα με τα specs της fender, και όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται κάπως λεπτό. Πάντως όπως και να το κάνουμε οι rockinger το γνωρίζω ότι είναι απίστευτες κιθάρεςSuperfunk είπε:εχει μοντερνο c shape (πολυ κοντα στην American std) & μοντερνο 9,5 radius,τα ταστα ειναι medium jumbo σχεδον σαν 6150 (2,7mm x 1,1mm) .
Δεν είναι μόνο το real thing, πρακτικά τώρα ακόμα και κινέζικες ή... ινδονησιακές κατασκευές αρχίζουν να προσεγγίζουν αυτή την ποιότητα κατασκευής και υλικών. Ένα τυπικό παράδειγμα (για Strat/Tele style) είναι οι κινέζικης παραγωγής Bacchus.Superfunk είπε:ειναι οντως πολυ καλες για κιθαρες και φτιαγμενες με προσοχη στη λεπτομερεια στην Τσεχια απο Ιαπωνικα/Κινεζικα και Κορεατικα σωματα/μπρατσα & καλα ηλεκτρικα απλα δεν ξερω αν πλεον (τα παλια χρονια ηταν) ειναι τοσο καλα deals με τα αλματα που εχει κανει το...real thing σε αυτες τις τιμες....
που να δεις και τις γιαπωνεζικες.....Ένα τυπικό παράδειγμα (για Strat/Tele style) είναι οι κινέζικης παραγωγής Bacchus.
Δεν τολμάω να αναφέρω καν τη λέξη ΗΑπονία.Superfunk είπε:που να δεις και τις γιαπωνεζικες.....
Δε νομίζω να υπάρχουν κιθαριστικά specs που να μην έχουν καλυφθεί από κάποιο μοντέλο tele.plj667 είπε:ερωτευτηκα την πιο ροκ κιθαρα ολων των εποχων (η οποια ειχε αποκλειστει και καλα λογω specs χοχοχο - εδω γελαμε).
ευχαριστω για τα καλα σου λογια αλλαΠολύ ωραίο thread με πάρα πολλές πληροφορίες. O Superfunk είναι θησαυρός.
δεν ξερω αν ειναι ανοησια αλλα πουθενα δεν υπαρχει καποιο στοιχειο για το οτι ο Ληο τις ηθελε..ελαφριες...ισα ισα οι περισσοτερες blackguard μονο πολυ ελαφριες δεν ειναι,οι περισσοτερες ειναι 7,5 με 8 lbs.αυτο που οντως ηθελε ο Φεντερ ηταν μια φθηνη στη παραγωγη utility κιθαρα με ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΜΕΝΑ μεση,η αρχικη του ιδεα ηταν οταν φαγωνονταν τα ταστα να πετας το υπαρχον μπρατσο και να...παιρνεις ενα καινουργιο...Απλά για να προσθέσω και εγώ την ανοησία μου, όταν ο γερο-Leo σχεδίαζε τις Tele, είχε στο μυαλό του 2 πράγματα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχεδίασής της: να είναι ΕΛΑΦΡΙΑ και να είναι ΦΘΗΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ μιλώντας. Μην ξεχνάτε την οικονομική κατάσταση όλης της ανθρωπότητας όταν βγήκαν οι Tele (λιγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο κλπ).
και εδω δεν υπαρχει κανενα στοιχειο που να αποδεικνυει κατι τετοιο,μια και το sustain ηταν κατι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ στην μουσικη της εποχης,ισα ισα ηταν κατι ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ μια και χαλαγε τον ηχο στα περισσοτερα ειδη μουσικης που ηταν τοτε στη μοδα,ο Ληο απλα ηθελε μια πιο "εξελιγμενη" κιθαρα και αυτο απλα σημαινε....εναν μαγνητη παραπανω και εναν ακομα "ηχο" παραπανω,η τελε ειχε 2 ηχους και η στρατ 3 και φυσικα και την χλιδη του τρεμολο...μαλιστα η αρχικη σκεψη του Ληο ηταν καθε νεα κιθαρα να ΚΑΤΑΡΓΕΙ την επομενη,η στρατ την τελε,η τζαμαστερ την στρατ κ.ο.κ μια και ηταν "καλυτερη" ευτυχως γρηγορα καταλαβε οτι η σκεψη αυτη ηταν λαθος...Αντίθετα, όταν σχεδίαζε την Strat ήθελε μια κιθάρα ΒΑΡΙΑ, με μεγαλύτερο όγκο και sustain. Άσχετα αν του το χάλασε το τρέμολο στην γέφυρα. Τελοσπάντων, η Strat είναι άλλη ιστορία γιατί ανακατεύτηκαν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι στο σχεδιασμό της...
εμενα μου αρεσει γιατι...η κιθαρα ειναι παντα ελαφρια,οχι αισθηση semi hollow κιθαρας δεν εχει.Και αν το f hole κάνει διαφορά, αν δίνει την αίσθηση δηλαδή μιας semi hollow κιθάρας.
Η κιθαρα ερχεται με πολυ καλη ταστοδουλεια απο το εργοστασιο,φυσικα για action σαυρα(υπερβολικα χαμηλο δηλ.) πρεπει να γινει fret leveling crowning στα μετρα σου απο μοαστορα που θα δει τις παικτικες συνηθειες σου (ποσο δυνατα βαρας κτλ.) ,αλλοιως αν θες ενα κανονικο action δεν θα εχεις προβλημα.Να ρωτήσω επειδή θα ήθελα σε αυτή την κιθάρα (hot rod) να έχω αρκετά χαμηλό action θα ζορίζομαι με τα σηκώματα λόγω του radius, θα πρέπει να τριφτούν λίγο τα τάστα?