Το κυττάζει, και το ζύγισμα και το βάρος.audiokostas είπε:Ο μπασίστας επειδή θα έχει το γαιδούρι στους ώμους του 2 και 3 ώρες και δεν είναι παίζεις με τέτοιο βάρος κοιτάζει οπωσδήποτε και το ζύγισμα του μπάσου. Ο κιθαρίστας όχι τόσο πολύ.
Το κυττάζει, και το ζύγισμα και το βάρος.audiokostas είπε:Ο μπασίστας επειδή θα έχει το γαιδούρι στους ώμους του 2 και 3 ώρες και δεν είναι παίζεις με τέτοιο βάρος κοιτάζει οπωσδήποτε και το ζύγισμα του μπάσου. Ο κιθαρίστας όχι τόσο πολύ.
και παλι εξαρταται,μια και πολλοι γνωστοι σεσσιοναδες μπασιστες παιζουν ζωντανα με FenderΠολλοι γνωστοι sessionαδες αφηνουν τις vintage κιθαρες τους για το studio και χρησιμοποιουν μια πιο συγχρονη fender...απο μπασσιστες ομως, αρκετοι φευγουν σε κατι εκτος fender.
βασικα στο μπασο το 99% του ηχου οφειλεται ..δυστυχως στον ΜΠΑΣΙΣΤΑ,ενα μπασο εχω ολο κι ολο και το χρησιμοποιω ΠΑΝΤΟΥ,ε,αν ακουσεις την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα που κανει ο παικτης δεν θα το πιστευεις...πιστεύω ότι εν γένει, το μπάσο, έχει πολύ λιγότερες ηχητικές απαιτήσεις από την κιθάρα
αυτο δεν ειναι ποτε προβλημα αν εισαι ΣΟΒΑΡΟΣ μπασιστας.. ;D και ρυθμιζεις το action οπως πρεπει (τουλαχιστον 1 ποντο στο 12ο ταστο δηλ. ;D),ΠΟΤΕ μου δεν εχω δει "καλοηχο" μπασιστα με χαμηλο action.Ασε που δεν αντέχω με τίποτα μπάσο που τρίζει. Είναι βέβαια και ο τρόπος που το χειρίζεσαι. Στους περισσότερους κιθαρίστες που δίνω μπάσο, το καταφέρνουν να τρίζει παντού
δεν το βρήκα, τι είναι;audiokostas είπε:Αρα ένα καλοσεταρισμένο, με καλοκομένο nut, σοβαρή γέφυρα, καλά κλειδιά και αξιοπρεπείς μαγνήτες P-bass (με ένα μαγνήτη J πίσω ;D) είναι το εργαλείο που χρειάζεται ο average ροκ/μπλουζ/ποπ/heavy/τζαζ μπασίστας. Μαντέψτε τι δεν δίνει από τα παραπάνω στις average σειρές της η Fender.
Με πλαστικό generic κακοκομμένο nut, γέφυρα ενισχυμένης τσιχλόφουσκας, μαγνήτες κατάλληλους για να κρατάς σημειώσεις στο ψυγείο, δεν είμαι σίγουρος. Κάτσε λιγάκι να το σκεφτώ.skantzos είπε:δεν το βρήκα, τι είναι;
(αλήθεια)
Μεγάλο το ποσοστό σου αλλά σαφώς η βασική διαφορά εκεί βρίσκεται.Superfunk είπε:βασικα στο μπασο το 99% του ηχου οφειλεται ..δυστυχως στον ΜΠΑΣΙΣΤΑ,ενα μπασο εχω ολο κι ολο και το χρησιμοποιω ΠΑΝΤΟΥ,ε,αν ακουσεις την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα που κανει ο παικτης δεν θα το πιστευεις...![]()
και τα nut νομίζω εντάξει είναι more often than notaudiokostas είπε:Με πλαστικό generic κακοκομμένο nut, γέφυρα ενισχυμένης τσιχλόφουσκας, μαγνήτες κατάλληλους για να κρατάς σημειώσεις στο ψυγείο, δεν είμαι σίγουρος. Κάτσε λιγάκι να το σκεφτώ.
Τα κλειδιά είναι συνήθως εντάξει. ;D
Νομιζω οτι αυτο που εγραψες ειναι ολη η φιλοσοφια για τον ρολο του μπασου στο 80% ολων τον ειδων της μουσικης συμπτηγμενη σε μια προταση ...ΕΥΓΕaudiokostas είπε:Ο καλός μπασίστας (στον χώρο μου) είναι αυτός που όταν δουλεύει δεν τον καταλαβαίνεις (αν δεν προσέξεις) και το ερμηνεύεις ως καλή γκρούβα της μπάντας και όταν σταματάει (ή κάνει λάθος) καταρρέει ο ήχος και κανείς δεν καταλαβαίνει το γιατί.
Ο ντράμερ σου φταίει, trust me. Μια χαρά ηχητικές απαιτήσεις έχει και μάλιστα με ελάχιστα πειράγματα στο πως θα παίξεις ή στο eq μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά ο ήχος στη μπάντα και να δώσει εντελώς άλλο χαρακτήρα.audiokostas είπε:πιστεύω ότι εν γένει, το μπάσο, έχει πολύ λιγότερες ηχητικές απαιτήσεις από την κιθάρα.
Ο ντράμερ μας είναι μια χαρά κι όποιος αντέχει. Για τους άλλους υπάρχει η ελαφρά ποπ και η τζαζ. ;DEvilnye είπε:Ο ντράμερ σου φταίει, trust me. Μια χαρά ηχητικές απαιτήσεις έχει και μάλιστα με ελάχιστα πειράγματα στο πως θα παίξεις ή στο eq μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά ο ήχος στη μπάντα και να δώσει εντελώς άλλο χαρακτήρα.
Ναι, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι ισχύει. Η χρήση πεταλιών δεν με πείθει για τις ηχητικές ικανότητες του ίδιου του οργάνου.audiokostas είπε:Υπάρχει διαφορά το "λιγότερες ηχητικές απαιτήσεις από την κιθάρα" από το "δεν έχει καθόλου απαιτήσεις".
Σαφέστερος τώρα ;
Απ τη στιγμη που ειναι ηλεκτρικο οργανο ο ηχος μπορει να γινει οπως θες...Με μιντι δε μπορεις να παιξεις ακομη και κλαρινο στο μπασο..Evilnye είπε:Ναι, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι ισχύει. Η χρήση πεταλιών δεν με πείθει για τις ηχητικές ικανότητες του ίδιου του οργάνου.
Fender Stratocaster American Standard USA 2006 60th Anniversary
€1,400
Αθήνα
Fender SCN Bridge USA Μαγνήτης
€50
Αθήνα
Gibson Les Paul Standard '60s Figured Top 2022 Iced Tea
€2,000
Αθήνα
Fender Jimi Hendrix Artist Series Tribute Stratocaster 1997 (USA)
€2,800
Ηράκλειο
Fender Yngwie Malmsteen Overdrive / YJM
€250
Νέα Σμύρνη
Fender Newporter
€370
Χαϊδάρι