Fender 60th Anniversary Telecaster (problem?)

Makis P.

Μόνιμος θαμώνας
hello σε ολο το noiz.gr

λοιπον το προβλημα ειναι ως εξης...

το περασμένο σαββατο αγορασα την fender 60th anniversary telecaster.

η οποια ειναι σαν την american standart σύν οτι εχει απο την μανα της, τους American Vintage Tele Single-Coil Pickups.

ειπα να τα "χωσω λιγο" για μια καλη κιθαρα.

ωραια μεχρι εδω.  8)

οταν την δοκιμασα σε ενα λαμπάτο fender (δεν θυμαμαι ποιος ηταν) στο καταστημα απο οπου την πηρα προσεξα οτι ο neck μαγνητης επαιζε super ενω στην μεσαια θεση και στο bridge μονο εβγαζε θορυβο.

ο πωλητης μου εξηγει οτι ολες οι tele στον bridge μαγνητη εχουν θορυβο συν το οτι οι λαμπες φθορισμου στον χωρο το δημιουργουσαν.

το πιστεψα και ειπα ok.

next day στην προβα σε εναν χειροποίητο λαμπάτο ενισχυτή εκανε λιγότερο θορυβο αλλα οχι καθολου οπως οι αλλες κιθαρες μας (μια blade strat και μια squire early 80's japanese) που ηταν αθορυβες.

οταν πηρα τον ενισχυτη σπιτι και έβαλα την tele ο θορυβος έσπαγε αρχ@%^α σε σημειο ενοχλητικο που δεν μπορουσα να παιξω και ξενερωσα τελειως με την tele :(

ξεχασα να σας πω οτι ο θορυβος λιγόστευε καπως οταν ακουμπουσα το tone pot και στο σπιτι και στο μαγαζι.

θα ηθελα την γνώμη σας please... μηπως τα ηλεκτρικά της έχουν πρόβλημα γείωσης ή κατι τετοιο? πως διορθώνεται? στην τελικη να την παω πισω?  ???  :(

Eχεις προβλημα γειωσης με το μαγνητη. Δεν ειναι τιποτα τρομερο και κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να την επιστρεψεις. Να πας ομως στο μαγαζι και να ζητησεις να σου το διορθωσουν.

Λαλακιες οκταωρες σου ειπε ο πωλητης ,ισα-ισα ο bridge μαγνητης της τελε ειναι λογω της θωρακισης του με το base plate απο τους πλεον ..αθορυβους single coils.

ΚΑΠΟΙΟ θορυβο ΦΥΣΙΚΑ & θα εχεις αν χρησιμοποιεις ΜΟΝΟΥΣ μαγνητες αλλα αυτο δεν ενοχλει ΚΑΝΕΝΑΝ απο τα...10 εκατομμυρια ;D τελε players... ;D

η κιθαρα σου εχει προβλημα στη γειωση,κατα 90% δεν ειναi γειωμενο το base plate ή η ΓΕΦΥΡΑ της κιθαρας σου (παρε ενα καλωδιακι και ενωσε τη γεφυρα με την πισω πλευρα ενος pot ,σταματαει ο θορυβος?)

εδω θα δεις το schematic ,τσεκαρε αν εχει γινει σωστα

http://www.fender.com/support/diagrams/pdf_temp1/telecaster/0118502A/SD0118502APg2.pdf

Superfunk είπε:
Λαλακιες οκταωρες σου ειπε ο πωλητης ,ισα-ισα ο bridge μαγνητης της τελε ειναι λογω της θωρακισης του με το base plate απο τους πλεον ..αθορυβους single coils.

ΚΑΠΟΙΟ θορυβο ΦΥΣΙΚΑ & θα εχεις αν χρησιμοποιεις ΜΟΝΟΥΣ μαγνητες αλλα αυτο δεν ενοχλει ΚΑΝΕΝΑΝ απο τα...10 εκατομμυρια ;D τελε players... ;D
αυτο ειπα και εγω, αλλα πραγματικά στο σπιτι ξενέρωσα με τον θόρυβο. (δεν ειχα ξαναπαιξει με tele πριν  :-[)

εδω θα δεις το schematic ,τσεκαρε αν εχει γινει σωστα

http://www.fender.com/support/diagrams/pdf_temp1/telecaster/0118502A/SD0118502APg2.pdf
το σκεφτηκα Superfunk αλλα δεν θέλω να την αγγιξω για να δώ, θα την παω στο μαγαζί να την δουν.

μη που οτι το έκανα εγω

πραγματικα χάρικα τοσο πολυ που την πήρα, που αλλο τοσο ξενερωσα με τον θόρυβο μετά....... :-\

Α! και κατι αλλο... "λαλακια" δεν ειναι σε μια τετοια κιθάρα κανείς άλλος να μην είχε προσέξει το πρόβλημα αυτο? Ούτε και απο το μαγαζι?

εκτος και αν, (λέω εγω τωρα...) οι περισότεροι πελάτες δεν παιζουν με tele  ;D

Makis P. είπε:
Α! και κατι αλλο... "λαλακια" δεν ειναι σε μια τετοια κιθάρα...
Μα Fender πήρες, όχι Gibson...

Σπαστικό χιούμορ, ξέρω και σε καταλαβαίνω, δεν είναι καθόλου αστείο σε καινούργιο όργανο, αλλά θέλω να τσιμπίσει ο Alderbody...

Απλα σιγουρεψου οτι δεν εισαι υπερβολικος με τον "θορυβο" που παραγουν οι μονοπηνιοι μαγνητες (τεσταρισε μια ακομα ΙΔΙΑ τελε στο μαγαζι που θα πας),δυστυχως οι vintage RI μαγνητες δεν ειναι rwrp  οποτε δεν ειναι humcanceling οταν παιζεις στη μεση (οπως σε πολλες μοντερνες τελε),ομως και παλι ο θορυβος τους δεν πρεπει να ξεπερνα τον θορυβο που κανει μια στρατ οταν την εχεις στον neck μαγνητη (οι ενδιαμεσες θεσεις στς στρατ ειναι στα περισσοτερα μοντελλα humcanceling)

ομως νομιζω οτι ευκολα μπορει να ξεχωρισει καποιος τον θορυβο που προκαλειται απο τη μη γειωση απο τον κλασσικο 60 cycle hum,που ολοι ξερουμε (και πολλοι ΑΓΑΠΑΜΕ) ;D

ισως εισαι κ λιγο υπερβολικος αλλα τσεκαρε την γειωση οπως ειπανε κ οι παραπανω.

αλλα ρε παιδι μου μονος χωρις βζζζζζζζζζ ειναι σαν γυναικα χωρις βυζια!  :P

Να ρωτήσω κάτι άσχετο-σχετικό?

Επειδή δεν παίζω με ενισχυτές, αλλά καρφί στην κάρτα ήχου...έχω την αίσθηση ότι δεν έχω "θορυβο" από μονοπηνιους μαγνήτες (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω). Και έχω αρκετούς και διαφορετικούς Fender μαγνήτες. Παίζει κάτι τέτοιο ή δεν ακούω τίποτα πια?

καλα παιζει ρολο το οτι εισαι υπερηλιξ ;D αλλα οι λογικες εντασεις στις οποιες παιζεις λογω του οτι δεν χρησιμοποιεις ενισχυτη ριχνουν και το...βζζζζζ ;D

καποιοι εχουν προβληματα θορυβου  λογω της οθονης του pc αλλα προσωπικα ποτε δεν εχω αντιμετωπισει τετοιο προβλημα.

Superfunk είπε:
καλα παιζει ρολο το οτι εισαι υπερηλιξ ;D αλλα οι λογικες εντασεις στις οποιες παιζεις λογω του οτι δεν χρησιμοποιεις ενισχυτη ριχνουν και το...βζζζζζ ;D
Για το πρώτο...δεν σχολιάζω, αλλά μάλλον για το δεύτερο έχεις δίκαιο (άσε που δεν με χαλάει καθόλου). Αλλά δηλ θέλεις να μου πείς ότι όταν "φορτώνεις" τον ενισχυτή σε ενοχλεί το βζζζζ και όχι τα ρεύματα αέρα (vibrations) που παράγεις? ;D ;D ;D

marathon είπε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο-σχετικό?

Επειδή δεν παίζω με ενισχυτές, αλλά καρφί στην κάρτα ήχου...έχω την αίσθηση ότι δεν έχω "θορυβο" από μονοπηνιους μαγνήτες (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω). Και έχω αρκετούς και διαφορετικούς Fender μαγνήτες. Παίζει κάτι τέτοιο ή δεν ακούω τίποτα πια?
Μαραθώνιε,για να ξεβουλώσουν τα αυτιά υπάρχει το κατάλληλο  εργαλείο.

Πάρε  μια Tonelab  ;D ;D

Superfunk είπε:
Απλα σιγουρεψου οτι δεν εισαι υπερβολικος με τον "θορυβο" που παραγουν οι μονοπηνιοι μαγνητες (τεσταρισε μια ακομα ΙΔΙΑ τελε στο μαγαζι που θα πας),δυστυχως οι vintage RI μαγνητες δεν ειναι rwrp  οποτε δεν ειναι humcanceling οταν παιζεις στη μεση (οπως σε πολλες μοντερνες τελε),ομως και παλι ο θορυβος τους δεν πρεπει να ξεπερνα τον θορυβο που κανει μια στρατ οταν την εχεις στον neck μαγνητη (οι ενδιαμεσες θεσεις στς στρατ ειναι στα περισσοτερα μοντελλα humcanceling)
βασικά στον neck ειναι καλήτερα απο οτι στον bridge. εκει γινετε χάλι...

αλλα ρε παιδι μου μονος χωρις βζζζζζζζζζ ειναι σαν γυναικα χωρις βυζια!  :P
εχεις δικιο αλλα οχι και Dolly Parton  ;D

Μα Fender πήρες, όχι Gibson...
μμμμμμμ...... να την πάω πισω και να τσιμπισω μια les paul???

Makis P. είπε:
εχεις δικιο αλλα οχι και Dolly Parton  ;D
Gianna Michaels ρεεεεεε! :P

Ρε Mike, στην πρόβα δεν έβγαζε θόρυβο.

Και θυμάμαι ότι ανοίξαμε και τον ενισχυτή σχεδόν τέρμα, και έκανε απλώς το κλασικό βζ των μονών μαγνητών (και στις 3 θέσεις)

Στο σπίτι πρέπει να τραβάει θόρυβο από κάποιο μηχάνημα. Δοκίμασε σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Ελπίζω να μην είναι θέμα γείωσης των πριζών του σπιτιού...

Σας έχω καταλάβει όλους σας εδώ μέσα, ξέρω τι παίζετε με το νοιζ.

Ελπίζω να μην είναι θέμα γείωσης των πριζών του σπιτιού...
δυστυχως ειναι και δεν φταιει η κιθαρα....

Ρε Mike, στην πρόβα δεν έβγαζε θόρυβο.
Και θυμάμαι ότι ανοίξαμε και τον ενισχυτή σχεδόν τέρμα, και έκανε απλώς το κλασικό βζ των μονών μαγνητών (και στις 3 θέσεις)

ωπ!σε πιασαμε στα πρασα δυσφημιστη των τελε! ;D ;D

μια χαρα ειναι η κιθαρα σου,απλα πρεπει να συνηθισεις το...γλυκο ζουζουνισμα της...

βζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ............. ;D

ρε θορυβο που σπάει αρχ#%@*α λεμε.....

εβαλα μια epiphone SG και μια lite ash Tele που εχω σπίτι (δανικη η tele) και παίζει super ο ενισχυτής.

θα κανω οτι ειπε ο bilpos και θα δω.

αν ειναι θεμα γειωσης της tele θα το τσεκαρο και στην καρτα ηχου, σωστα? δεν θα εχει θορυβο στην καρτα? 

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back