δυστυχως εχει αρχισει να παιζει ρολο στ αυτια μας και η χωρα κατασκευης οποτε αν διαβασεις οτι ειναι απο κορεα ειναι πολυ banal...δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα...
εγω γενικα ειμαι του δογματος αν εχεις τα φραγκα παιρνεις την ακριβη...αν δεν τα εχεις παιρνεις την φθηνη...ακομα κι αν ακουγονται πανω κατω το ιδιο που ειμαι πανω κατω σιγουρος οτι το ιδιο θα ακουγονται..
αυτο που εχω καταλαβει με τον καιρο ειναι οτι σε καποιες εταιριες κυριως που βγαζουν μεταλ κιθαρες αφου η βρωμα ειναι βρωμα και αυτο δεν αλλαζει αυτο που διαφερει ειναι η ποιοτητα κατασκευης και οχι η διαφορα στον ηχο...
μπορει να λεει οτι ειναι φτιαγμενες απο ιδια ξυλα αλλα υποθετω καποια θα ειναι απο καλυτερη παρτιδα και ισως λιγοτερα κομματια και η αλλη το αντιθετο...επισης την ποιοτητα την καταλαβαινεις πολλες φορες στο μπρατσο,ταστα και δουλεια που εχουν κανει στα inlays...αρκετες φορες και στην βαφη του...λεπτο-χοντρο στρωμα κλπ...
επισης παιζει να ειναι και τα ιδια ξυλα της πλακας λεω εγω απλα λογω του φθηνοτερου εργατικου δυναμικου πωλουνται και λιγοτερο οι ltd...αλλα για να πω την κρυφη μου αληθεια εχει αδικηθει η ltd..ειναι καταπληκτικα οργανα και ειμαι σιγουρος οτι με κλειστα τα ματια δεν θα καταλαβαινα διαφορες με την αντιστοιχη esp...και μιλαω βεβαια για τα μοντελα ανω των 600-700 ευρο...
κατι αλλο πολυ σημαντικο ειναι οτι πολλοι σνομπαρουν το λογοτυπο ltd...αν εγραφε esp2 guitars ας πουμε η esp classic series τοτε ολοι θα κανανε αμαν και πως να αποκτησουν μια....
και για να μην το πολυκουραζω πολλους δεν τους ενοχλει η μεξικανα φεντερ γιατι γραφει φεντερ...αν εγραφε squier και η μεξικανα ελα να μου πεις αν θα πουλαγε...
το ιδιο και η
gibson...βαζει το λογοτυπο και μου πουλαει οργανα χωρις λουστρο και με dot inlays στα 600-700 και ο αλλος το παιρνει γιατι λεει
gibson...και το προτιμαει απ το να βρει μια epiphone custom που σιγουρα θα ειναι καλυτερη...
ετσι παει δυστυχως...παντως για τις ltd εγω εχω να πω και μαλιστα για τα signature μοντελα οτι ειναι καταπληκτικα και πολυ καλυτερα για το ειδος που εχουν φτιαχτει απο πολλες μαρκες που εχουν το ΄΄σωστο'' λογοτυπο στο headstock
και επαναλαμβανω...ναι ειμαι ψωναρα...αν ειχα τα λεφτα θα επαιρνα την ακριβη ακομα κι αν ακουγονταν το ιδιο....