Αν και λιγο αργα ας πω και εγω τα δικα μου
Αφ ενος ο διαχωρισμος χειροποιητα - μηχανης ειναι λιγο περιεργος διοτι πλεον τα zildjian φτιαχνονται κυριως απο μηχανη και καποιες σειρες τρωνε και καποιο κοπανημα μετα, το ιδιο και με τα Sabian.
Θα μπορουσε να ισχυσει ο διαχωρισμος Zildjian Sabian Istanbul Bosphorus (πιο dark) - Paiste Meinl (πιο bright) σε πολυ αδρες γραμμες, αλλα σε ολες τις εταιριες υπαρχουν πιατα για ολα τα ειδη.
Εγω συγκεκριμενα που παιζω rock και παραδοσιακο heavy metal(!) χρησιμοποιω Hi hat και ride Istanbul mehmet και crashes Sabian και ειναι μια χαρα.
Αυτο που εχει σημασια ειναι να ταιριαζουν οι ηχοι, δε χρειαζονται κολληματα τυπου ιδια μαρκα, ιδια σειρα, ολα thin, ολα unlathed κλπ Εχω παιξει και εχω ακουσει ανθρωπους να παιζουν συνδυαζοντας τα παντα...
Το σημαντικο ειναι να εχεις ΚΑΛΑ πιατα. Αναφερθηκε ο superfunk στα alpha ως κατσαρολια. Επειδη ειχα καποτε κατι alpha και γενικα τα θεωρουσα ΟΚ, οταν πηγα μια φορα με αυτα στο γαβριλο και ακουσα καποιοα αντιστοιχα istanbul mehmet πραγματικα ντραπηκα. ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΑ με ολη τη σημασια της λεξης
Το ρεζουμε : πιατινια απο τις καλες σειρες καθε εταιριας