Όπως είδες όταν ανέφερες τα δύο "μαγικά" γράμματα -SG- όχι δεν άρχισα την... γκρίνια ?, αλλά γύρισα πάραυτα το "τσάμικο": Ευλογητός, άξιος, εύγε κλπ... ?ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ άνεση.
Εδώ βρε κοτζάμ sir και έχει στην φαρέτρα του και μια SG ?
Όπως είδες όταν ανέφερες τα δύο "μαγικά" γράμματα -SG- όχι δεν άρχισα την... γκρίνια ?, αλλά γύρισα πάραυτα το "τσάμικο": Ευλογητός, άξιος, εύγε κλπ... ?ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ άνεση.
Σε σχέση με αυτά που έχεις μάθει να κρατάς στο χέρι - τα πιο... μπαμπάτσικα- ναι σου δίνει αυτήν την αίσθηση. Είναι σαφέστατα πιο αέρινη. Αλλά δεν το θεωρώ μείον. Νομίζω ότι θα το συνηθίσεις και δεν θα του δίνεις σημασία.Στα μείον της πάντως, τη θεωρώ πολυ ευθραυστη.....μπορεί να ειναι και η ιδέα μου.
Έχω την αίσθηση ότι αν την πιάσω απο το σώμα και από το Neck και βάλω δύναμη θα την σπάσω.?Σε σχέση με αυτά που έχεις μάθει να κρατάς στο χέρι - τα πιο... μπαμπάτσικα- ναι σου δίνει αυτήν την αίσθηση. Είναι σαφέστατα πιο αέρινη. Αλλά δεν το θεωρώ μείον. Νομίζω ότι θα το συνηθίσεις και δεν θα του δίνεις σημασία.
Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά... Στην απίθανη περίπτωση που έχεις ένα gig και Ω του θαύματος σε έχει πιάσει η μέση σου, ποια κιθάρα θα επέλεγες;Έχω την αίσθηση ότι αν την πιάσω απο το σώμα και από το Neck και βάλω δύναμη θα την σπάσω.?
Αν το κάνω με την tele, θα σπάσω το χέρι μου.?
Κατα τα λοιπά δεν θα το συνηθισώ , γιατί όπως είπα, δεν ξανα βγαίνει για τη θηκη.
Θα την χαρούν οι κληρονόμοι (τα ανίψια) ?
Επειδή υπάρχει μια αμυδρή περίπτωση.....και αν με πετύχουν σε καλή φαση θα το δεχτώ.Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά... Στην απίθανη περίπτωση που έχεις ένα gig και Ω του θαύματος σε έχει πιάσει η μέση σου, ποια κιθάρα θα επέλεγες;
Ε... ε; ?
ΟΚ fair enough, αλλά μην βγάζεις και την SG από το κάδρο.Επειδή υπάρχει μια αμυδρή περίπτωση.....και αν με πετύχουν σε καλή φαση θα το δεκχώ.
Το σκέφτηκα.
Tην les paul studio θα έπαιρνα.
Κοίτα η Lp studio γιατίΟΚ fair enough, αλλά μην βγάζεις και την SG από το κάδρο.
ΥΓ: Την άλλη τη LP να πάρεις ? Μου θύμησες μια συνέντευξη προ αμνημονεύτων ετών του Angus Young, που έλεγε ότι σε μια συναυλία για κάποιο λόγο είχε αφήσει την SG στην άκρη και έπαιξε με LP. Τον κοπάνησε η κιθάρα στον γοφό και... "ξεποφιάστηκε" που λένε στα μέρη του @gkourmoul1 ?
Έκτοτε δεν ξανάπιασε LP ?
Παράγκα εσύ; Βγες αμέσως από τον λογαριασμό του Αργύρη... ?Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο
Ο λόγος, εικάζω, που σου φαίνεται πιο "εύθραυστη" η SG είναι ότι ο λαιμός βρίσκεται πιο μπροστά τοποθετημένος σε σχέση με μια Les Paul.
Αυτό που κερδίζεις βέβαια είναι η πολύ καλύτερη πρόσβαση ψηλά στα τάστα, αυτό που χάνεις είναι το καταραμένο neck-dive. Το οποίο, κατά την γνωμη μου, είναι θέμα μόνο όταν παίζεις όρθιος, γιατί όταν παίζεις καθιστός ισορροπείς την κιθάρα με τον δεξί σου αγκώνα βασικά, πάνω στο σώμα.
Συμφωνώ σε αυτά που λες (και τα κιλά στα plus), αλλά... Αισθητικά, η studio είναι η LP που δεν μου αρέσει.Κοίτα η Lp studio γιατί
Αυτά είναι λάθη μεγάλα.μια τέτοια που έπιασα μου έκανε εντύπωση πόσο λεπτή (σώμα και μπράτσο) ήταν και η ευκολία παιξίματος.
Dive είχε. Αλλά όχι σοβαρό
Κρίμα γιατί δόθηκε στα 700 και θα μπορούσα να την πάρω και λιγότερο
και μπιξμπυ
δεν είναι λάθη είναι στη ζωή όλαΑυτά είναι λάθη μεγάλα.
Τιμώρησέ τον,δεν είναι λάθη είναι στη ζωή όλα
όταν την έχεις δίπλα σου (κουνιάδος) νομίζεις ότι την έχεις πάντα.
κάποια στιγμή...Α την πούλησα
Ένα μικρό ποσοστό εχουν neck dive. Η πλειοψηφία των gibson δεν έχει. Η δικιά μου δεν εχει καθόλου. Την έχεις με τη ζώνη, αφήνεις χέρια και δεν γέρνει καθόλου.
απλά είναι μια αποθήκη δίπλα μου, που όταν ψάχνω συνήθως διαπιστώνω απουσίες.Τιμώρησέ τον,
Βγάλε διαζύγιο.