Εποξικη ρητινη σε αταστο

bs_ane

Θαμώνας
Καλησπερα..Εχω ενα fender jazz bass jp και σκεφτομαι να το κανω αταστο.Γνωριζει κανενας καποιον τεχνικο που να αναλαμβανει να το κανει αταστο και να κανει και την ταστιερα με εποξικη ρυτινη???

κατα προτιμηση Θεσσαλονικη..

ρωτα σε αυτους τους δυο

Γιωργος παπαζογλου(Dr Fret)

2310282771

Παναγιωτης Λαμπης(The Art Of Wood)

2310867513

εχω δει δουλειες και απο τους δυο και ηταν πολυ καλες

δεν εχεις να χασεις  :)

μου ειπε ο dr fret οτι αναλαμβανει να το κανει αταστο,αλλα δεν ξερει να το κανει με εποξικη ρητηνη..

Εχει κανει κανεις την ταστιερα του με ρητηνη????Υπαρχει περιπτωση να γδαρρθει η να ξεφλουδισει???

bs_ane είπε:
Εχει κανει κανεις την ταστιερα του με ρητηνη????Υπαρχει περιπτωση να γδαρρθει η να ξεφλουδισει???
Εχω την εντυπωση οτι με round χορδες σιγουρα θα χρειαστει να το περνας ανα 2-3 χρονια...ψαξε λιγο και τα pedulla buzz...εχω παιξει καποια και η ταστιερα τους ειναι απιστευτη,σαν γυαλι ειναι...ειναι μεν εβενινη αλλα εχουν καποια βερνικια πανω που δεν παθαινουν τιποτα...polyester κατι....

bs_ane είπε:
μου ειπε ο dr fret οτι αναλαμβανει να το κανει αταστο,αλλα δεν ξερει να το κανει με εποξικη ρητηνη..

Ναι θα γίνει χάλια. Σκέψου ότι έχεις να κάνεις με ξύλο vs ατσάλι ή νίκελ. Χρειάζεται οπωσδήποτε κάλυψη με εποξική ρητίνη.

Το δικό μου είναι περασμένο με γομαλάκα και φοράει ΜΟΝΟ Flat χορδές.

Λοιπόν αδερφέ, αυτό που ζητάς ονομάζεται Bonda Seal και ανήκει στην κατηγορία «υγρό γυαλί».

Το έβαλα στην ταστιέρα του άταστου Squier που έχω και σώθηκα.

Χρησιμοποιώ round χορδές και είχα «οργώσει» την ταστιέρα, οπότε ήθελα ένα πανίσχυρο coating. Αυτό είναι ότι πρέπει... Είναι ένα πολυμερές δύο συστατικών, απίστευτα ανθεκτικό, αλλά λιγάκι δύσκολο στο στρώσιμο- καλύτερα η δουλειά να γίνει με ψεκαστικό «πιστόλι». Το «μειονέκτημα» είναι ότι μου κομπρέσαρε λίγο τον ήχο- λίγο όμως και όχι άσχημα. Βέβαια το 1 lt κάνει 50 ευρώ...

Κάπου είχε ολόκληρο άρθρο ο X-Minor ρε παιδιά.

Θα το βρώ....

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Λοιπόν αδερφέ, αυτό που ζητάς ονομάζεται Bonda Seal και ανήκει στην κατηγορία «υγρό γυαλί».
Μιλας για το υλικο που εχει η ταστιερα των Mvp ετσι...οχι των fender πχ Jaco Pastorius

warwickplayer είπε:
Μιλας για το υλικο που εχει η ταστιερα των Mvp ετσι...οχι των fender πχ Jaco Pastorius
Από τον Jaco ξεκίνησα...  ;D και αλλού (σχεδόν) κατέληξα. Δηλαδή, όταν ο αείμνηστος το είχε κάνει άταστο, το πλάκωσε στα βερνίκια για σκάφη, αλλά με τα χρόνια αυτό το υλικό ξεφλούδιζε και ξανά μανά βερνίκια... Μέχρι που του το έφτιαξε ο μάστορας του (μου διαφεύγει το όνομα του) κάποια στιγμή στα late '70ς αν θυμάμαι καλά.

Έτσι, πήγα εδώ στα γειτονικά μαγαζιά με είδη για σκάφη και ζήτησα κάποιο ανθεκτικό βερνίκι. Εκεί η καλή κυρία, που πρότεινε το Bonda Seal γιατί είναι «μπετόν»- το οποίο όμως δεν είναι «κλασικό» βερνίκι σκαφών. Κάνει όμως και για ξύλα και για τούβλα...  ;D 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Κάνει όμως και για ξύλα και για τούβλα...  ;D 
:-X

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Από τον Jaco ξεκίνησα...  ;D και αλλού (σχεδόν) κατέληξα. Δηλαδή, όταν ο αείμνηστος το είχε κάνει άταστο, το πλάκωσε στα βερνίκια για σκάφη, αλλά με τα χρόνια αυτό το υλικό ξεφλούδιζε και ξανά μανά βερνίκια... Μέχρι που του το έφτιαξε ο μάστορας του (μου διαφεύγει το όνομα του) κάποια στιγμή στα late '70ς αν θυμάμαι καλά.

Έτσι, πήγα εδώ στα γειτονικά μαγαζιά με είδη για σκάφη και ζήτησα κάποιο ανθεκτικό βερνίκι. Εκεί η καλή κυρία, που πρότεινε το Bonda Seal γιατί είναι «μπετόν»- το οποίο όμως δεν είναι «κλασικό» βερνίκι σκαφών. Κάνει όμως και για ξύλα και για τούβλα...  ;D 

Μονος σου το εκανες???

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Κάνει όμως και για ξύλα και για τούβλα...  ;D 
Το «μειονέκτημα» είναι ότι μου κομπρέσαρε λίγο τον ήχο-
...αυτό, το κάνει και στα τούβλα? ;D

bs_ane είπε:
Μονος σου το εκανες???
Ναι, αλλά με πινέλο γιατί δεν είχα πιστολέτο- και έστρωνε λίγο δύσκολα. Γι' αυτό είπα καλύτερα με πιστολέτο...

Παρόλα αυτά έκανε την δουλειά μια χαρά. Σχεδόν δύο χρόνια μετά η ταστιέρα είναι στην θέση της  ;D και χωρίς... αυλάκια.

Βέβαια αν παίζεις με flat δεν χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία... Αλλά για round και με ταστιέρα που το ξύλο της δεν είναι και πολύ... solid, ασυζητητί.  

@ Μαραθώνιο Στα... τούβλα μπούσταρε λίγο τα πρίμα και χάλαγε λίγο και το intonation  ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
@ Μαραθώνιο Στα... τούβλα μπούσταρε λίγο τα πρίμα και χάλαγε λίγο και το intonation  ;D
Πυροτουβλο καλο για μεταλ;

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Ναι, αλλά με πινέλο γιατί δεν είχα πιστολέτο- και έστρωνε λίγο δύσκολα. Γι' αυτό είπα καλύτερα με πιστολέτο...

Παρόλα αυτά έκανε την δουλειά μια χαρά. Σχεδόν δύο χρόνια μετά η ταστιέρα είναι στην θέση της  ;D και χωρίς... αυλάκια.

Βέβαια αν παίζεις με flat δεν χρειάζεται να κάνεις όλη αυτή την διαδικασία... Αλλά για round και με ταστιέρα που το ξύλο της δεν είναι και πολύ... solid, ασυζητητί.  

το μονο ευκολο να το απλωσω με πιστολι-σε αντιπροσωπεια αυτοκινητων δουλευω- αλλα το radius πως το κανεις μετα??

Trending...

Νέα θέματα

Back