Φυσικα και ΔΕΝ ειναι λαθος να αναφερουμε αυτο που ΟΝΤΩΣ ισχυει,οτι δηλ.ενας hot μαγνητης θα "βρωμισει" ΠΟΛΥ πιο ευκολα εναν ΜΙΚΡΟ ενισχυτη απο οτι εναν μεγαλυτερο,ο 100αρης Mark 1 μου με EV φυσικα και βγαζει πανευκολα πεντακαθαρο ηχο με μια κιθαρα με υψηλης εξοδου μαγνητες (οχι μονο διπλους ,ακομα και μονους) ,αντιθετα ο αγαπημενος μου Marshall 1974x ενω εχει τον καλυτερο καθαρο ηχο με κλασσικους Fender μαγνητες με υψηλης εξοδου μαγνητες ειναι..παντελως αχρηστος μια και βρωμιζει στο..1,5...
Προσωπικα δεν εχω καταφερει ποτε να βγαλω καλα καθαρα με hot μαγνητες σε ΛΟΓΙΚΕΣ εντασεις απο μικρους ενισχυτες αντιθετα σε καποιες παραγωγες που εχω κανει σε metal/punk καταστασεις τα καθαρα που εβγαζαν τα μεταλοκιθαρα.. ;D..που χρησιμοποιουνται στο ειδος μεσα απο κτηνωδεις Mesa Boogie ηταν αξιοπρεπεστατα (για το ειδος παντα)
Δεδομενου οτι το παλικαρι μας ρωτησε "αν θα εχει προβλημα στα καθαρα" ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ,νομιζω οτι πρεπει να του πουμε την αληθεια..οτι δηλ. δεν θα εχει καλα καθαρα γιατι οι μικροι ενισχυτες του (με τα "παιδικα" μεγαφωνακια τους) θα "κλασουν μαλλι" οταν ερθουν αντιμετωποι με την υψηλη εξοδο των EMG.
φυσικα ειναι και τo output του μαγνητη πολυ σημαντικος παραγοντας για το αν θα εχουμε καλα καθαρα ή οχι,ενας πολυ hot μαγνητης ειναι σχεδον αδυνατον να βγαλει καλα καθαρα μια και σχεδον παντα οι hot μαγνητες εχουν παρα πολλα μεσαια που δεν βοηθανε στον καθαρο ηχο.