Epiphone Masterbilt Deluxe

matawan

Παλιά καραβάνα
    Παρελαβα προσφατως την  Epiphone Masterbilt Deluxe, archtop της καινουριας σειρας της Epiphone.  Τα χαρακτηριστικα της προφανως μπορει καποιος ευκολα να τα βρει στο επισημο site της εταιρειας. Να πω οτι προκειται για ενα εξαιρετικο οργανο σε επιπεδο κατασκευης, προφανως για το συγκεκριμενο price range. Στα δικα μου αυτια, ο ηχος που περιμενει κανεις απο μια αναλογη archtop ειναι εκει. Το μανικι της ειναι επισης ασυνηθιστα παχυ για συγχρονη κιθαρα, κατι το οποιο εμενα προσωπικα με εξεπληξε ιδιαιτερως ευχαριστα. Τελος , αισθητικα ειναι μια κουκλα... Παραθετω κι ενα κλιπ που ηχογραφησα προχειρα και επιφυλασσομαι για επιπλεον υλικο με καλυτερη πχιοτητα.

IMG_2453.jpg

deepriver.mp3

Attachments

Πολύ ωραίος ήχος και παίξιμο.

Έγραψες με mic, ή με τον undersaddle?

Ηχογραφησα με το κινητο, ο undersaddle ειναι απροσδοκητα καλος ομως, ειδικα αν κανεις blend με τον ακουστικο ηχο...

dimsonic είπε:
δηλαδή ηχογράφησες με το κινητό σκέτη την κιθάρα?

χωρίς ενισχυτή?
Ναι , η κιθαρα ειναι ακουστικη, απλα εχει εναν undersaddle μαγνητη για να μπορει να συνδεθει και σε ενισχυτη διατηρωντας βεβαια εναν "ακουστικο" χαρακτηρα στον ηχο.

Παραθετω ενα βιντεακι που την εχω ηχογραφησει με ενα rode nt-1 με λιγο τσαπατσουλικο παιξιμο αλλα νομιζω οτι ο χαρακτηρας του οργανου αποτυπωνεται μια χαρα.

https://youtu.be/tzMk57Rbisg

χαμηλά πάλι είναι γραμμένη, αλλά οκ καταλαβαίνεις τον ήχο.

Μήπως χρειάζεσαι ένα νούμερο πιό ελαφρές χορδές?

Εχει τις χορδες που φορουσε οπως ηρθε, θα τις αλλαξω με flatwounds, αυτες εχω συνηθισει να παιζω εξαλλου. Σε γενικες γραμμες παντως ηρθε καλοσεταρισμενη, χωρις θεματα.

απο Thomann, απ οσο ξερω δεν την φερνει καποιος εδω στην Ελλαδα.

dimsonic είπε:
με γεια λοιπόν.

Καλά παιξίματα....

έχεις ωραίο στυλ και πήρες ιδανική κιθάρα γι αυτό.
μιλ μερσι  ;D

Φοβερη κιθαρα και σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χαμηλη τιμη για τα specs της...

Για strumming κανει?

ή λες αυτη να ειναι καλυτερη

https://www.thomann.de/gr/epiphone_de_luxe_vs.htm

(την εχω κυαλαρει απο καιρο....)

Εχει τις χορδες που φορουσε οπως ηρθε, θα τις αλλαξω με flatwounds, αυτες εχω συνηθισει να παιζω εξαλλου.
παντως να ξερεις οτι originally στις big bands οι κιθαριστες που επαιζαν με archtops χρησιμοποιουσαν roundwounds (ακουστικης φυσικα),οι flatwound εγιναν μοδα πολυ αργοτερα οταν οι κιθαρες εγιναν ηλεΧτρικες..... :)

Το μανικι της ειναι επισης ασυνηθιστα παχυ για συγχρονη κιθαρα,.
αυτο ειναι πολυ ευχαριστο

Superfunk είπε:
Για strumming κανει?

ή λες αυτη να ειναι καλυτερη

https://www.thomann.de/gr/epiphone_de_luxe_vs.htm
Νομιζω πως το strumming δεν ειναι το ισχυρο της σημειο,  μαλλον εκει θελεις μια κιθαρα με δυνατοτερο ηχο και ενδεχομενως και περισσοτερο sustain.

Οσο για τις flatwounds, το εχουμε ξανασυζητησει, πλεον ειναι θεμα συνηθειας και προτιμησης και οχι τοσο για να ειναι period correct το πραγμα :D

matawan είπε:
Νομιζω πως το strumming δεν ειναι το ισχυρο της σημειο,  μαλλον εκει θελεις μια κιθαρα με δυνατοτερο ηχο και ενδεχομενως και περισσοτερο sustain.
Νομιζω οτι την βρηκα (σε sb χρωμα φυσικα)

ειναι και μικρουλα κατι που προτιμω....

ωραιοτατη, νομιζω οτι η epiphone εχει κανει πολυ καλη δουλεια σε αυτη τη σειρα και το value for money ειναι σε ιδιαιτερως υψηλο επιπεδο...

Εχοντας περασει μερικες μερες με την κιθαρα μπορω να πω οτι ειναι ενα εξαιρετικα καλοστημενο οργανο με πολυ ωραιο ηχο, ακριβως αυτον  που περιμενει κανεις απο μια τετοια archtop. Ειδικα σε αυτη την κατηγορια, πραγματικα νομιζω οτι ξεχωριζει.

παραθετω κι ενα ακομη συντομο κλιπακι , μιλ μερσι.

https://youtu.be/yXibeCtkmu0

matawan είπε:
ωραιοτατη, νομιζω οτι η epiphone εχει κανει πολυ καλη δουλεια σε αυτη τη σειρα και το value for money ειναι σε ιδιαιτερως υψηλο επιπεδο...
μάλλον την έχει αφήσει η gibson να κάνει κουμάντο στο sector αυτό γιατί μάλλον δεν ενδιαφέρει την ίδια.

dimsonic είπε:
εγώ τι είπα δηλαδή?  ;)
Οτι υπαρχει καποια εταιρεια Epiphone στους κολπους της Gibson  την οποια η Gibson εχει αφησει να αλωνιζει..... ;D...

μάλλον την έχει αφήσει η gibson να κάνει κουμάντο στο sector αυτό γιατί μάλλον δεν ενδιαφέρει την ίδια.
δεν υπαρχει...ΟΛΑ τα αποφασιζει ΜΙΑ εταιρεια δηλαδη η Gibson

btw και η Gibson βγαζει archtops

Gibson.com: Solid Formed 17" Hollowbody Venetian

απλα πρεπει να πουλησεις το νεφρΙ σου για να παρεις ενα.....

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back