Επιλογη πενας και τι ρολο παιζει στο παιξιμο μας.

+10000000 για wegen!!!!!!!!!

Εδώ και 3 μήνες ξεκίνησα με αυτές και δεν τις αλλάζω με τιποτις!!! Είναι "βαριές" αλλά εκεί είναι το ζουμί... μπορείς να δώσεις τρελές δυναμικές στην νότα, "όγκο", "τόνο" και να παίξεις φυσικά με την δύναμη του χεριού.. είναι πιο accurate στο lead παίξιμο, και στα ρυθμικά "ζωντανεύουν" την κιθάρα...  "αντρικές" πέννες!!!  ;D ;D ;D

Βέβαια κατά περίπτωση εξακολουθώ και χρησιμοποιώ τις Dunlop 1,5 (μώβ) αλλά ο ήχος μου πλέον είναι συντριπτικά καλύτερος με τις wegen!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
plusyear είπε:
εγω την εχω καταβρει με κλασσικη πενουλα

jim_dunlop_41r.jpg

το χρωματακι ειναι λιγο gay αλλα στο παιξιμο ειναι πολυ brutal  :P :P :P
αγαπημενη μου ειναι η ιδια αλλα με 71mm...

Άραγε αυτό το θέμα με τις πένες πόσο ισχύει?Το μόνο σίγουρο είναι οτι στις λεπτές κάνεις πιο σωστά ρυθμικά απο άποψη δυναμικών, δηλαδή μου φαίνεται σαν να βαράνε στις ίδιες δυναμικές όλες οι χορδές και ελέγχω καλύτερα την ένταση που θα δώσω αλλά και περισσότερη κούραση.Επίσης που φαίνεται ότι δίνουν περισσότερο σκάσιμο.Οι χοντρές πάλι είναι πιο δύσκολες στον έλεγχο αλλά έχουν πιο μουντό και "μεγάλο" ήχο.Δεν παρατήρησα αλλαγές στον ήχο λόγω μάρκας αλλά αναλογίζομαι σε κάτι.

Ο joe pass που για την ιστορία είναι απο τους καλύτερους, αν και νομίζω ότι στους τζαζίστες δεν ισχύει και τόσο η τεχνική όσο το συναίσθημα και η έκφραση, γιατί έπαιζε με ένα κομματάκι απο σπασμένη πένα?Βέβαια ο ίδιος δεν το πρότεινε αυτό σε μαθητευόμενους.Ανέφερε τα σχετικά με την προέκταση του χεριού αλλά επέμενε στο ότι τον κιθαρίστα και τον ήχο δεν τον κάνει η πένα αλλα΄ο ίδιος.

Εγώ κλίνω πρός την άποψη που λέει ότι η καλύτερη πένα είναι απλά η βολικότερη για τα δαχτυλάκια μας.Απο κει και πέρα προσαρμοζόμαστε.Και με χαρτάκι απο rizla να παίζεις το μαθαίνεις κι αυτό και το παίζεις όπως θές.(Απλά σκορπίζει  :P)

Ψηφιζω και εγω jazzIII αλλα με φαγωμενες λιγο τις ακρες, αλλιως ακουγονται χαλια. Για ακουστικη βεβαια προτιμω ποιο λεπτες και μεγαλες σε μεγεθος για να μη γλιστραει απο το χερι.

Εγώ παίζω με μπλέ - πράσινες dunlop:

DUNLOP+TORTEX+50.JPG

και ενίοτε με αυτήν:

tn_vaipink%20pick.jpg

Όχι πως έχω κάτι με τον Vai, ίσα ίσα δεν μου πολυαρέσει, απλα είναι σχεδόν ίδιες με την dunlop.

Κανόνας για τις πένες δεν υπάρχει. Είναι ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΒΟΛΕΨΕΙ! Κάποτε έπαιζα με τις πολύ μικρές του μπουζουκιού και για ένα καιρό που δεν μπορούσα να βρώ κάτι να με εκφράζει, έκοβα τηλεκάρτες σε ένα μακρόστενο σχήμα (σαν ξυραφάκι. Με τέτοια γωνία δλδ) και έπαιζα με αυτό!

Superfunk είπε:
εδω και χρονια "ορκιζομαι" σε αυτες

DUNLOP+ULTEX+73.JPG

εχουν τον πιο "crispy" ηχο που εχω ακουσει σε πενα και βοηθανε παρα πολυ στο twang που επιζητω,ενω ζωντανευουν και τις ακουστικες παρα πολυ.

επαιζα με τις 1mm αλλα τελικα παραηταν βαριες για το καννιβαλιστικο ρυθμικο παιξιμο μου (& οι 0,73 ακουγονται πιο ζωντανες)

το πιο εκπληκτικο ειναι οτι ΔΕΝ ΧΑΛΑΝΕ με τιποτα..πρεπει να εχω στο στουντιο την ιδια πενα εδω και...2 χρονια!!!

Σε έφαγα εγώ έχω μια 2,5 χρόνια και ο ρινόκερος δεν υπάρχει πια....Καταπληκτική πένα όντως,απ τις αγαπημένες μου

Εδώ είναι και το παλιότερο θρεντ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=9210.0

Αυτόν τον καιρό έχω 3 πένες πρόχειρες (και διάφορες άλλες σε κουτάκια για δοκιμή):

Η Dunlop Stubby 2 mm έχει ωραίο σχήμα, σωστό μέγεθος και πάχος, αλλά μου τα χαλά στις ακμές της - λίγο πιο "αιχμηρή" απ'όσο θα ήθελα.

1153434762_STUBBY_474_250X185.jpg

Η Dunlop Delrin 2 mm έχει πολύ ωραίο ήχο - νομίζω ότι είναι το υλικό κ η ακμή τους που μαρέσει - αλλά δεν με βολεύει πια το μεγάλο μέγεθος.

1153350882_DELRIN_500_STANDARD_410_250X185.jpg

Και η Wegen Twin είναι η αγαπημένη για ακουστική - ενίοτε και για ηλεκτρική, αλλά συνήθως εκεί μου λείπει το 'pop' μιας κανονικής πένας

Twins.jpg

nickel είπε:
Η Dunlop Stubby 2 mm έχει ωραίο σχήμα, σωστό μέγεθος και πάχος, αλλά μου τα χαλά στις ακμές της - λίγο πιο "αιχμηρή" απ'όσο θα ήθελα.
Αυτό δεν είναι πρόβλημα, παίζε και με τις ώρες θα λιωσει και θα γίνει ό,τι πρέπει!! ;D

Κι εγώ Dunlop Delrin με τη χελώνα. Το σήμα αυτό εκφράζει απόλυτα το παίξιμό μου.  :'( :'(

εγω παιζω με οτι μπορω να βρω στο νησι.δηλαδη πενες απο τον ματσικα, mastro-medium και μου εχουν μεινει και μερικες fender M .

παντως συμφωνω απολυτα στο οτι η πενα μπορει να αλλαξει παρα πολλα πραγματα στον ηχο.

τελικα ειναι οτι σου κατσει.

Ultex 0.73 και 0.60 και τις απλές dunlop m για distortion (ειδικά ρυθμικά), Tortex 0.50 για strumming και πρίμα lead, και τις απλές dunlop l και m-l για ακουστικά μέρη.

ΟΜΩΣ, συνήθως προτιμάω να παίζω με τα δάχτυλα/νύχια. Για strumming δεν το συζητάω καν (ελάχιστες φορές θα πάρω pick), αλλά και πολύ συχνά για lead παίζω με δάχτυλα. Στις μπάσες χορδές σε φάση "παίζω μπάσο" και στις πρίμες κυριώς με την πίσω πλευρά του νυχιού, με την κανονική για πιο pizzicato και με ενωμένα νύχια του αντίχειρα και του δείκτη για πιο pick-y ήχο. Βρίσκω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ την αλλαγή που μπορείς να πετύχεις απλώς γυρίζοντας ελάχιστα το χέρι σου και είναι κρίμα να χάνεις αυτή την ευχέρεια χρησιμοποιώντας μια πένα. ;)

Πάντως, από όσες πένες έχω δοκιμάσει, ο ρινόκερος είναι ΠΟΛΥ μπροστά. Ο ήχος του είναι απίστευτος, σου δίνει την αίσθηση ρε παιδί μου ότι περνάς τη χορδή με γυαλόχαρτο!!! :)

Ρε παίδες, τώρα που ξαναχαζεύω τις επιλογές σας..... πώς αντέχετε ΤΟΣΟ χοντρές πένες; εγώ δηλαδή είμαι φλώρος;;;;;  ;D ;D ;D

NoIzY είπε:
Προσωπικά χρησιμοποιώ dunlop stubby 3mm!!

9865-jazz-3mm-min.jpg
Γλυστραει απιστευτα!Μου εφευγε απο τα δακτυλα συνεχως!! Εχεις ομως ωραια pinch harmonics.

menelaos είπε:
Ρε παίδες, τώρα που ξαναχαζεύω τις επιλογές σας..... πώς αντέχετε ΤΟΣΟ χοντρές πένες; εγώ δηλαδή είμαι φλώρος;;;;;  ;D ;D ;D
Όχι βρε Μενελεάααακο, απλά είσαι ... ευαίσθητο αγόρι είπαμε...  ;)

Kostas-5150 είπε:
Προσωπικά χρησιμοποιώ dunlop stubby 3mm!!

9865-jazz-3mm-min.jpg
Γλυστραει απιστευτα!Μου εφευγε απο τα δακτυλα συνεχως!! Εχεις ομως ωραια pinch harmonics.
Θέμα συνήθειας πιστεύω...

Πάντως επειδή κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα κόλλαγα χαρτοταινία πάνω στην πένα!! ;D

Πιάνει!! :P

Στην ηλεκτρική ό, τι είναι μεταξύ 0,8 και 1mm, πάντα με ραβδώσεις για... έντονη ευχαρίστηση (και για να μην μου φεύγει). Στην ακουστική για ακκόρντα λεπτές Fender, και για αρπέζ ή πιο έντονες νότες πάλι χοντρές. Πάντως ο Λουδοβίκος των Ανωγείων έπαιζε χρόνια με ένα τσαλακωμένο χιλιάρικο. Ψάχνω κι εγώ (όχι χιλιάρικο αλλά πεντακοσάρικο σε ευρώ) για την απαλή ατάκα του, μήπως έχει να μου δώσει κανείς;

Trending...

Νέα θέματα

Back