Δέν είναι θέμα μίσους ρε παιδιά για τους υπαλλήλους του δημοσίου, απλή αριθμητική είναι.
Όταν έχεις 1300000 ΔΥ που στην πλειονότητά τους είναι ΜΗ παραγωγικοί, το ξαναλέω, ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ τους, και όλοι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν απο την δουλειά που βγάζουν οι "άλλοι" οι κακοπληρωμένοι του ιδιωτικού τομέα, εξηγεί το γιατί φτάσαμε ώς εδώ.
Άν έβγαινε η εξίσωση, δέν θα συζητούσαμε τώρα. Άρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Όσοι απασχολούμαστε στον ιδιωτικό τομέα, ξέρουμε πόσο δύσκολο θα ήταν σήμερα να δοθούν αυξήσεις της τάξης του 300% ώστε ο ιδιωτικός τομέας να γίνει περισσότερο ελκυστικός και οι φόροι που θα προέρχονται απο αυτόν να θρέφουν τους 1300000 ΔΥ.
Τί μένει λοιπόν για να βγάινει η εξίσωση? Δανεικά ήταν η απάντηση ώς τώρα.
Έ λοιπόν και αυτά τελειώσανε. Για πείτε μου πώς αλλιώς σας βγαίνει ο λογαριασμός, γιατί εγώ λύση δέν βρίσκω.
Άν θέλουμε προκοπή στο μέλλον, θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, ή διαφορετικά να σκεφτούμε πραγματικά το ενδεχόμενο να γίνουμε ΟΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι. Κάπου κάποτε το δοκιμάσανε και αυτό έτσι
Χρεοκοπία και εκεί. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να μπούμε όλοι στο δημόσιο, να βολευτούμε εμείς, κι άς πληρώνουν οι "άλλοι", τα κορόιδα ας πούμε, και μέχρι να σκάσει η φούσκα με τα δανεικά, έλα μωρέ, ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει.
Λοιπόν ή φούσκα έσκασε στα μούτρα μας, και δέν μπορούμε να κάνουμε άλλο πως δέν καταλαβαίνουμε.
Πρέπει λοιπόν να κάνουμε αυτό που κι ένα παιδί της 6ης δημοτικού θα έκανε. Έναν απλό ισολογισμό, και να εξορθολογήσουμε το θέμα. Κοινωνικό κόστος και βέβαια θα υπάρξει, αλλά ας πληρωθεί απο αυτούς που στο κάτω κάτω αμείφθηκαν επι χρόνια με τα δανεικά, γιατί οι "άλλοι" του ιδιωτικού τομέα τόσα χρόνια καί κερατάδες και δαρμένοι. Δηλαδή και χαμηλά αμειβόμενοι, και σκληρά εργαζόμενοι, και ανασφάλιστοι, και χωρίς προνόμια, και δίχως εφάπαξ, και και και και ....
Έλληνες δύο μέτρων και δύο σταθμών ? Ώς πότε και γιατί ?
Ναί λοιπόν απο μένα, στα ίσα όλοι. Και να μάθουν κάποιοι να δουλεύουν, και ναί δέν βάζω τον εαυτό μου μέσα στην πρόταση γιατί έχω μαμηθεί στη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα για 30 χρόνια, και δέν μασάω απο δουλειά.