Tώρα με συγχωρείτε αλλα θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για να βάλω και λίγο φωτιά στο πόστ... ;D
Εχουμε ένα παιδί 17 χρονων που δεν ξέρει τι είναι το eq, το fx loop, το compressing, κτλπ και μένει σε πολυκατοικία, προφανώς με τους γονείς του, και θέλει έναν ενισχυτή για το σπίτι και σπαααανια και κανα λαιβάκι με την εφηβική του μπάντα στα μπαράκια της γειτονιάς και ακούω οτι το πράμα πάει σε 50ρηδες και 100ρηδες φουλ λάμπα ενισχυτες με 2*12 καμπίνες και έχω καραφλιάσει!!!!!!!!!!!!!!
Οτι οι blackstar δεν ειναι καλοί αν δεν είναι του χιλιάρικου....
και άλλα τέτοια.....
Μήπως έχουμε χάσει λίγο την μπάλα????
Μεγάλε αν έχεις πεταλάκια ή πεταλιέρα για γκάζια και εφέ κτλπ, και θες σώνει και καλά να τα σκάσεις και να πάρεις κάτι καλύτερο, θα σου έλεγα να πάρεις κάτι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο ενισχυτή με καλά καθαρά γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξεις ηχητικά, οικονομικό γιατί δεν ξέρεις αν θα ακολουθήσεις καν να συνεχίσεις να παίζεις και πάλι τι θα παίζεις κτλπ, με λίγα βάτ, ακριβώς αυτό που θέλεις για σπίτι και λάιβ μικρής εντάσεως, και ελαφρύ για ευκολία χρήσης.
Προσωπικά θα σου πρότεινα τον "φεντεροειδές" bugera V22, πολύ καλή πεταλομηχανή με φοβερά καθαρά, τον blackstar HT5R για γκάζια που δεν θα ακούσεις απο κανένα πεταλάκι, ή αν είσαι μερακλής και σου περισεύουν, ψαξε για μτχ. blackstar ΗΤ20R με τον οποίο θα παίζεις χρόνια απροβλημάτιστα απο σπίτι σου μέχρι το οάκα, ή κανένα fenter blues junior. Εγώ είμαι 32 και παίζω στο σπίτι και live οπουδήποτε αλλού με έναν engl gigmaster 30w τον οποίο στο τσακίρ κέφι τον ανοίγω στο 3, και μια καμπίνα blackstar 12''. Τι λέμε τώρα για 50ρηδες και 100ρηδες στο παιδί?
Τελευτάιο και σημαντικότερο. Ζούμε στην εποχή της πληροφορησης. Ψαξε στο ίντερνετ, να μάθεις τι είναι ένας λαμπάτος ενισχυτής και τι είναι όλες αυτές οι έννοιες που ανέφερα παραπάνω. Πήγαινε με ένα φίλο σου που ίσως είναι λίγο μεγαλύτερος, να σου δείξει σε ένα μαγαζί τι είναι όλα αυτά τα μπλιμπλίκια. Να ξέρεις τι δυνατότητες έχεις για να ξέρεις τι θα πάρεις.
Αυτά απο μένα και μην βιαστείς να πάρεις για να πάρεις...
ΥΓ ο jetcity o 20ρης είναι και μαμώ τους ενισχυτές, απλά δεν στον προτείνω γιατί τα καθαρά του σπάνε τόσο γρήγορα που ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ που τα θες αν παιζεις με πεταλάκια κτλπ.