Ενίσχυτης μέχρι 500

mariostz είπε:
Θα λεγα ειτε bugera ειτε jet city, και οι δυο δε θα σε απογοητευσουν. Οχι οτι εχεις και πολλες επιλογες σε αυτα τα χρηματα. Παντως για τους bugera τουλαχιστον και ο 6262 και ο 333 εχουν υπεραρκετο gain οποτε ειναι κυριως θεμα προτιμησης/χροιας. Η βασικοτερη διαφορα ειναι οτι ο 333 εχει καπως καθαροτερα καθαρα και 3 καναλια αντι για 2. Το 2ο καναλι μπορει να βγαλει πολυ καλο classic ηχο προς ACDC κατευθυνση. Οσο για τα βατ μη μασας, παρε οσα ναναι αρκει να σε καλυπτει ο ενισχυτης απο αποψη χροιας.
Λέτε να περιμένω να μαζέψω κι αλλα, δεν βιάζομαι ιδιαίτερα αλλα δεν θελω να ρίξω χίλιαρη δεν μου χρειάζεται....

Τον Tubemeister τον αφήνουμε; Me ton Buber Trifec τι γινεται, ΅2 χρόνια δεν λέει να βγει

με τα χρήματα που διαθέτεις θα έκανα υπομονή μέχρι να πετύχω έναν hot rod deluxe ο οποίος παίζει τα πάντα, και για καφρίλες δέχεται ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ τα πεταλάκια...

παιζω 24 χρονια κιθαρα και εχω παιξει με πολλες κιθαρες και ενισχυτες,εχω δει φιλους που τους αρεσε ενα ειδος και πηραν ενισχυτη μονο για αυτο το ειδος,μην κανεις τετοιο λαθος,να αγορασεις ενισχυτη all around π.χ τον fender που προτεινει ο φιλος,εφοσον παιζεις και blues θα τον ευχαριστηθεις,πολυ καλη πεταλομηχανη και καθαρο(απεχθανομαι το gain σαν ο διαβολος το λιβανι)κρυσταλλο.

Αν θες για σπίτι καταστάσεις, κάτσε με τον line 6 η άποψη μου. (Μη σου πω να τον πουλήσεις και να πάρεις μια κάρτα ήχου και να παίζεις με plugin vst απο το pc)

Αν δεν έχεις θέμα με τις εντάσεις πάρε κάτι hi gain με 212 καμπίνα να το ευχαριστιέσαι τουλάχιστον. Και ο jet city πολύ καλός αλλά ένα κανάλι δυστυχώς. Εγώ αυτής της άποψης είμαι.

Επίσης αν ψάχνεις όγκο ξέχνα π.χ τον fender, γιατί είναι μικρός από θέμα διαστάσεων.

Για καμπίνα μια χαρά είσαι με την 212 HB με τα ν30  8)

Consigliere089 είπε:
Αν θες για σπίτι καταστάσεις, κάτσε με τον line 6 η άποψη μου. (Μη σου πω να τον πουλήσεις και να πάρεις μια κάρτα ήχου και να παίζεις με plugin vst απο το pc)

Αν δεν έχεις θέμα με τις εντάσεις πάρε κάτι hi gain με 212 καμπίνα να το ευχαριστιέσαι τουλάχιστον. Και ο jet city πολύ καλός αλλά ένα κανάλι δυστυχώς. Εγώ αυτής της άποψης είμαι.

Επίσης αν ψάχνεις όγκο ξέχνα π.χ τον fender, γιατί είναι μικρός από θέμα διαστάσεων.

Για καμπίνα μια χαρά είσαι με την 212 HB με τα ν30  8)
Το οτι θα παίζω κυρίως σε σπίτι δεν σημαίνει κάτι ειδικά αν έχει ο ενισχυτής την δυνατότα να επιλέγεις την ένταση(δεν εννοώ το Volume, σαν αυτό που έχει ο Tubemeister που μπορείς να τον βάλεις στα 1,5w).

Μου φαίνεται πως κλείνω προς τα κει(Tubemeister)?

Pentagon είπε:
Το οτι θα παίζω κυρίως σε σπίτι δεν σημαίνει κάτι ειδικά αν έχει ο ενισχυτής την δυνατότα να επιλέγεις την ένταση(δεν εννοώ το Volume, σαν αυτό που έχει ο Tubemeister που μπορείς να τον βάλεις στα 1,5w).

Μου φαίνεται πως κλείνω προς τα κει(Tubemeister)?
Σημαίνει ότι θα ενοχλείς και αυτούς που μένεις μαζί τους και τους γείτονες ενδεχομένως.. (αν δεν ειναι πρόβλημα αυτό, τότες έχει καλώς).

Αν ρωτάς τώρα για τον Tubemeister εγώ θα σου έλεγα ναι, αλλά πολλά λεφτά για το τίποτα. (προσωπική γνώμη πάντα)

Καταρχήν ο jetcity είναι δυκαναλος και όχι μονοκαναλος όπως ειπώθηκε πιο πάνω.

Ο k&m έχει καλύτερο headroom αλλά κοινό eq για τα κανάλια του και υπολείπεται ελαφρώς σε διαύγεια στα γκάζια.

Και οι δύο είναι εξαιρετικοί. Πάρε όποιον ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Για τα θηρία της bugera δεν πιστεύω ότι σου ταιριάζουν. Είναι καθαρά μεταλοενισχυτες και ότι άλλο παίζεις θα είναι συμβιβασμός. Δες όμως τους. V22 και v55. Είναι εξαιρετικά μηχανάκια αλλά θα χρειαστούν λίγο σπρώξιμο στα γκάζια...

kkmspm είπε:
Καταρχήν ο jetcity είναι δυκαναλος και όχι μονοκαναλος όπως ειπώθηκε πιο πάνω.
Και ο jet city κοινό eq έχει.. Τώρα αν εννοείς ότι επειδή έχει ξεχωριστό gain, εχει 2ο κανάλι πάω πάσο..

Όσο για τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον φίλο kkmspm.

Εγώ απλά πρότεινα Bugera αν θέλει να πάρει το κάτι παραπάνω (και σαν προσωπική επιλογή). Από εκεί και πέρα ας κρίνει από τα γούστα του και τις ανάγκες του φυσικά.  :)

εγω βεβαια θα επαιρνα κατι μεταχειρισμενο (καμμια 30 βατ 3-4 κατοσταρικα), μια και marshall κυκλοφορουν πολλοι. Τιποτα πιο αυθεντικο κατα τη γνωμη μου σε ηχους με χαρακτηρα σε φασμα μπλουζ/ροκ/μεταλ. Βεβαια γουστα ειναι αυτα.

Πο τι ηχάρα είναι αυτή στο δεύτερο βίντεo!!!!!!!!!!!!!!!!

Μου φαίνεται πως κλείνω σε Tubemeister και για τον ηχο αλλα και για το build-in attenator που θα με σωσει οταν παιζω στο σπιτι!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το attenuator το θες μόνο αν πέρνεις το drive σου πο το τελικό στάδιο αλλιώς δεν σου προσφέρει κάτι. Σε κανέναν από τους ενισχυτές που προτείνεις δεν θα πάρεις drive από τις τελικές οπότε μη σε απασχολεί....

+1000 για έναν Marshall. Όπου βρεις τον ma50 καινούριο ή μτχ χτυπα τον με κλειστά μάτια.

http://smart.noiz.gr/details.php?id=171707

http://smart.noiz.gr/details.php?id=171689

http://smart.noiz.gr/details.php?id=167030

αν εισαι αθηνα πηγαινε με την κιθαρα και τα πεταλια σου και δοκιμασε. αν σου κανει παρτον....δεν εχω σχεση με τον πωλητη.

Επισης να τονισω οτι ειναι προτιμοτερο να παρεις τον 36αρι H&K μτχ απο τον 16αρι καινουριο...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια! Τους bugera τους αποκλείω είναι βαρία μηχανήματα και πολλά watt δύσκολα να παίζω πάνω απο 5 στο σπιτί εκτώς απο κάποιες περιπτώσεις.

Κλείνω ή σε Jet City(σε ποιόν απο ολους :P) ή σε Tubemeister.

Επίσης υπάρχει κάποιο αλλο κατάστημα εκτώς thomman που να είναι πιο φθήνα? Θα βόλευαι πολύ η Αμερική αλλά σκούρο το βλέπω με τα τελωνεία...

Όσο για τα μεταχειρισμένα εργάλεια δεν ξέρω, δεν έχω ξανα πάρει και έχω μια καχυποψία που ίσως είναι χωρίς λόγο...

*Μήπως είναι καλύτερο να πάρω έναν φθηνότερο clean ενισχυτή και να του περάσω ενα πεταλάκι Blackstart HT? Για τους Blackstar δεν ακούστηκε τίποτα,HT-20??

Ως πρώην κάτοχος ενός Blackstar HT-5 και έχοντας παίξει με αυτόν ΠΑΝΤΟΥ (πρόβες,lives,σπίτι) σου λέω ότι γενικά τα καλά μοντέλα της Blackstar είναι αυτά του χιλιάρικου και πάνω,οπότε άστο.Πάρε καλύτερα το πετάλι που τα σπάει και βάλτο σε έναν καθαρό,από το να πάρεις έναν μικρό Blackstar.

BillTrantos είπε:
Ως πρώην κάτοχος ενός Blackstar HT-5 και έχοντας παίξει με αυτόν ΠΑΝΤΟΥ (πρόβες,lives,σπίτι) σου λέω ότι γενικά τα καλά μοντέλα της Blackstar είναι αυτά του χιλιάρικου και πάνω,οπότε άστο.Πάρε καλύτερα το πετάλι που τα σπάει και βάλτο σε έναν καθαρό,από το να πάρεις έναν μικρό Blackstar.
Άρα βγάζουμε και τους Blackstart και μένουμε με Jet City και Tubemeister.

Ποιος Jet City ειναι αυτός στον βίντεο;

Μαζί με το πεταλάκι της Blackstar έχει πολυ ωραίο ήχο.

Εγώ δεν είπα να αποκλείσεις τίποτα,πρέπει να τα ακούσεις όλα από κοντά με τα πετάλια και να αποφασίσεις!! :)

Pentagon είπε:
Άρα βγάζουμε και τους Blackstart και μένουμε με Jet City και Tubemeister.

Ποιος Jet City ειναι αυτός στον βίντεο;

Ο ενισχυτής αυτός είναι ο Jet City JCA 2112RC 20 Watt Tube Combo Amp (with Reverb),σχεδιασμένος από τον Soldano! Είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή την κατηγορία χρημάτων!

o JCA2112RC ειναι η combo εκδοση του JCA20h ο οποιος ειναι πιο blues ενισχυτης χωρις τα γκαζια του JCA22h γιαυτο και δεν ακουγεται και ωραια στα metal.

Υπαρχει ομως και ο JCA2212c που ειναι η combo εκδοση του JCA22h ο οποιος σιγουρα δεν χρειάζεται πεταλι μπροστα για να γκαζωσει... ;)

δλδ αυτος:

http://www.thomann.de/gr/jet_city_amplification_jca2212_guitar_combo.htm

βεβαια προτεινω την λυση κεφαλη/καμπινα ωστε να εισαι πιο ευελικτος....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back