Electroharmonix Hum Debugger

bloody_sunday

Θρύλος του Noiz
Συνεχίζω σε αυτό το θρεντ που το'χω πάρει μονότερμα, λέγοντας ότι στην σημερινή πρόβα με αλλαγή κιθάρας (με humbuckers) και προσεκτικό equalisation ο Quad Reverb έφαγε τη... σκόνη μου!!!  ;D ;D ;D Οκ, υπερβάλλω αλλά ούτε στιγμή δεν τον πήγα πάνω από τις... 11 o'clock!

Mετά από λίγο (περισσότερο για πλάκα) συνδέσαμε κι έναν τερματισμένο Marshall JTM 30 combo στο Clean Amp Output του Koch, κι έπαιξαν παράλληλα. Αυτό βοήθησε αρκετά στα μπάσα.

Να σημειώσω ότι κάποια στιγμή το έδαφος... ΕΤΡΕΜΕ από την ένταση (επιτέλους, κατάλαβα σε τι εντάσεις έπαιζαν οι Kyuss...) Τα αυτάκια μου παραπονιούνται βέβαια...

Ανακεφαλαιώνω λοιπόν λέγοντας ότι ΝΑΙ, είναι αρκετός για ηλίθιες εντάσεις με γαϊδούρια συμπαίκτες κιθαρίστες με Quad Reverbs στα... 135W. Επίσης, μου ήρθε το Electroharmonix Hum Debugger σήμερα (που ανέφερα προηγουμένως) και κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά χωρίς να είναι noise gate. Μπήκε τελευταίο στο effects loop και έκοψε όλα τα hums από εφφέ και single coils. Δείτε το:

bloody_sunday είπε:
Επίσης, μου ήρθε το Electroharmonix Hum Debugger σήμερα (που ανέφερα προηγουμένως) και κάνει ΤΡΟΜΕΡΗ δουλειά χωρίς να είναι noise gate. Μπήκε τελευταίο στο effects loop και έκοψε όλα τα hums από εφφέ και single coils.
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το πετάλακι, έστω και για ακραίες καταστάσεις. Μπορείς να ανεβάσεις ένα απλό κλιπάκι με μονούς, που να φαίνεται η διαφορά "πριν και μετά"?  ;D

Αν γίνεται, μπροστά από τον ενισχυτή και χωρίς κανένα άλλο εφφέ  ;)

Και βέβαια γίνεται, μόνο που θα χρειαστεί να περιμένετε γιατί όλος ο εξοπλισμός τώρα είναι στο στούντιο... πάντως κάνει τέτοια δουλειά που κόβει και hum που δημιουργείται από τα προενισχυτικά στάδια (δλδ πριν το effects loop), όταν πχ. είναι σε υψηλές εντάσεις και μπαίνει το δεύτερο ή το τρίτο κανάλι με αρκετό gain κόβει αρκετό hum και από κει.

Οι οδηγίες λένε να μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα μετά την κιθάρα, αλλά ο τύπος στο βίντεο λέει ότι μπορεί να μπει και στο τέλος, κάτι που έκανα κι εγώ. Και η επίπτωση στον ήχο είναι μηδενική... μονάχα ένα απειροελάχιστο υψίσυχνο ψιθύρισμα ακούς, που πρέπει να προσπαθήσεις αρκετά για να το εντοπίσεις (και που θα ενοχλήσει μόνο τους bedroom players, αν το καταλάβουν). Γενικά είναι καταπληκτικό αν δεν μπορεί κάποιος να βρει ή να διορθώσει κάποιο ground loop, αν έχει παρεμβολές από φώτα ή κακό ηλ. δίκτυο, ή single coils.

Σημείωση ότι δεν παίζουμε άγρια πράγματα - εγώ κυρίως καθαρά παίζω, και σπάνια με λίγο overdrive (στο σπίτι όμως παίζω άλλα στυλ).

To Hum Debugger δεν επηρεάζει καθόλου τον καθαρό σου ήχο;

Το θεωρώ απίθανο να μη κόβει κάποιες χρήσιμες συχνότητες και να κόβει μόνο το hum... :-\

Καθόλου!!! Η αρχική δοκιμή έγινε στο σπίτι που θα άκουγα κι ένα πούπουλο να πέφτει...  ;D Διάβασα μερικά σχόλια ότι μερικοί "ακούν" μια ελαφριά επίπτωση στα πολύ υψηλά αλλά μιλώντας προσωπικά, έκανα τα πάντα για να διαπιστώσω αν αληθεύει αυτό (μέχρι και blind test) και είμαι 100% σίγουρος ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

bloody_sunday είπε:
έκανα τα πάντα για να διαπιστώσω αν αληθεύει αυτό (μέχρι και blind test) και είμαι 100% σίγουρος ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αυτό ;)

Το πεταλάκι αυτό της ΕΗΧ δεν λειτουργεί σαν noise gate. Όταν είχε ανακοινωθεί, είχα μιλήσει σχετικά με έναν φίλο ηλεκτρονικό (της... παλιάς σχολής) και μου είχε αναφέρει πως μάλλον βασίζεται σε κάποια διάταξη που είχε αναπτυχθεί τη... δεκαετία του '50, και βέβαια σε εντελώς διαφορετικό τομέα των ηλεκτρονικών (για κεραίες τηλεόρασης? δεν θυμάμαι....).

Θα κοιτάξω μήπως βρω περισσότερα στοιχεία. Επίσης είμαι σίγουρος ότι είχα δει μια παρόμοια στουντιακή υλοποίηση, πάλι αρκετά παλιά.

Bloody όποτε έχεις χρόνο και μέσα κάνε ένα ψυχικό, μόνο φτιάξτο με υψηλή δειγματοληψία για να γίνονται εμφανείς όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.  ;)

Το κύκλωμα αυτό (και οι παραλλαγές του) κυκλοφορεί από παλιά και είναι σχετικά εύκολο και μικρο στην κατασκευή σε βαθμό που μπορεί να ενσωματωθεί σε μία κιθάρα ή ένα προενισχυτή, κλπ

Είναι ουσιαστικά ένα φίλτρο που περιορίζει τις συχνότητες από 45 έως 90Hz (σε ορισμένες περιπτώσεις πάει και λίγο παραπάνω...) ενώ αφήνει τις υπόλοιπες να περάσουν αναλλοίωτες ή τουλάχιστον όσο αναλλοίωτες μπορούν να βγουν μέσα από ένα καλό buffer.

Είναι ενεργό και όχι passive, κι έχει μάλιστα δικιά του τροφοδοσία που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία. Τώρα δεν ξέρω αν είναι όντως φίλτρο, πάντως από μπάσα κανένα πρόβλημα...  8) Πάνω του πάντως λέει "patent pending", επομένως μπορεί να μην είναι παλιά διάταξη και να περιμένουν την έγκριση της ευρεσιτεχνίας τους. A βρε Electrictabs, αν ήμουν Αθήνα θα στο έδινα να το ανοίξεις να μας λυθεί η απορία... φωτό σου κάνει;

TGL εγώ μπορώ να ηχογραφήσω μέχρι και στα 192khz/24bit (!) αλλά το θέμα είναι πού να ανεβάσω αυτό το τεράστιο wav... και να ήταν κι ένα... μάλλον δυο - τρία θα κάνω για χάρη της σύγκρισης...

To συγκεκριμενο πεταλι ειναι αναποσπαστο κομματι του εξοπλισμου μου με κιθαρες που κανουν βζζζζζζζ  και αν θυμαμαι καλα ειχε ξανασυζητηθει σε ενα θεμα του Whitenoise  για ΄κρυφους΄ μαγνητες

Οντως το πεταλι κανει την δουλεια του αψογα , απλα δεν υπαρχει  .....βζζζζζ

και δεν εχω καταφερει να βρω διαφορα στο ηχο .

Εχω παντως την αισθηση οτι εαν αλλαχθει ο ποδοδιακοπτης  με εναν καλυτερο True BB  τοτε δεν θα υπαρχει πλεον λογος για να παρει καποιος (και πρωτος εγω) noiseless μαγνητες

bloody_sunday είπε:
TGL εγώ μπορώ να ηχογραφήσω μέχρι και στα 192khz/24bit (!) αλλά το θέμα είναι πού να ανεβάσω αυτό το τεράστιο wav... και να ήταν κι ένα... μάλλον δυο - τρία θα κάνω για χάρη της σύγκρισης...
Όχι μωρέ... αρκεί να μην είναι mp3. Εξάλλου για κάτι πολύ μικρό (σε διάρκεια) λέω. Αν βγαίνει αρκούντως μικρό σε 96/24 τότε ανέβασέ το σ'αυτή την ανάλυση.  ;)

bloody_sunday είπε:
Είναι ενεργό και όχι passive, κι έχει μάλιστα δικιά του τροφοδοσία που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία. Τώρα δεν ξέρω αν είναι όντως φίλτρο, πάντως από μπάσα κανένα πρόβλημα...  8) Πάνω του πάντως λέει "patent pending", επομένως μπορεί να μην είναι παλιά διάταξη και να περιμένουν την έγκριση της ευρεσιτεχνίας τους. A βρε Electrictabs, αν ήμουν Αθήνα θα στο έδινα να το ανοίξεις να μας λυθεί η απορία... φωτό σου κάνει;
¨
Έχω δει τα σωθικά του από φωτό...

Το συγκεκριμένο είναι patent pending γιατί εκτός από τον συνδυασμό φίλτρων (active εννοείται) κάνει και μία "αναγέννηση" της ωφέλιμης πληροφορίας (αρμονικών) που υπάρχει στις συχνότητες που περιορίζει πράγμα που λείπει από τα υπόλοιπα αντίστοιχα κυκλώματα

Καλα εχω φτιαχθει τωρα  ....

Δηλ  Κυρε εεε!  electrictabs ηθελα να πω  , στο δινω , το ΄πασπατευεις΄  και

μετα κανεις και τα μαγικα σου και βγαινει  σε mini version για μεσα στην κιθαρα ?

;D

Όχι το κύκλωμα όπως είναι δεν μπαίνει σε κιθάρα γιατί δεν χωράει. Θέλει σχεδιασμό άλλης πλακέτας. Για όποιον πιάνει το χέρι του πάντως θα ανεβάσω λινκ αργότερα για ένα πιο απλό κυκλωματάκι που χωράει άνετα σε κιθάρα.

as promised

http://members.shaw.ca/roma/nine.html

εδώ μπορείτε να βρείτε τέτοια κυκλωματάκια που είναι αρκετά μικρά ώστε να μπουν μέσα σε μία κιθάρα ή σε ένα μικρό κουτί .Ρυθμίζονται ώστε να κόβουν συγκεκριμένες συχνότητες ενώ όλες οι υπόλοιπες (δεξιά-αριστερά) μένουν ως έχουν

tip1: χρησιμοποιήστε τελεστικούς καλύτερης ποιότητας π.χ. Burr Brown OPA277P αντί για τα κλασσικά "741", "TL071"

tip2: do it like the pros . Χρησιμοποιήστε δύο ή περισσότερα από αυτά κυκλώματα σε σειρά με το καθένα να εξειδικεύεται σε συγκεκριμένη περιοχή. π.χ. ένα για τα 50 Hz , ένα για τα 90Hz , ένα για τα 120Hz κλπ

electrictabs είπε:
as promised

http://members.shaw.ca/roma/nine.html

εδώ μπορείτε να βρείτε τέτοια κυκλωματάκια που είναι αρκετά μικρά ώστε να μπουν μέσα σε μία κιθάρα ή σε ένα μικρό κουτί .Ρυθμίζονται ώστε να κόβουν συγκεκριμένες συχνότητες ενώ όλες οι υπόλοιπες (δεξιά-αριστερά) μένουν ως έχουν

tip1: χρησιμοποιήστε τελεστικούς καλύτερης ποιότητας π.χ. Burr Brown OPA277P αντί για τα κλασσικά "741", "TL071"

tip2: do it like the pros . Χρησιμοποιήστε δύο ή περισσότερα από αυτά κυκλώματα σε σειρά με το καθένα να εξειδικεύεται σε συγκεκριμένη περιοχή. π.χ. ένα για τα 50 Hz , ένα για τα 90Hz , ένα για τα 120Hz κλπ
Πολύ καλό!!!  ;D ;D

Ευχαριστούμε!!!

Κάρμα στον κύριο?? Μμμμ??  ;) :P :P

Χαιρεται.

Εχω την Stratocaster highway one. Εχω ανοιξει και αλλο θεμα στο παρελθον για τον θορυβο που εχω απο τους μαγνητες/πεταλακια.

Μολις εχθες ηρθε στα χερια μου το hum debugger (με καννα-δυο αλλα καινουρια πεταλακια)

βαζω και γω να δω τι θα γινει αλλα... απογοητευση!

οχι μονο δεν κοβει κανενα θορυβο αλλα προσθετει και ενα βουητο-σφηριγμα.

το δοκιμασα και στο τελος και στην αρχη της αλυσιδας αλλα τα ιδια...

σαν να προσπαθει να κανει κατι, οταν δεν παιζω ακουγεται ενα σκαμπανευασμα του θοριβου. στο καθαρο οταν παιζω που αυτο το σκαμπανεβασμα το παρατηρω και στον ηχο

διαβαζω παλι εδω διαφορα θεματα και ολοι ειναι ικανοποιημενοι με το συγκεκριμενο πεταλακι, τι φταιει ρε παιδια...

θα δοκιμασω και εναν ενυσχιτη φιλου να δω τι γινεται εκι...

apo83 είπε:
Χαιρεται.

Εχω την Stratocaster highway one. Εχω ανοιξει και αλλο θεμα στο παρελθον για τον θορυβο που εχω απο τους μαγνητες/πεταλακια.

Μολις εχθες ηρθε στα χερια μου το hum debugger (με καννα-δυο αλλα καινουρια πεταλακια)

βαζω και γω να δω τι θα γινει αλλα... απογοητευση!

οχι μονο δεν κοβει κανενα θορυβο αλλα προσθετει και ενα βουητο-σφηριγμα.

το δοκιμασα και στο τελος και στην αρχη της αλυσιδας αλλα τα ιδια...

σαν να προσπαθει να κανει κατι, οταν δεν παιζω ακουγεται ενα σκαμπανευασμα του θοριβου. στο καθαρο οταν παιζω που αυτο το σκαμπανεβασμα το παρατηρω και στον ηχο

διαβαζω παλι εδω διαφορα θεματα και ολοι ειναι ικανοποιημενοι με το συγκεκριμενο πεταλακι, τι φταιει ρε παιδια...

θα δοκιμασω και εναν ενυσχιτη φιλου να δω τι γινεται εκι...
Αυτό το σκαμπανέβασμα που λες φαίνεται μάλλον ύποπτο.

- Με τι το τροφοδοτείς?

- Το έχεις δοκιμάσει μόνο του τελείως? Και μάλλον καλύτερα με μπαταρία...

Υπάρχει και η πιθανότητα να έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο πετάλι...

Παιδιά συγγνώμη που δεν έχω βάλει μια ηχογράφηση του πεταλιού ακόμη, είναι πάρα πολύ δύσκολη περίοδος στη δουλειά. Το ίδιο συμβαίνει και με το μίνι ριβιού του Epiphone Blues Custom 30 - θα γίνουν σύντομα.  :(

Το δικό μου Hum Debugger δουλεύει μια χαρά και το έχω στο τέλος του effects loop, ή όταν δεν χρησιμοποιώ το eff. loop στο τέλος της αλυσίδας των πεταλιών μου. Έχω ακούσει όμως διάφορα κουφά από άλλους, μέχρι και για περίεργους ring modulator ήχους...

TGL είπε:
Αυτό το σκαμπανέβασμα που λες φαίνεται μάλλον ύποπτο.

- Με τι το τροφοδοτείς?

- Το έχεις δοκιμάσει μόνο του τελείως? Και μάλλον καλύτερα με μπαταρία...

Υπάρχει και η πιθανότητα να έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο πετάλι...
Με το δικο του τροφοδοτικο. να σου πω την αληθεια δεν κοιταξα αν παιρνει και μπαταρια. το onespot που χρησιμοποιω για ολα τα υπολοιπα δεν μπορω να το βαλω πανω σε αυτο γιατι βλεπω οτι η τροφοδοσια του ειναι 7,5V. Μην το καψω κιολας...

Εχω δοκιμασει τα παντα απο εχθες, μεχρι και μονο του το εβαλα χωρις κανενα αλλο πεταλι.

δεν πηρα βεβαια μπαταριες να βαλω σε ολα τα πεταλια... με το καινουριο το fuzz face της dunlop που προς το παρον το δουλεψα μονο με μπαταρια (δεν εχει υποδοχη για τροφοδοτικο αλλα εχω προμηθευτει ανταπτορα μπαταριας για το onespot) -και μονο με αυτο- π α λ ι  τα ιδια.

το πηρα απο thomann... σκεφτομαι να το επιστρεψω και ή να παρω κατι αλλο ή τα λεφτα πισω, θα δω-για αυτο εχω περιθωριο 30 μερες...

τουλαχιστον αμα ειναι να δωσω αλλα τοσα και να βαλω noizless μαγνητες (τους 2 ακριανους) που σκεφτομουν να κανω καποια στιγμη.

εχω βρει αυτους:

http://www.guitarpartsresource.com/pickups_sdstratstk1.htm

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back