Άλλος ο ήχος του stoner, άλλος του Metal κατά τη γνώμη μου. Για stoner:
Effects: All types of fuzz/tonebenders/treble boosters - FuzzFace (NKT275)Clone (Fulltone '69),FuzzFace(BC 108) Clones (Lovepedals 200Lbs), Big Muff (Εlectroharmonics/Sovtek), Maestro Brassmaster Clones (Malekko B:assmaster), Sola Sound Tonebender Clones (Fulltone Soul-Bender, D*A*M MKII Profesional), Rangemaster Treble Booster Clones (B.S.M RM Metal ή Μajestic) - Σημ. Τα treble boosters ταιριάζουν καλύτερα με βρετανικά μεγάφωνα (βλ. Celestion)
Μπορείς ακόμα από distortion να δοκιμάσεις κανένα RAT Clone όπως το Hartman Distortion.
Octavian Clone, Chicago Iron Octavian (θεικό) κ.α
Δυστυχώς λόγω έλλειψης τρανζίστορ γερμανίου που χρησιμοποιούν πολλά από αυτά τα εφέ οι τιμές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη σε αυτά τα πετάλια
Tι θα πρέπει, κατά την γνώμη μου, να αποφύγεις:
α) Kιθάρες με πολύ high output μαγνήτες που θα είναι πολύ "σφιχτές" στα μπάσα και θα θυμίζουν metal.
β) Eνισχυτές που δεν τους ταιριάζει μπροστά το fuzz. Ηigh Gain Amps όπως οι Boogie, Soldano, ENGL είναι φτιαγμένοι για λαμπάτο γκάζι και δεν συμπεριφέρονται καλά. Επίσης οι Fender που βασίζονται στον κλασικό Twin (6L6) δεν έχουν τα κατάλληλα πρίμα ούτε και το breakup για αυτά τα πετάλια.
γ) Πετάλια για Οverdrive και Reverb. Άχρηστα πράγματα...
όλα τα παραπάνω κατά την ταπεινή μου άποψη για το πώς ακούγεται το stoner...