σαφως, αλλωστε καταθετω εδω οτι οταν επαιξες με τον 1974Χ στο "2"....ΤΡΟΜΑΞΕΣ και χαμηλωσες αμεσως.... ;D ;DΠαραπληροφόρησις. Ο Νίκος ξέρει και λέει το αληθές.
Ειναι πιο σφιχτος ενισχυτης λογω του ss rectifier αλλα και αυτος μου αρεσει πολυ,απλα αντιπαθω τα κεφαλια και τις ξεχωριστες καμπινες...πολυ κουβαλημα ρε παιδι μου και δεν εχουν και την ομορφια του combo....και κακα τα ψεμματα αν δεν σου αρεσει εμφανισιακα κατι...αργα ή γρηγορα θα το βαρεθεις....@Superfunk Έχεις την ίδια άποψη για τον 2061x όπως και για τον 1974x?
Και ο Tone King Imperial είναι μια επιλογή..... 13Kg !!!!! πιο ελαφρύς και απο τον Studiotone...Mistral είπε:Όσο διάβαζα τις δύο σελίδες, τον ToneKing (imperial) είχα στο μυαλό μου. Απίστευτος ήχος.
σιγα μη θελει και πυρηνικο καταφυγιο.... ;D...Αλλά ρε γαμώτο.... θα παίζει στο σπίτι αυτός.....? δύσκολα....
Θα θέλει attenuator.... +700 Euro![]()
Kατά τη γνώμη μου είναι καθαρή ανοησία και πέταμα χρημάτων να αγοράσεις έναν ακριβό ενισχυτή τον οποίο να μην χρησιμοποιείς παντού. Επίσης, όπως αναφέρει το ωραίο λινκ του Νίκου, έχω επανειλημμένα διαπιστώσει πως οι αντιλήψεις για το τι είναι "δυνατό" και σε ποιες περιπτώσεις θα τα βγάλει πέρα είναι εντελώς διαφορετικές από άτομο σε άτομο και βεβαίως από μπάντα σε μπάντα. Και όσοι έχουν συνηθίσει να παίζουν σε πολυκατοικίες είναι επόμενο να έχουν πολύ συντηρητικες απόψεις για οτιδήποτε άνω των 15 βατ πάνω από το 2 του volume (και όχι, φυσικά δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις ούτε για τα προβάδικα, ούτε για τα live). Επομένως δεν υπάρχει καμία "expert opinion" πάνω στο θέμα, και οποιεσδήποτε γενικεύσεις πρέπει πάντα να τις σκεφτόμαστε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες κι όχι των άλλων. Η παράθεση από το λινκ:Riggos είπε:Τελικά ίσως η καλλίτερη λύση είναι να πάρω τον combo όπως λέει και o SF που θα βγεί και πιο "οικονομικός"
1690 euro 1Χ12 combo - celestion Blue -- 22Kg
ή
1450 euro 1X10 combo - stock DR.Z ηχείο -- 17Kg!!!! ( το 1Χ10 combo μας χαλάει ????)
και απλά να βρω ένα studio με ένα καλό clean ενισχυτή ώστε να μην τον κουβαλάω στις πρόβες ( το 1Χ10 στα 17 Kg βέβαια κουβαλιέται....).
I like clean with headroom but with that bit of cookin' warmth. I also use pedals. If this thing can hang in a gig situation - that is, mic'd for the FOH (front of house) but enough stage volume to be heard over drums, etc. - then this would be a perfect amp for small to medium clubs, right?
As far as hanging with the rest of the band in a mic'd situation, it really depends on the band, type of music, gear, sound guy, etc. You know how it is... One man's quiet is another man's loud. I have found that some bands understand being mic'd up, and they keep their stage volumes at reasonable levels. Other bands crank their stage levels regardless of being mic'd or not. I've seen metal bands with low stage volume, and gospel bands splitting eardrums. But realistically, we are just talking about 12 watts. It's gonna be close. I'm just not familiar enough with your situation to even come close to making an educated guess.
βασικα εγω κατεληξα σε ενισχυτες μικρου wattage γιατι..βαρεθηκα τοσα χρονια να παιζω σε σκηνες (απο το ΡΟΔΟΝ,το Λυκαβητο και το Gaggarin μεχρι το μπαρακι στης γειτονιας) με τον 100αρη ενισχυτη μου στο..."2".... ;D...Και όσοι έχουν συνηθίσει να παίζουν σε πολυκατοικίες είναι επόμενο να έχουν πολύ συντηρητικες απόψεις για οτιδήποτε άνω των 15 βατ πάνω από το 2 του volume (και όχι, φυσικά δεν έχουν όλοι τις ίδιες απαιτήσεις ούτε για τα προβάδικα, ούτε για τα live)
Με τη μπαντα μου αλλα και με αλλες μπαντες ειτε σαν sideman ,ειτε σαν τεχνικος.στο Ρόδον, Λυκαβηττό και Gagarin με ποια μπάντα είχες παίξει και πότε?
μπα τωρα δεν με απασχολει καθολου μια και παιζω home studio μου ,οπου βεβαια και αυτοι οι ενισχυτες ειναι τρομερη υπερβολη, η αληθεια παντως ειναι οτι τα τελευταια δυο χρονια που επαιζα live & χρησιμοποιουσα μικρους ενισχυτες το καταευχαριστηθηκα.... ;D και τωρα που ,καιρου θελοντος και θεου επιτρεποντος με βλεπω λιαν συντομως να ξαναπαιζω live με νεα υπερμπαντα... ;D..με το ντελουξακι μου θα παιζω και θα γελω χαρουμενα... ;DΚαι το stage volume είναι ένα πρόβλημα που σε απασχολεί ακόμα, ή απλά κατέληξες σε (θαυμάσιους) low power pedal friendly ενισχυτές επειδή παίζεις πια σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι?
μα αυτο στο ειπα απο τη αρχη ,παντως ΠΟΥ εχεις δει εσυ στην Αθηνα να ΜΗΝ βγαινει ο ηχος απο ΡΑ ...δεν ξερω...ακομα και στο ΜΜΘ (το μικροτερο live club της ΑΘηνας) απο ΡΑ βγαινει ο ηχος...οποτε ΤΙ να τον κανεις τον 100αρη?Εμ... αφού μιλάμε για κανονικότατα PA.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το handwired & point to point είναι μια μπούρδα επί της ουσίας..... τουλάχιστον για την τιμή που το χρεώνουν... marketing κόλπο είναιSuperfunk είπε:Τον Imperial (αν δεν σε πειράζει που δεν ειναι handwired & point to point).
Αλλες φορες ειναι και αλλες οχι ,αναλογα με τον κατασκευαστη και τα υλικα ,hw ειναι ο 1974Χ που μολις τον ειδε γνωστος μου κατασκευαστης ενισχυτων και μεγας..ψυχακιας της λεπτομερειας...δακρυσε... ;D..απο την ποιοτητα των υλικων και της ...τεχνης του...συγκολητη ,hw ειναι και ο βιετναμεζικος Ampeg j12 που οταν τον ανοιξα ειχε 3 φορες σε μηκος τα καλωδια που χρειαζονταν... ;D, παντως σιγουρα ενας pcb ενισχυτης φτιαγμενος με ωραιες και παχιες πλακετες και καλα υλικα δεν εχει σε τιποτα να ζηλεψει απο εναν ptp hw ενισχυτη,απλα αν θες να αγορασεις εναν vintage ενισχυτη σε μορφη επανεκδοσης τοτε πως να το κανουμε ρε παιδι μου...ΠΡΕΠΕΙ να ειναι hw & ptp ;D....απο τη στιγμη που ο ενισχυτης ειναι "original" σχεδιαση (λεμε τωρα γιατι ουσιαστικα ο Imperial King ειναι ενας Fender DLX RV) δεν εχει και τοση σημασια.Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το handwired & point to point είναι μια μπούρδα επί της ουσίας..... τουλάχιστον για την τιμή που το χρεώνουν... marketing κόλπο είναι