The Genius Loci
Δυνατό μέλος
Αναφέρεσαι σε μένα ή κάτι δεν κατάλαβα? :bloody_sunday είπε:Όοοοοοοοοχου, πάααλι με τους πιουρίστες της τάξης Α που ακούν διαβάζοντας προδιαγραφές κι όχι με τα αυτιά τους...
Δεν είμαι purist σχεδόν σε τίποτα, σε βεβαιώ.
Η Τάξη Α δεν αφορά ηχητικους διαχωρισμούς. Και φυσικά μπορεί να υλοποιηθεί με παράλληλη διάταξη λυχνιών. Το έγραψα και στο πρώτο post.η τάξη Α ζει και βασιλεύει ηχητικά, ακόμη και με τα πολύ υψηλά bias και χωρίς να έχουμε single ended ενισχυτές. Κι έχουμε ξαναπεί (όχι εγώ, εγώ είμαι ημιμαθής σε αυτά τα θέματα και δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω) ότι Class A δεν είναι 100% μόνο τα single ended μηχανήματα. Ανατρέξτε.
Όπως λέμε "είναι έγκυος σε τεράστιο βαθμό"? Ή "ολίγον έγκυος"? ;D4 EL84 έχει ο Studiotone XL και βγάζει 40W σε Class A. 2 EL84 έχει ο πιο μικρός και βγάζει 20, και από ότι μαθαίνω αν γίνουν οι μετρησούλες (για να ικανοποιηθούν και οι ολίγον τι "ψείρες") δείχνουν ότι η Class A υπάρχει σε τεράστιο βαθμό.
Οι ενισχυτές που αναφέρεις είναι hot biased ΑΒ.
Χαίρομαι που συμφωνούμε σ'αυτό. Βέβαια σύμφωνα με την συλλογιστική σου, παρόμοια ηχητικά αποτελέσματα θα μπορούσαμε (ίσως) να έχουμε και με ένα ψηφιακό emulator.Αλλά όντως, τα τεχνικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε εμένα - απλά το αυτί μου αρέσκεται στις αρμονικές, στα πληθωρικά κι εξαιρετικά μουσικά υψηλά και στις αποκρίσεις τους, κι αν βρίσκονται εκεί είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα τον ανοίξει και θα κοιτά με αγωνία τα ψηφία στις μετρήσεις. Over and out στο οφτόπικ που ήταν εντελώς αχρείαστο - όποιος θέλει ας πάει στα ανάλογα θρεντ κι ας συνεχίσει εκεί, παρακαλώ! :-*
Ζητώ συγγνώμη για το offtopic, δεν ήταν πρόθεσή μου να κάνω hijack το thread.
H παρέμβαση είχε σαν αφορμή τη δήλωση του korax περί Τάξης Α, την οποία φαινόταν να συνδέει με συγκριμένα ηχητικά αποτελέσματα, που πιθανώς θα τον οδηγήσουν σε άτοπες επιλογές εξοπλισμού. Προφανώς οι όποιες επιλογές πρέπει να γίνονται με βάση αυτά που ακούμε.