Dimarzio Cruiser σε neck θεση (strat)

theStratWithin

Νέο μέλος
Καλησπερα! Λοιπον αυτη η ερωτηση απευθυνεται σε οσους εχουν προσωπικη εμπειρια απο τον Dimarzio Cruiser...Ουσιαστικα εχω ΜΙΑ κιθαρα, μια american standard strat, και για να τη γκαζώσω της εβαλα εναν Suhr DSV για bridge, τα αλλα ειναι μαμά. Θα ηθελα και ο neck μου να ειναι πιο γκαζωμενος-humbuckerish με overdrive, αλλα θα μου λειψει η γλυκύτητα του μονού στα καθαρά αμα βαλω κατι πολυ τραχύ.

Οπότε διαβασα για τον Cruiser οτι πλησιαζει αρκετα σε μονό neck...Η ερωτηση ειναι: θα εχω (αραγες) στα καθαρά ήχο που να πλησιάζει επαρκως στον κλασσικο neck μονό της strat, ωστε να παιζω πειστικά τα καθαρα Frusciante-"blue jeans blues"-κτλ, ΚΑΙ πιο παχυ-στρογγυλό-γκαζωμένο-compressed ήχο στα βρωμικα;

theStratWithin είπε:
Καλησπερα! Λοιπον αυτη η ερωτηση απευθυνεται σε οσους εχουν προσωπικη εμπειρια απο τον Dimarzio Cruiser...Ουσιαστικα εχω ΜΙΑ κιθαρα, μια american standard strat, και για να τη γκαζώσω της εβαλα εναν Suhr DSV για bridge, τα αλλα ειναι μαμά. Θα ηθελα και ο neck μου να ειναι πιο γκαζωμενος-humbuckerish με overdrive, αλλα θα μου λειψει η γλυκύτητα του μονού στα καθαρά αμα βαλω κατι πολυ τραχύ.

Οπότε διαβασα για τον Cruiser οτι πλησιαζει αρκετα σε μονό neck...Η ερωτηση ειναι: θα εχω (αραγες) στα καθαρά ήχο που να πλησιάζει επαρκως στον κλασσικο neck μονό της strat, ωστε να παιζω πειστικά τα καθαρα Frusciante-"blue jeans blues"-κτλ, ΚΑΙ πιο παχυ-στρογγυλό-γκαζωμένο-compressed ήχο στα βρωμικα;
Mε μια λέξη ναι.Εχω μια squier deluxe strat με chopper στην γεφυρα και cruiser στη neck θέση για αυτο ακριβως τον λογο.Να πλησιαζει επαρκως οπως ειπες τον single coil ηχο αλλα στα βρωμικα να εχει τον κομπρεσαρισμενο ηχο ενος διπλού.Αν υπηρχε ο ορος θα τον ελεγα...hot vintage :P.Ακου τον Andy Timmons που τον χρησιμοποιει κατακορον με παρομοιο αποτελεσμα.

Για μενα ειναι ενας πολυ καλος συμβιβασμος αλλα βεβαια πρεπει να τον ακουσεις και εσυ ο ίδιος για να δεις αν σου κανει ;).

O Cruiser ακουγεται κοντα σε κλασικους μονους. Απο 'κει και περα ειναι θεμα του παικτη και του εξοπλισμου του το πως θα ακουστει. Αν δεν το εχεις ηδη ακουσει δες αυτο το βιντεο.

Ο συγκεκριμενος μαγνητης εχει γινει ιδιαιτερα γνωστος απο τον Timmons αλλα καλο ειναι να θυμομαστε οτι οι περισσοτεροι απο εμας δυσκολα θα φτασουμε παικτικα και ηχητικα στο επιπεδο του. Ο Τimmons χρησιμοποιει στις θεσεις middle & neck τη bridge εκδοση του Cruiser και 500k ποντεσιομετρα για volume & tone http://www.dimarzio.com/sites/default/files/diagrams/AT300.pdf

Dreamdancer είπε:
.Ακου τον Andy Timmons που τον χρησιμοποιει κατακορον με παρομοιο αποτελεσμα.
με την Andy Timmons signature που έχω παίξει , ίσως μια από τις καλύτερες επιλογές σε rails με Fεndεr ηχόχρωμα

Τον εχω κ εγω αλλα σε middle θεση...ειναι ακριβως αυτο που ηθελα...ειναι αρκετα πριμαριστος,το οποιο κανει αντιθεση με τον ενισχυτη μου...στα καθαρα εχει αρκετα vintage χροια και στη παραμορφωση φτανεις σε hard rock gain!

Πολυ ωραια παιδια, μαλλον ειναι αυτο που ψαχνω!

Μια ερωτηση μονο, αμα βρω τη bridge εκδοση κ τη βαλω στο neck, μιας και ειναι f-spaced ο μαγνητης (αφου ειναι για στρατ), δε θα εξεχουν οι πολοι απ'τις χορδες; Θα εχω θεμα με αυτο; Εχει βαλει κανεις τη Bridge εκδοση στο neck;

Εσύ έχεις στρατ και ο Cruiser έχει rails. So no problem...

Αν βάλεις όμως bridge μαγνήτη σε neck ίσως μπουκώνει...

RayDTutto είπε:
Εσύ έχεις στρατ και ο Cruiser έχει rails. So no problem...

Αν βάλεις όμως bridge μαγνήτη σε neck ίσως μπουκώνει...
Μποϊνγκ...Εχεις δικιο, δεν υπαρχουν καν πολοι! Απ'οσο κοιταξα παντως, λενε ο bridge στη θεση neck δινει περισσοτερο clarity...Μην ειναι πολυ hot μονο φοβαμαι..

Mε μια λέξη ναι.Εχω μια squier deluxe strat με chopper στην γεφυρα και cruiser στη neck θέση για αυτο ακριβως τον λογο.
Φιλε την bridge εκδοση εχεις βαλει ή την neck? Σου φαινεται καθολου μουντός;

theStratWithin είπε:
Φιλε την bridge εκδοση εχεις βαλει ή την neck? Σου φαινεται καθολου μουντός;
Την neck εκδοση.Και οχι δεν μου φαινεται μουντος.Διατηρει τον χαρακτηρα του με αξιοπρεπεια.Αν παντως θες οσο ποιο κοντα σε στρατ χαρακτηρα τσεκαρε και τους Area.Εγω προσωπικα θα εβαζα τον area61(o bridge της σειρας) και στις τρεις θεσεις.Για τη δικη σου περιπτωση ομως πιστευω πως ο cruiser θα σου αρεσει περισσοτερο.Αλλα ειπαμε...πρεπει να τον ακουσεις και εσυ.

Πριν μια βδομαδα που ακουσα τον Timmons μονο μπουκωμενο δε μπορω να πω τον ηχο του. Παρα πολλοι αγοραζουν την bridge εκδοση λογω Timmons. Παντως hot δεν ειναι καμμια εκδοχη του μαγνητη οποτε δεν εχεις προβλημα.

Οχι δε θελω οσο πιο κοντα σε στρατ...Προς το παρον θελω να την κανω κατι μεταξυ superstrat και strat γιατι "δυστυχως" μ'αρεσει να παιζω πολλα ειδη...Κραταω τους μαμισιους μαγνητες για να τους ξαναβαλω οταν αποκτησω κ μια καλη με humbuckers...

Ο ηχος του Timmons μου ερεσει πολυ αλλα δυστυχως απ'το yt δεν καταλαβαινεις παρα πολλα..Εδω μου'χει τυχει να ακουω καποιον απο κοντα να παιζει με μια κιθαρα και να μ'αρεσει πολυ οπως ακουγεται, και οταν την πηρα στα χερια μου δε μπορουσα να βγαλω το ιδιο feeling, δε μου πηγαινε στο παιξιμο.. :o Οποτε το σωστο ειναι να δοκιμαζεις απο κοντα. Αλλα που να βρεις να παιξεις ιδια κιθαρα με ιδιο μαγνητη...

Παντως απ'οσα διαβασα εδω και αλλου μαλλον ειναι ακριβως αυτο που χρειαζομαι. Σας ευχαριστω πολυ ολους!

KostasP είπε:
Πριν μια βδομαδα που ακουσα τον Timmons μονο μπουκωμενο δε μπορω να πω τον ηχο του. Παρα πολλοι αγοραζουν την bridge εκδοση λογω Timmons. Παντως hot δεν ειναι καμμια εκδοχη του μαγνητη οποτε δεν εχεις προβλημα.
καλα αυτο δεν ειναι κριτηριο!!!

Μια εναλλακτικη του Cruiser ειναι και ο Cool rails του seymour duncan. Εχει πολυ καλο σκασιμο στα καθαρα και οσο γκαζι επιθυμεις στα βρωμικα. Τον εχω σε μια superstrat και με καλυπτει απο Hendrix μεχρι Guns n Roses. Επισης τσεκαρε και τους Kinman οπου μπορεις να βρεις αυτο που ζητας σε μονοπηνιο, χωρις καμια θυσια στα καθαρα.

Καλησπερα. Μπορει καποιος να με βοηθησει να αναγνωρισω ενα και καλα DiMarzio Cruiser;

Πηρα μεσω τηλεφωνου (ποτε ξανα!!!) ενα και καλα DiMarzio Cruiser neck απο εναν πιτσιρικα απο Κοζανη (που μου πουλαγε παραμυθια γενικα αλλα εγω ο αφελης..).

Ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ σαν αυτον (χρωμα, καλωδια κτλ)

http://www.google.gr/imgres?um=1&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&hl=en&tbm=isch&tbnid=FyCDdlGu2lMeqM:&imgrefurl=http://www.soft.com.sg/forum/showthread.php%3F215613-WTS-2-DiMarzio-Cruiser-DP187-for-the-bridge&docid=1_9nMLZCh32A8M&imgurl=http://img828.imageshack.us/img828/5028/dp187.jpg&w=2592&h=1936&ei=s3VBUreHIuiM4ATX_YE4&zoom=1&ved=1t:3588,r:3,s:0,i:89&iact=rc&page=1&tbnh=153&tbnw=148&start=0&ndsp=24&tx=34&ty=85

με τις εξης διαφορες:

-απο μπροστα το log του DM ειναι ασχημα τυπωμενο (σα να γραφει DlMarzlo)

-απο πισω δεν εχει αυτοκολλητο ουτε καπου γραμμενο το μοντελο, πατεντα κτλ

-απο πισω, δεξια απο την πανω κολληση (που ειναι κατω απο τα γραμματα "Gn") , εχει τυπωμενο στην πλακετα μονο τον αριθμο "4705".

-απο πισω, τερμα δεξια, στο αυτι, πανω απο την τρυπα, εχει τυπωμενο ενα κυκλακι που λεει "E/C".

Επισης ανοιξα το καπακι και οι blades ειναι κερωμενες κ τυλιγμενες μ'ενα υφασμα με το κεραμιδι χρωμα και την υφη της ιατρικης γαζας.

Φοβαμαι οτι μπορει να ειναι μουφα/αλλο μοντελο DM/μαμισιο μοντελο κιθαρας που ερχεται με DM. Στην τελευταια περιπτωση εχουν διαφορά απο τους "αυθεντικους" DM;

Αυτος ειναι. Θα παω να τον μετρησω το βραδυ. Ανεβαζω ενα ενα τα συνημμενα γιατι για καποιο λογο δεν τα παιρνει δυο μαζι πρ'ολο που ειναι 3 mb το καθενα

dimarzio_πισω_.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
καπακι.

Για ποιο λογο να μην εχει το αυτοκολλητο; Τα μοντελα dimarzio που πηγαινουν μαμισια με κιθαρες (πχ signature timmons ή Murray) μηπως δεν εχουν αυτοκολλητο οπως οι "original"? Στον ηχο εχουν διαφορά;

dimarzio_καπακ.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back