Digitech RP500 σε MG

rhcpgiannis

Μόνιμος θαμώνας
Καλημερα παιδια. Το ερωτημα μου ειναι απλο. Εχει ακουσει κανεις την παραπανω πεταλιερα σε marshall mg? Ρωταω γιατι σκοπευω να αγορασω μια αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα την αξιοποιησω στον mg. Ξερω οτι δεν θα βγαλω το 100% της πεταλιερας αλλα εστω καμια κατασταση για hi-gain, και κυριως για live που παιζουμε (με αλλους ενισχυτες).

Να πω οτι εχω μια epiphone les paul standard.

:)

Σα μιά καλή πεταλιέρα με μέτρια κιθάρα σε κακό ενισχυτή.....

studio54GR είπε:
Σα μιά καλή πεταλιέρα με μέτρια κιθάρα σε κακό ενισχυτή.....
Επειδη σκοπευω να την εχω και σε live με αλλους καλιτερους ενισχυτες (μερικεσ φορες και λαμπατους). Θα πρεπει καθε φορα να την σεταρω στον ενισχυτη που θα ειμαι συνδεδεμενος?

Eγω θα σου ελεγα στα lives να παιζεις με τη digitech συνδεδεμενη κατευθειαν στην κονσολα και προαιρετικα και στον ενισχυτη αμα δεν εχεις μπροστα σου monitor. Εγω προσωπικα δοκιμασα σε ενα live το pod x3 live μου κατευθειαν στην κονσολα χωρις να τη συνδεσω καν στον ενισχυτη που ειχε ο χωρος και επαθα πλακα με τον ηχο. Στο σπιτι σου την προσαρμοζεις οπως θες στον ενισχυτη σου.

metalmike είπε:
Eγω θα σου ελεγα στα lives να παιζεις με τη digitech συνδεδεμενη κατευθειαν στην κονσολα και προαιρετικα και στον ενισχυτη αμα δεν εχεις μπροστα σου monitor. Εγω προσωπικα δοκιμασα σε ενα live το pod x3 live μου κατευθειαν στην κονσολα χωρις να τη συνδεσω καν στον ενισχυτη που ειχε ο χωρος και επαθα πλακα με τον ηχο. Στο σπιτι σου την προσαρμοζεις οπως θες στον ενισχυτη σου.
Ok σε ευχαριστω φιλε μου. Και εκει ομως δεν θα θελει περετερο προσαρμοση?

X-minor είπε:
Τελικά βρε Γιάννη τι θα πάρεις? EMG για τη LP σου, λαμπάτο ενισχυτή, πεταλιέρα, MG?
χαχα δικιο εχεις σαν γκομενα κανω  ;Dαπλα ειχα βαλει στην αρχη στοχο εναν καλο ενυσχιτη για το ειδος που θελω, και μετα αν δεν με καλυπταν οι μαγνητες της epiphone να εβαζα emg. Με τα πολλα ομως εδω μεσα ειδα οτι με 300 ευρο καλο ενισχυτη δεν περνω και ετσι ειπα να στραφω σε μια πεταλιερα που θα μπορω να την χρισημοποιησω και σε live και στις προβες στο studio.

rhcpgiannis είπε:
χαχα δικιο εχεις σαν γκομενα κανω  ;D

απλα ειχα βαλει στην αρχη στοχο εναν καλο ενυσχιτη για το ειδος που θελω, και μετα αν δεν με καλυπταν οι μαγνητες της epiphone να εβαζα emg. Με τα πολλα ομως εδω μεσα ειδα οτι με 300 ευρο καλο ενισχυτη δεν περνω και ετσι ειπα να στραφω σε μια πεταλιερα που θα μπορω να την χρισημοποιησω και σε live και στις προβες στο studio.
Για μένα δύο λύσεις υπάρχουν. Ή παίρνεις τώρα με το budget που έχεις μια πεταλιέρα και είσαι καλυμμένος προς το παρόν για live και πρόβες κλπ.(και φυσικά έχεις το ατού της φορητότητας), ή περιμένεις παραπάνω να μαζέψεις κι άλλα χρήματα και παίρνεις έναν καλό ενισχυτή. Τον MG τσάμπα θα τον πάρεις, καλύτερα πάρε μια καλύτερη πεταλιέρα και παίζε καρφί στο pc σου σπίτι.

Οχι μαλλον κατι δεν καταλαβες. Τον MG εχω (τον οποιο θελω να ξεφορτοθω)  ;D

Αλλα οπως φενετε αυτος θα συνοδευει την πεταλιερα σπιτι μου..

rhcpgiannis είπε:
Ok σε ευχαριστω φιλε μου. Και εκει ομως δεν θα θελει περετερο προσαρμοση?
Θα πας πρωτα σε ενα studio και θα φτιαξεις εκει τον ηχο ή τους ηχους που θες συνδεοντας την πεταλιερα στην κονσολα και ακουγοντας τον ηχο απο τα monitors και μετα κατα 90% θα εχεις τον ιδιο ηχο στα live με αυτον που εφτιαξες στο studio. Εξαλλου γι'αυτο γινεται και το soundcheck πριν το live, ο βασικος σου ηχος θα ειναι ετοιμος και μικρορυθμισεις θα στις κανει οπως θες εσυ αυτος που χειριζεται την κονσολα οσον αφορα το βασικο eq.

metalmike είπε:
Θα πας πρωτα σε ενα studio και θα φτιαξεις εκει τον ηχο ή τους ηχους που θες συνδεοντας την πεταλιερα στην κονσολα και ακουγοντας τον ηχο απο τα monitors και μετα κατα 90% θα εχεις τον ιδιο ηχο στα live με αυτον που εφτιαξες στο studio. Εξαλλου γι'αυτο γινεται και το soundcheck πριν το live, ο βασικος σου ηχος θα ειναι ετοιμος και μικρορυθμισεις θα στις κανει οπως θες εσυ αυτος που χειριζεται την κονσολα οσον αφορα το βασικο eq.
Εγινε! Σε ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια!  :)

Γιαννη!

δεν ξερω τι θες να κανεις η να πετυχεις με μια RP με ενα MG...μαλλον το soundtrack του καλοκαιριου...

στην θεση σου θα πουλαγα (πεταγα) τον MG...αν εχεις 300 στην ακρη...θα βγαλεις κανα 50αρι απο τον ενυσχητακο...οποτε αισιως στα 350 τουλαχιστον...

πες χοντρικα 400...

με 400 ευρω...βρισκεις λαμπατους ενυσχητες στο νοιζ...προσφατος ειδα ενα bugera 6260 2x12 combo στα 350...

τι αλλο θες?

και θα εχεις μια αξιοπρεπη μεταλ ηχαρα... ;D

:)

Και μετα αντε κουβαλα τον bugera σε studio και lives...για 'μενα digitech rp500 και κατι τετοιο για το σπιτι --> http://www.thomann.de/gr/the_box_ma120_mk_ii_demo.htm ειναι η καλυτερη λυση για την περιπτωση σου. 'Η γενικα οποιοδηποτε full range ηχειο ωστε ο ηχος σου να χρωματιζεται οσο το δυνατον λιγοτερο και να αξιοποιησεις πληρως την πεταλιερα και τις προσωμοιωσεις της.

Σιγα το κουβαλημα...

Για αυτα που σου προσφερει ενας τετοιος ενυσχητης...ειδικα αν καποιος παιζει μεταλ...

metalmike είπε:
Φιλε Γιαννη μολις βρηκες τον φιλο alexi για κουβαλητη ;D Eξαλλου ο ενισχυτης ειναι μονο 30 κιλα...πφφφφ...σιγα το πραγμα...συν την κιθαρα που θα κουβαλας...πουπουλο λεμε ;D
;D Απλα ο alexi σκεφτηκε το καλητερο δυνατο ηχο που μπορω να εχω στο σπιτι με αυτα τα λεφτα αλλα δεν ειναι τοσο πρακτικος για τα live.

rhcpgiannis είπε:
;D Απλα ο alexi σκεφτηκε το καλητερο δυνατο ηχο που μπορω να εχω στο σπιτι με αυτα τα λεφτα αλλα δεν ειναι τοσο πρακτικος για τα live.
Μα και για το σπιτι δεν ειναι οτι καλυτερο απο θεμα ηχου γιατι ο ενισχυτης ειναι 120w...ενα πραγμα σου λεω, εγω τσιτωσα εναν blackheart 5w στο Νακα και δε μπορουσες να ακουσεις τιποτε αλλο μεσα στο μαγαζι, τον bugera ουτε στο μισο δε θα μπορεις να τον βαλεις...θελω δηλαδη να πω πως σε χαμηλες εντασεις δεν προκειται να παιζει τοσο καλα, θα ακους μονο προενισχυση, δηλαδη τζιτζικια. Οποτε δωρον αδωρον.

Trending...

Νέα θέματα

Back