Digitech RP 500 VS Pod HD 300

ignantios

Μέλος
Δοκιμασα εχθες διπλα δπλα με την ιδια κιθαρα τον ιδιο ενισχυτη και τον ιδιο καραγκιοζοπαιχτη (εμενα) το pod hd 300 και την rp 500 .Δεν θα αποκαλυψω ποιο ειναι ποιο......στο τελος θα γινει.........η κιθαρα που χρησιμοποιησα ειναι η charvel so-cal με duncan custom(BRIDGE) -'59(NECK) και ο ενισχυτης ο hot rod deluxe με tonker.Sorry που στο ενα βιντεο φαινονται μονο τα οπισθια μου αλλα οταν το ειδα βαριομουνα να γραψω αλλο βιντεο.Ευχαριστω τον MARILION για την χορηγια του..........

p.s το παιξιμο ειναι οτι να΄ναι..........

βιντεο Α:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και τα δυο είναι ωραία, αλλα τουλάχιστον για τα δικα μου γούστα ο ήχος τους βίντεο Α (στο συγκεκριμένο setting τουλάχιστον) είναι λίγο καλύτερος.... Αν δεν βαριέσαι στο τέλος μας λες και τα settings στο περίπου. By the way, παίζεις ΠΑΡΑ πολυ καλα! Εύγε!

chris gti είπε:
Και τα δυο είναι ωραία, αλλα τουλάχιστον για τα δικα μου γούστα ο ήχος τους βίντεο Α (στο συγκεκριμένο setting τουλάχιστον) είναι λίγο καλύτερος.... Αν δεν βαριέσαι στο τέλος μας λες και τα settings στο περίπου. By the way, παίζεις ΠΑΡΑ πολυ καλα! Εύγε!
θα τα πουμε ολα αναλυτικα............απλα με ενδιαφερει η αποψη σας γιατι πραγματικα εχει πολυ ενδιαφερον το θεμα..........εχθες γελαγα με εμενα γιατι δεν ηξερα ποιο μου αρεσει περισσοτερο και γιατι.Να πω οτι το pod δεν το εχω ψαξει .....απλα εφτιαξα 3 ηχους που εμενα με καλυπτουν κατα καποιο τροπο..................Ευχαριστω για το σχολιο περι παιξιματος....επαιζα διαφορα απο solos μεχρι ρυθμικα για να εχουμε πληρη εικονα........... ;)

Κ εμενα στα αυτια μου ακουγεται καλυτερα ο ηχος του πρωτου κλιπ , πιο γεματος κ ογκωδης. Ομως για να ειναι σωστη η συγκριση θα πρεπει να γινει ξεκινωντας απο clean  ηχους μετα λιγο γρεζι κ κατοπιν σε hard k highgain. Μαλιστα οι high gain ειναι ακομα πιο δυσκολο να εκτιμηθουν απο τον ηχο μιας καμερας. Αλλαζες preset κ ακουγοντουσαν λιγο πολυ το ιδιο.

Η γενικη εικονα ομως στα αυτια μου ειναι του πρωτου βιντεο

δεν εβαλα clean γιατι δεν ειχα χρονο μανα μου .........εχθες μου την εδωσες.....τι να πρωτοπρολαβω? ;D

Marillion είπε:
χε χε, κ πηγες κατευθειαν στο ψητο ε? ;D
;D ;D τι να κανω? την κυρα ΔΕΣΠΟΙΝΑ επρεπε να δεις που ειχε καλυφθει στο σαλονι με κλειστες πορτες γιατι ειχα δυναμωσει κομματακι........... ;D

και γω συμφωνω με το οτι ο ηχος ειναι καλυτερος στο πρωτο βιντεο, δεν σημαινει οτι ηταν χαλια το δευτερο. ( αν και το πλανο ηταν χαλια και στα δυο, το λογο τον ξερουμε, ουτε λιγο γυμνο :o?θα απουσιασω απο την ψηφοφορια σε ενδειξη διαμαρτυριας) το παιξιμο πολυ καλο, καποια στιγμη θα τα καταφερω και γω! λεμε τωρα

καλα αυτα τα μηχανακια αλλα προσωπικα εχω προβλημα με το να καθομαι να ρυθμιζω και να ψαχνω. :P  

ntroulis είπε:
και γω συμφωνω με το οτι ο ηχος ειναι καλυτερος στο πρωτο βιντεο, δεν σημαινει οτι ηταν χαλια το δευτερο. ( αν και το πλανο ηταν χαλια και στα δυο, το λογο τον ξερουμε, ουτε λιγο γυμνο :o?θα απουσιασω απο την ψηφοφορια σε ενδειξη διαμαρτυριας) το παιξιμο πολυ καλο, καποια στιγμη θα τα καταφερω και γω! λεμε τωρα

καλα αυτα τα μηχανακια αλλα προσωπικα εχω προβλημα με το να καθομαι να ρυθμιζω και να ψαχνω. :P  
....θα αποκαλυψω κατι ετσι για αρχη...........το pod ειναι λιγο δυσκολο...να βρεις την χρυση τομη..........εχει πολλες παραμετρους.........πολλες ομως που μπορει να σε οδηγησουν σε λαθος συμπερασμα..........ετσι οπως μου την εδωσε ο ΓΙΩΡΓΟΣ.........εγω αλλαξα σχεδον τα παντα......απο τα κουμπια πισω που ειναι για επιλογες amp/line,studio/live...μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις........Τις αλλαγες τις εκανα για να φερω τον ηχο στα μετρα μου...δεν σημαινει οτι εκανε λαθος ο MARILION.
Γυμνο τελος.............ζηλευει η καλη μου που χαιρεστε και εσεις το κορμι αυτο........ ;)

αντε γρήγορα γιατι θέλω να παραγγείλω... ;D

εγώ λέω να αρχίσουμε τα πονταρίσματα......

στοιχηματίζω οτι το πρώτο είναι η rp...

toybani είπε:
αντε γρήγορα γιατι θέλω να παραγγείλω... ;D
ρε σεις...........θελει ψαξιμο το θεμα...με κανενα απο αυτα δεν βγαζεις ηχο ετσι απλα.........εαν καποιος δεν εχει ορεξη να ασχοληθει και νομιζει οτι θα βγαλει ηχο στο μπαμ με οτι διαλεξει θα κανει λαθος.......αμα βρεις το κουμπι τους βγαζει ηχο και με τα 2........τωρα καποιοι αλλοι θεωρουν οτι ηχο δεν βγαζεις με αυτα........εμενα τα αυτια μου αλλα λενε......... ;)

Παιδιά sorry για το Καρα-off topic..

Ignatios, ρε φίλε αν βρεις χρόνο και όρεξη, στείλε tab το ματζορο-μπλουζο lick που κάνεις αρκετές φορές (πχ στο πρώτο βίντεο 1:17-1:20)...Me likes!!!!

Thx!!

ignantios είπε:
ρε σεις...........θελει ψαξιμο το θεμα...με κανενα απο αυτα δεν βγαζεις ηχο ετσι απλα.........εαν καποιος δεν εχει ορεξη να ασχοληθει και νομιζει οτι θα βγαλει ηχο στο μπαμ με οτι διαλεξει θα κανει λαθος.......αμα βρεις το κουμπι τους βγαζει ηχο και με τα 2........τωρα καποιοι αλλοι θεωρουν οτι ηχο δεν βγαζεις με αυτα........εμενα τα αυτια μου αλλα λενε......... ;)
το διαπιστωσα με την rp  που ειχα... μου βγαλε την ψυχη. οτι κανουν δουλεια κανουν.

μου αρέσει λίγο περισσότερο το 2 video εκτός από τι χροιά του ήχου νομίζω ότι θα κόβει καλύτερα μέσα σε μια μίξη.

τώρα αν το 1 έχει περισσότερο όγκο ίσως είναι θέμα eq

nice playing  :D

igantie νομιζω το πρωτο ειναι η rp και το δευτερο το pod.Στο πρωτο ο ηχος φαινεται πιο δουλεμενος σε αντιθεση με το δευτερο(κι αυτο μου αρεσε) που πιστευω ενα fine tuning το ηθελε λιγο ακομα.Κι αφου ειπες οτι δεν προλαβες να ρυθμισεις καλα το pod ετσι

εβγαλα το συμπερασμα.Σωστα?

Αμα δεν θες να το αποκαλυψεις ακομα πες μου με p.m. δε θα τους πω τιποτα.

Το Α ειναι πιο κομπρεσαρισμενο και πιο "πλαστικο" στα γκαζια, μου θυμισε μια απλη πεταλιερα.

To δευτερο εχει.... potentials, ακουγεται πιο πολυ.... κιθαρα και (σχεδον) καθολου πλαστικουρα και τουλαχιστο στο βιντεο ειναι πιο "ποιοτικο" στον ηχο. Μονο λιιιγα μπασακια του λειπουν, αλλα αυτο μπορει να ειναι επειδη ο ενισχυτης σου ειναι 1χ12 (νομιζω).

Δεν με ενδιαφερει ποια ειναι ποια αλλα νομιζω η πρωτη ειναι η τζιτζιτεκ και η δευτερη η ποντι.

Εννοειται μου αρεσε το δευτερο πιο πολυ (αν ειναι το 2ο η τζιτζιτεκ μπραβο της)

Αντώναρε, ωραία δουλειά έκανες και ωραίο παίξιμο!!!!!

Λοιπόν εμένα μου άρεσε το πρώτο περισσότερο, γιατί άκουγα πιο καθαρά τις νότες, είχε περισσότερο όγκο και μου ακουγόντουσαν οι αρμονικες και τα "σφυρίγματα" πιο φυσικά.

Το δεύτερο ναι μεν καλό, αλλά κάπου-κάπως μπλέκετε ο ήχος, ίσως να είναι και θέμα ρυθμίσεων. Επίσης στο δεύτερο ήταν ΟΚ τα γκάζια, αλλά στα πρίμα σα να παραμόρφωνε λίγο.

Εν τέλη θα κάνω και μία "μαντεψιά" ;D

Α)POD HD

B)RP500

Υ.Γ: Στο πρώτο βίντεο άκουσα και ένα ωραίο wah.

Μου άρεσε ελαφρώς περισσότερο το Β και φαντάζομαι πως είναι η rp που ξέρεις να την

δουλεύεις. Επίσης το κλίκ όταν την πατάς δεν θυμίζει κλίκ ολοκαίνουριου μηχανήματος

και στο Α μου φαίνεται οτι πατάς πιο μαλακά επειδή είναι ξένη ;D

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back