Δυο καινούργια μέλη στην Μπασοοικογένεια!!! J n P +Clips

fleamail αυτό το fiesta το φθαρμένο είναι τρέλα! :D

Η φθορά ανάμεσα στις χορδές είναι από το παίξιμο με τα δάκτυλα, να υποθέσω; 8O

Με γειά τα μπασσάκια σου! Κουκλιά είναι! Καλόπαιχτα!

Μπράβο ρε συ Fleamail. Κατάφερες και σου 'ρθαν . Εγω ΑΚΟΜΑ περιμένω και ΘΑ περιμενω αφού το musicstore δεν έχει παραλάβει ΑΚΟΜΑ απο την fender.

Tέτοιο δούλεμα που έχω φάει....Ούτε στο Μαυρογιαλούρο δεν έχει πέσει τόσο ΘΑ και τόση μούντζα (από μένα προς Γερμανία).

Καλορίζικα και καλόπαιχτα .
Δεν έκανα κάτι :oops: Και ήταν και το μοναδικό κομμάτι σε αυτό το χρώμα που είχαν και ευτυχώς δεν ήταν demo! Ήρθε μέσα σε μια εβδομάδα ακριβώς!

Το σκέφτηκα για διπλά ποτενσιόμετρα αλλά θα δίξει! Αν δεν έρθει το plate μέχρι τέλη του μήνα μπορεί να το κάνω, που δεν θα έρθει :twisted:

καλοπαιχτα. :D

στην ιδεολογια μου συμπληρωνω...........

'αν ενα οργανο δεν ειναι ροζ, λαχανι, fiesta red, η οτιδηποτε αλλη fiesta

ξεβαμμενο-

φθαρμενο απο το χρονο και απο το παιξιμο

ΔΕ ΛΕΕΙ(αρρωστια :roll: )

Fleamail το πορτοκαλί είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

Και το άλλο ωραίο, αλλά να σου πω την αλήθεια με τρομάζει λίγο η μαυρίλα του γραφίτη...!!!

:?

Αντε να ακούσουμε κανένα clip με 2 μπάσα να κονταροχτυπιούνται!!! :lol:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στα μπάσα παίζει ρόλο στον ήχο όταν η γέφυρα είναι top loader?

Ισχύει ότι και με τις κιθάρες! Περισσότερο sustain...

Στο p-bass είναι through the body αλλά μπορείς να τις έχεις και top καθώς υπάρχουν οι αντίστοιχες τρύπες....

Στο p-bass είναι through the body αλλά μπορείς να τις έχεις και top καθώς υπάρχουν οι αντίστοιχες τρύπες....
Ποιός ο λόγος να το κάνεις αφού το through the body σου δίνει καλύτερο ήχο?

Ποιός ο λόγος να το κάνεις αφού το through the body σου δίνει καλύτερο ήχο?
ναι??? :lol:

ποιος το λεει αυτο ,κανενας "κουρδισμενος"? :lol:

(πληροφοριακα ολα τα vintage Jazz Bass & Presicion,δηλ. τα μπασα που παιζουν στο 90% :lol: της παγκοσμιας δισκογραφιας :lol: top loader ηταν και μια χαρα μου ακουγονται)

ειναι καιρος να παψουμε να ταυτιζουμε το περισσοτερο SUSTAIN με τον "καλυτερο" ηχο......αλλο το ενα και αλλο το αλλο. :wink:

Να τα χαιρεσαι τα μπασακια αρχηγε μου επιτελους αποκτησες δυο ΚΑΝΟΝΙΚΑ ηλεκτρικα μπασα ,γιατι ως γνωστον "if you don't have a p-bass or a j-bass it is like not having a toothbrush..." :lol:

μπραβο σου φιλε για τις επιλογες σου!!!\

εισαι ενας ολοκηρωμενος μπασιστας τωρα 8) 8)

καποια στιγμη θελω κι εγω να τα αποκτησω κ τα δυο!

j-p fever!

καλοπιζικα και καλοπαιχτα!! :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Το θέμα με τα string-thru από ότι έχω καταλάβει είναι περισσότερο στο ότι δίνουν μεγαλύτερη πίεση στα σελάκια και έτσι αποφεύγεις τριξίματα κλπ παρά στο ότι αλλάζει κάτι αξιοσημείωτο στο sustain/ήχο!

ειδικα στο μπασο με τις βαριες χορδες οι οποιες ασκουν περιπου 150 κιλα πιεση στη γεφυρα & στα σελλακια (ενα σετ 45αρες κουρδισμενο Ε,Α,D,G) δεν τιθεται θεμα μετακινησης η τριξιματος.. :lol: :wink:

εξαλλου στο μπασο το υπερβολικο sustain για παρα πολλα στυλ παιξιματος ειναι κατι που οι μπασιστες ΔΕΝ θελουν.

8O 8O 8O

Εννοείς ότι πάρα πολλοί θέλουν και ελάχιστοι δε θέλουν! Εξάλλου αυτοί οι ελάχιστοι που δε θέλουν sustain στον ήχο τους κάνουν διάφορες πατέντες με σφουγκαράκια στο bridge και άλλα παλαβά... Αυτό βέβαια κάνει και τον ήχο να ακουγεται muteαρισμένος. :? :?

Τα mutes είναι για να πλησιάζεις κάπως τον ήχο κοντραμπάσου/ακουστικού μπάσου..

εν πασι περιπτωσει, μια χαρα sustain εχει ενα ωραιο παλιο toploader jazz bass / p-bass :wink: (τουλαχιστον ποτε μου δεν εχω ακουσει παραπονο απο κανεναν μπασιστα για ελειψη sustain)

ετσι κι αλλοιως αν δεν θες πολυ sustain βαζεις ενα σετακι flatwound και καθαρισες.

παντως το δικο μου P-BASS (Sting signature) που ειναι string through δεν εχει περισσοτερο sustain απο το Μusic Man μου που ειναι top loader.......

αλλωστε και ο κυριος στη φωτο

JacoPastorious_byTomCopi.jpg

μια χαρα sustain απο την toploader του εβγαζε. :lol:

Σόρυ αλλά θέλω το μπάσο μου να ακούγεται σαν μπάσο (ποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοομμμμμ...)

και όχι σαν ... μπάλα του μπάσκετ (πομ πομ πομ πομ πομ) :lol: :lol: :lol:

Κατάλαβες παστελάκο μ'; :lol:

Που ναι ο ταυρομαχος ρε; Λιώνει;;;

Σε ταυρομαχιες, που να ειναι? ! ! :lol: :lol: :lol:

Δηλ. το definition of sustain ειναι "οχι πομ πομ ,αλλα ποοοοοοοοομ" ?

:) :)

:lol: :lol:

Λοιπόν ορίστε και μερικά clips:

Percision

1 riff κανονικά(series) και με S1 switch δηλαδή parallel

2 riff πένα πάλι series - parallel

3 riff series

Και ένα κλιπάκι από το Jazz Bass σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να πλησιάσω το 1% από το μικρό δαχτυλάκι του Jaco, με τον bridge μαγνήτη.

Όλα είναι γραμμένα με cubase με μικρόφωνο(sm57) σε ένα μικρό fender combo που έχω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back