theoctapus είπε:
Όμως εδώ δεν μιλάμε μόνο για αποκοπή κάποιων posts, αλλά για αποκοπή όλων των posts ενός ή περισσότερων συγκεκριμένων μελών. Αντιλαμβάνεσαι φυσικά ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Αρα εκτός από την θεματολογία τίθεται και θέμα στοχοποίησης και είμαι σίγουρος ότι ξέρεις περί τίνος πρόκειται (για κάποιους).
Επειδή ακριβώς αντιλαμβάνομαι, γι' αυτό είπα ότι το αίτημα του bloody είναι - στην ουσία του - αίτημα για αποτελεσματικότερο moderation. Καίτοι αυτός το αρνείται, προφανώς επειδή ο καθένας μας ορίζει το "moderation" διαφορετικά, είμαι βέβαιος ότι περί αυτού πρόκειται.
Π.χ. ας πούμε ότι εξελλίσεται μία συζήτηση για μία συναυλία. Οι αντιθέσεις είναι έντονες και κάποια ώρα (μετά από 15 σελίδες) μπαίνει μέσα ο κ. Φούφουτος και γράφει "ρε, δεν τα παρατάμε αυτά να πάμε να μελετήσουμε καμία κλίμακα;". Ε, αυτό το ποστ πρέπει να διαγραφεί ως απολύτως άσχετο του περιεχομένου του thread. Επειδή ΔΕΝ διαγράφεται, θεωρεί καθένας (μας) δεδομένο το δικαίωμά του να γράφει ότι του κατέβει στη κεφάλα του. Αυτό σπάει τη συνοχή των θεμάτων και δημιουργεί εκνευρισμό - είναι δε, ο εκνευρισμός, που δημιουργεί τη ψυχολογική προδιάθεση για τέτοια μέτρα όπως αυτό που προτάθηκε από τον OP (στο στυλ, "πάλι λακαμίες γράφει αυτό το άτομο, μα καλά, δεν υπάρχει τρόπος να μη βλέπω τι γράφει;"). Νομίζω ότι είμαι ακριβής.
Εε καλά τώρα, λίγο κλισέ αυτό. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το ίντερνετ είναι η δουλειά μου και ξέρω αρκετά καλά τι γράφω (δηλ, δεν εικάζω). Αλλά ακόμη και αυτό αν δεν ίσχυε, γνώριζε ότι η συνταγή του "σοβαρότερου" φόρουμ δοκιμάστηκε από τουλάχιστον δύο παλαιά μέλη τα οποία όταν αποχώρησαν δοκίμασαν όντως να κάνουν κάτι τέτοιο, έχοντας μάλιστα ως "μαγιά" πολλά μέλη του noiz.gr με τα οποία είχαν φιλικότατες σχέσεις.
ΚΑΙ τα δύο πήγαν τόσο άπατα που (προσωπικά) σοκαρίστηκα (το ένα έχει κλείσει και το άλλο εξακολουθεί να έχει μονοψήφιο αριθμό ενεργών μελών, σχεδόν επτά χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του). Δεν μπορεί λοιπόν να είναι τυχαίο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το ΙΔΙΟ κοινό.
Αν - παρ' όλα αυτά - γνωρίζεις έστω και ΕΝΑ σοβαρό φόρουμ στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως θεματολογίας, σε παρακαλώ να μου (μας) το προτείνεις, καθότι μου αρέσει να αλλάζω γνώμη.