Στην πραγματικότητα, το αίτημα του bloody είναι αίτημα για αυστηρότερο moderation. Με αυτό το αίτημα, ως γνωστόν εις τους παλαιότερους, συντάσσομαι (ή μάλλον, θα συντασσόμουν αν με ενδιέφερε ακόμη).
Όντως, περιμένει κανείς (επισκεπτόμενος ένα ειδικευμένο φόρουμ, όχι το facebook) ότι θα υπάρχει ένα φίλτρο αποκοπής ποστς που δεν έχουν σχέση με το δηλωθέν αντικείμενο του φόρουμ - κάτι που δε συμβαίνει εδώ, αν δεν παραβιαστούν οι κανονισμοί (οι οποίοι όμως δεν απασχολούνται με ζητήματα τέτοια, όπως η θεματική συνοχή του φόρουμ). Αντιθέτως, εν' μέρει η προσωπική ανοχή, εν' μέρει η θεσμοθέτηση χώρων για την κατ' εξοχήν ανάρτηση μπουρδολογίας, οι διάφορες ατυχείς προσεγγίσεις σε ζητήματα moderation (όπως, το κλείδωμα threads που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ή το "σπάσιμο" ατυχούς thread σε ακόμη περισσότερα ατυχή thread), έχουν οδηγήσει σε μία πολυφωνία διαθέσεων και επιπέδων συζήτησης που...
...έχει τη πλάκα της. Αν δεν έχω διάθεση γι' αυτό το "θόρυβο" (και μερικές φορές δεν έχω), τότε πλέον δε μπαίνω καθόλου. Και εφ' όσον θεωρείται αποδεκτό να γράφει κανείς ξεκάθαρα ότι το φόρουμ δεν είναι σοβαρό (ξέρεις εσύ ποιος είσαι, πονηρέ πισινοιδιοκτήτη), τότε εγώ πάω πάσο και προτείνω και στους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Και βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, ισχύει και το άλλο που έγραψε ο τυμβογείτονας, ότι ένα "σοβαρό" φόρουμ θα είχε ελάχιστα ενεργά μέλη στη χώρα μας.. άσε που έχω προ-πολλού καταλήξει ότι υπάρχουν αποτελεσματικότερες μέθοδοι για να φτιαχτεί και να συντηρείται ένας δικτυακός τόπος με "σοβαρό" θεματικό περιεχόμενο, από το να είναι φόρουμ.