Και τα δυο μπορούν να πλησιάσουν τον analog ήχο, μιας και προσφέρουν προσομοιώσεις. Τα καταφέρνουν εξίσου καλά. Πολλοί πίνουν νερό στο όνομα του DD20 εγκαταλείποντας άλλες πιο εξωτικές υλοποιήσεις. Κι εγώ το συμπαθώ πιο πολύ. Είναι πιο "γλυκό" από το Nova που μου ακούγεται ωραιότατο αλλά κάπως ψυχρό. Ίσως και λογικό μιας και προέρχεται από την πείρα της TC σε στουντιακά μηχανήματα.
To Νοva έχει 2,3 δευτερόλεπτα σαν μαξιμουμ χρόνο ενώ το Boss 23, κάτι που μεταφράζεται και στην δυνατότητά του να δουλέψει και σαν looper, κάτι που αν δεν απατώμαι το Nova δεν κάνει. Επίσης, το Boss έχει πιο πολλά και τρελά delay modes αλλά δεν διαθέτει το υπέροχο dynamic mode του Nova, το οποίο αυτόματα αποτρέπει το delay να ακουστεί & να μπλεχτεί στο γρήγορο παίξιμο δημιουργώντας "φασαρία" αλλά το φέρνει στην επιφάνεια όταν κρατάς μια νότα, το οποίο δημιουργεί ωραίο ατμοσφαιρικό ήχο. Σε χειρισμό η εξοικείωση και με τα δυο είναι απλά θέμα εξάσκησης αλλά το Boss μου αρέσει λιγότερο, αν και δείχνει πιο "αλεξίσφαιρο" και πιο άνετο σε χρήση λάιβ.
Αν θυμάμαι καλά, ο Fenderiarhs έχει το DD20 και το Χαριλατρόνιο το Nova, οπότε θα με ενδιέφερε πολύ να δω τις γνώμες τους, όπως και άλλες βέβαια.