Spiros Poullos
Παλιά καραβάνα
ας δυναμώσουν οι άλλοι τότε... ;D
Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει σωστό μαφλάρισμα.Οι αρμονικές που επιζητούμε να κόψουμε είναι πάντα αυτές που οφείλονται σε λάθος κούρδισμα.Εάν έχω κουρδίσει σωστά σε ΝΤΟ π.χ. για πιο λόγο να θέλω να κόψω τις αρμονικές του ΝΤΟ.ίσα ίσα που επιδιώκω να τις αναδείξω όσο γίνεται φέρνοντας σε ίδιο κούρδισμα τα δύο δέρματαVorryngr είπε:Από την άλλη ας μην το σνομπάρουμε το ΣΩΣΤΟ "μαφλάρισμα" με μονωτική στα δέρματα. Ξέροντας πώς να το κάνεις μπορείς να γλυτώσεις από αρμονικές που σε βαβουριάζουν.
Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα,τα overtones,είναι ανεπιθύμητες υψηλές συχνότητες.Εάν λοιπόν ένα τύμπανο είναι σωστά κουρδισμένο δε βρίσκω το λόγο να παράγονται τέτοιου είδους συχνότητες.beeros05 είπε:υπάρχουν και τα δαχτυλίδια για κόψιμο overtones
δε διαφωνω...με τη προϋπόθεση όμως να εχεις και σωστό τύμπανο...όι κλαπατσίμπανοMelodic drummer είπε:Εάν λοιπόν ένα τύμπανο είναι σωστά κουρδισμένο δε βρίσκω το λόγο να παράγονται τέτοιου είδους συχνότητες.
Κι εγώ είμαι της σχολής που λέει ότι είναι τύμπανα και όχι σακιά και τα αφήνουμε ελεύθερα να κουδουνίζουν, ρίχνοντας το βάρος στο κούρδισμα για να βγάλουμε καλό ήχο.Melodic drummer είπε:Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει σωστό μαφλάρισμα.Οι αρμονικές που επιζητούμε να κόψουμε είναι πάντα αυτές που οφείλονται σε λάθος κούρδισμα.Εάν έχω κουρδίσει σωστά σε ΝΤΟ π.χ. για πιο λόγο να θέλω να κόψω τις αρμονικές του ΝΤΟ.ίσα ίσα που επιδιώκω να τις αναδείξω όσο γίνεται φέρνοντας σε ίδιο κούρδισμα τα δύο δέρματα
Διαφωνώ καθετα με το συμφορουμίτη. Πιστεύω τα πράγματα είναι διαφορετικό στον κάθε ντραμερ. π.χ. φανταστείτε την κωμική εικόνα ενός Lars Ulrich να "χαιδεύει" τα τύμπανα μη τυχόν και σκίσει κανενα καλσόνMelodic drummer είπε:Νομίζω οτι κάποτε πρέπει όλοι εμείς οι ντράμμερς να σταματήσουμε να παρασυρόμαστε και να κοπανιόμαστε.Πρέπει να εξασκηθούμε στο πολύ χαλαρό και απαλό παίξιμο με μια ευαισθησία που ταιριάζει σε ένα μουσικό όργανο.Έτσι θα μπορούν να ελέγχονται και πολύ καλύτερα όλες οι δυναμικές,ώστε στο ανάβασμά τους να μη χρειάζεται να τα σπάμε!...και να σταματήσομε να ιδρώνουμε λες και βγήκαμε απο Γυμναστήριο!![]()
Καινούργιο αυτό?απο όσο γνωρίζω στο Ελληνικό λεξιλόγιο δεν υπάρχει τέτοια λέξη.Τί θέλει να πεί ο ποιητής άραγε?!Catalyst είπε:Διαφωνώ καθετα με το συμφορουμίτη
Δηλαδή κοπανάω ελεύθερα,σημαίνει,παίζω δυνατά?Και γιατί πρέπει να κοπανάς?Κοπανάω εκ του κόπανος ήτοι αυτό το ξύλο που έχομε για να ξεσκονίζομε και να τινάζομε τα χαλιά.Και γιατί να παίζομε τα τύμπανα σα να τινάζομε χαλιά και φλοκάτες?Μήπως κάπως λανθάνομεν?Προσωπικά κι όλας ο κυριότερος λόγος που έχω παρατησει τα τύμπανα είναι οτι για χρόνια δεν μπορούσα να τα κοπαναω ελεύθερα.
Νομίζω ότι ο κύριος Rich, που μάλλον έχει καλά διαπιστευτήρια…, θα διαφωνούσε μαζί σου:Melodic drummer είπε:...και να σταματήσομε να ιδρώνουμε λες και βγήκαμε απο Γυμναστήριο!![]()
νομίζω καταλαβαίνεις μόνος σου τι πρεπει να κανειςchristosdrummer είπε:συμφωνω αλλα οταν παιζω πανω στην σκηνη και ειδικα οταν παιζω σπαθια και τρυπες τρελαινομαι και τα δινω ολα δηλαδη να τα σπασω μου ερχεται χεχεχε