Γνωρίζοντας κάποια πράγματα(όχι πολλά) από ενισχυτές, θα έλεγα ότι ο τελικός ΔΕΝ είναι full-tube. Απλά διότι σε διάταξη push-pull με bias κοντά σε τάξη B ώστε να βγάλει 5Watt χρειάζεται και μία driver (12AT7 ίσως) λυχνία με το ρόλο να αντιστρέφει το ημίτονο και να οδηγεί τις τελικές. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει τρίτη λυχνία, αυτή τη δουλειά κάνει ένας τελεστικός ή ένα transistor. Η πλακέτα είναι ¨τιγκα¨ στα τρανζίστορ και τους τελεστικούς(με διάφορους ρόλους, ίσως και για distortion) άρα το σήμα της κιθάρας δεν οδηγείται μόνο από λυχνίες στην έξοδο καμπίνας. Νομίζω(αν κάνω λάθος, διορθώστε με) ότι αυτός είναι ο ορισμός ενός υβριδικού ενισχυτή (χρήση tube+transistor στο signal path).
Κι ένα τρελό σενάριο: από μελέτη έχω παρατηρήσει ότι 2 λυχνίες μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν σε class D (ή αλλιώς switching τάξη) με αποτέλεσμα να θερμαίνονται ελάχιστα από την ενίσχυση (το fillament θα καίει) και να αποδίδουν αρκετά περισσότερα Watt...
*(Η class D βέβαια υλοποιείται συνήθως με Mosfet για αποδόσεις εκατοντάδων Watt και χωρίς ψύκτρα(!!!) σε κάποιες περιπτώσεις...)
Κι ένα τρελό σενάριο: από μελέτη έχω παρατηρήσει ότι 2 λυχνίες μπορούν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν σε class D (ή αλλιώς switching τάξη) με αποτέλεσμα να θερμαίνονται ελάχιστα από την ενίσχυση (το fillament θα καίει) και να αποδίδουν αρκετά περισσότερα Watt...
*(Η class D βέβαια υλοποιείται συνήθως με Mosfet για αποδόσεις εκατοντάδων Watt και χωρίς ψύκτρα(!!!) σε κάποιες περιπτώσεις...)