Μπήκε σωστά ο μαγνήτης?

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
αλλάζοντας τον μαγνήτη δεν πρόσεξα πως ήταν το καπάκι του.

Μετά είδα ότι είχαν κλίση και τα δυό, και μάλιστα διαφορετική.

Είναι σωστό έτσι ή να το γυρίσω?

(για τον neck μιλάω. ο άλλος είναι όπως ήταν)

20170225_154919.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν φαινεται καθαρα η φωτο στο neck αλλά αν κάνει "κοιλιά" το σώμα θα πρέπει να πάει το πλαστικό με την κλίση στη "κοιλιά", χωρίς να σε πάρω στο λαιμό μου  :D

Το καπακι σωστα ειναι, απλα πρεπει να ευθυγραμμισεις τον μαγνητη με τις χορδες, δηλαδη θα παρει αναποδη κλιση σε σχεση με το καπακι

JimmySnail είπε:
Το καπακι σωστα ειναι, απλα πρεπει να ευθυγραμμισεις τον μαγνητη με τις χορδες, δηλαδη θα παρει αναποδη κλιση σε σχεση με το καπακι
δεν έχω κάνει κάτι στον μαγνήτη και κάθεται έτσι.

Οι βίδες τον πάνε πάνω κάτω.

Γι αυτό ρωτάω.

Μήπως αν αλλάξω το καπάκι γυρίσει κι αυτός?

Η ψηλή πλευρά του καπακιού, αν υπάρχει, πρέπει να είναι προς τη γέφυρα

όπως σου γράφει και ο RayDTutto, το πλαστικό ring είναι σωστά, αν και τα έξι βιδάκια - πόλοι του μαγνήτη είναι προς τη μεριά του μπράτσου (που μάλλον είναι απ' ότι διακρίνω), είσαι άψογος, μενει μόνο να παίζει, το ύψος ρυθμισέ το όπως σου αρέσει, θα πάρει μόνος του την κλήση που πρέπει

RayDTutto είπε:
Η ψηλή πλευρά του καπακιού, αν υπάρχει, πρέπει να είναι προς τη γέφυρα
Ακριβώς, έτσι ειναι και τα καπάκια  στην 335 μου, του neck και του bridge. Δημήτρη εαν βλέπω καλα, τα χεις σωστά.

Σπάσε τους κανόνες. Κάνε ό,τι σου φαίνεται πιο σωστό. Εγώ θα το γύριζα ανάποδα. Έτσι γέρνει υπερβολικά. Αν το αντιστρέψεις, θαρρώ πως θα έρθει στα ίσα του (παράλληλος με τις χορδές). (αυτή η διάταξη, η φαινομενικά ανάποδη, συμβαίνει σε αρκετά archtop κομμάτια, όπου υπάρχει sloping/κατηφόρα στην προέκταση του μανικιού).

Αν δεν κάτσει και ανάποδα, γυαλοχάρτισε την πατούρα για να μειωθεί η γωνία.

Το σωστό είναι να κάτσει ο μαγνήτης παράλληλα με τις χορδές, και τώρα, απέχει πολύ

Πολύ συχνό φαινόμενο από τη στιγμή που το soundcloud έγινε αρκετά δημοφιλές. Οι περισσότεροι από αυτούς πουλάνε plays/likes/reposts και τουλάχιστον σε κάποιους το soundcloud επιτρέπει τη λειτουργία μια και έχουν νόμιμους λογαριασμούς και αυτό που κάνουν δεν είναι εναντίον των κανονισμών. Γενικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, απλά τους αγνοείς.

Απ΄την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να πληρώσει και να δει τον "σόλο σπασμένη φλογέρα σε ντόριαν δίεση τέσσερα" αυτοσχεδιασμό του να αποκτά 100.000 plays.  ;D

Jazzjoker είπε:
Πολύ συχνό φαινόμενο από τη στιγμή που το soundcloud έγινε αρκετά δημοφιλές. Οι περισσότεροι από αυτούς πουλάνε plays/likes/reposts και τουλάχιστον σε κάποιους το soundcloud επιτρέπει τη λειτουργία μια και έχουν νόμιμους λογαριασμούς και αυτό που κάνουν δεν είναι εναντίον των κανονισμών. Γενικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, απλά τους αγνοείς.

Απ΄την άλλη, θα μπορούσε κάποιος να πληρώσει και να δει τον "σόλο σπασμένη φλογέρα σε ντόριαν δίεση τέσσερα" αυτοσχεδιασμό του να αποκτά 100.000 plays.  ;D
Είμαι θεός το παραδέχομαι.  ;D

Να σβηστεί παρακαλώ, ήταν απάντηση για το δίπλα θρεντ.

αυτή είναι μια εικόνα από το νετ.

Και δείχνει όπως το έχω τώρα.

Αλλά το γεγονός είναι ότι και μενα δεν μου πολυαρέσει, καθώς ο μαγνήτης έχει κλίση και μάλιστα ανάποδη σε σχέση με τις χορδές.

Αν το γυρίσω θα πάει πιό καλά.

Πάντως με τα βιδάκια που πιάνουν στα ελατήρια δεν αλλάζει η γωνία.

Μόνο το πάνω κάτω.

epiphone-dot-super-vs-bottom-e-neck-joint.gif

Και μια και συζητάμε, περι αλλαγής μαγνητώνε

η κιθάρα έχει απόσταση χορδών 4.7 neck και 5.0 bridge

Οι μανίσιοι epiphone είχαν 5.0 και 5.2 αντίστοιχα (μιλάμε κέντρο βίδας με κέντρο)

Ο duncan που υποτίθεται είναι bridge έχει 4.9.

Συνεπώς κάθεται πολύ καλά στη θέση neck ίσως καλύτερα από bridge.

Βέβαια έχει άλλο eq και χαρακτηριστικά, και φυσικά πειραματισμούς κάνουμε.

Πόση σημασία έχουν λοιπόν τα νούμερα αυτά, και πόσο πολύ πρέπει να τα κυνηγάμε?

Έχει όση σημασία του δίνουμε. Για μένα λίγη, και αυτή αφορά κυρίως αισθητικά κριτήρια.

Υπάρχει πιθανότητα να διαφέρει από μαγνήτη σε μαγνήτη (ανάλογα το υλικό και το πεδίο που δημιουργείται ).

Trending...

Νέα θέματα

Back