Bill, στο αρχικό μου post μίλησα ξεκάθαρα για
υπερβολικά χαμηλό action, το οποίο δεν μπορώ με τίποτα!!! Για τι vibrato και bend να μιλήσουμε μετά? Kαι όμως υπάρχει κόσμος που του αρέσει... ??? ???
Δεν σημαίνει ότι μου αρέσει το μεγάλο action, ίσα ίσα και εγώ χαμηλό προς μεσαίο προτιμώ. Εννοείται επίσης ότι δεν μου αρέσει να 'παλεύω' με την κιθάρα...
Το πρόβλημα είναι ότι ΟΛΑ αυτά είναι υποκειμενικά !!! Αυτό που για μένα είναι μέτριο, για άλλον είναι χαμηλό και πάει λέγοντας... Πως θα ορίσουμε το 'χαμηλο' action? Με βάση μετρήσεις και βιβλία? Έχω 4 βιβλία μόνο για ρυθμίσεις και σετάρισμα κιθάρας και να σου πω την αλήθεια?
Πιο πολλά μαθαίνεις από τα καφενεία, αρκεί να δοκιμάζεις, να βλέπεις το αποτέλεσμα σε σχέση με το αίτιο όταν πειραματίζεσαι και φυσικά, να ξέρεις πάντα πως θέλεις να νιώθεις την κιθάρα στα χέρια σου.
Πολλές ιδέες πήρα από ένα βίντεο του Carl Verheyen για το στήσιμο της strat του... Όχι επειδή τα έλεγε ο Κάρολος, απλά επειδή τα δοκίμασα και μου άρεσαν... Το αν ο SRV έπαιζε με 12 άρες, με μεγάλο action , από μόνο του με αφήνει αδιάφορο... Το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει την knowledge base που ο καθένας έχει στο κεφάλι του, αρκεί να ξέρει το πότε και αν πρέπει να την χρησιμοποιήσει ως πληροφορία...