Ως μπασσιστα και εμενα,
(στην ψυχη,γιατι στο σωμα οχι τοσο πλεον..),μου επιτρεπετε..! 8)
Νομιζω οτι τα watt γενικοτερα,ειναι αρκετα αναλογως του σετ τυμπανων και στυλ του εκαστοτε ντραμμερ!
Ο κανονας ειναι: "ανετος" ενισχυτης-ανετος ηχος,(μιλαω για την ενισχυση και την τροφοδοσια ασχετως αν ειναι τελικος η κεφαλη)που με λιγα watt και ψηλα το master,αλλαζει οτι φτιαξαμε στην προενισχυση και σε χαμηλοτερη ενταση...
Στη σκηνη βεβαια το συν-πλην στην ισχυ του ενισχυτη δεν αλλαζει και τιποτα,αφου βασιζομαστε στα μονιτορ
(..και στον ηχοληπτη..) και ουτως η αλλως κανενας μας δεν ακουει ποτε αρκετα τον εαυτο του... ;D ;D ;D
Ψηφιζω κεφαλη-καμπινα (-ες)! Ευελιξια!
Jezus είπε:
τον ηχο του trace μου παντως δεν τον εχω συναντησει αλλου, εχει εναν πολυ συγκεκριμενο "στρογγυλο" ηχο που δεν εχουν οι περισοτεροι.
Jesus,στις μερες μου τους θεωρουσαμε "φλωρικους",χεχε! ;D
(ηταν καινουρια και σχετικα ακριβη εταιρια και ειχε αναλογους πελατες)
Η αποψη μου αλλαξε οταν σε ενα φεστιβαλ ηταν ενας (πρωιμος) trace στημενος για ολους,
και ακουσα και ειδα τον μπασσιστα της "πριν απο μας" μπαντας στο soundcheck (απο Αγγλια) να παιζει (με δαχτυλα)
ενα απιστευτα στρογγυλο,"στακατο" και ταυτοχρονα καθαρο και με "κλωτσια στο στομαχι",και τον ενισχυτη να βοηθαει απλως...τοτε επαιζα μονο με πενα,(δαχτυλα μονο για "βαρετα" κομματια)και μενα καλα μου πηγε!
Κανεις,απο καμμια μπαντα δεν παραπονεθηκε εκεινη τη μερα οτι δεν βρηκε τον ηχο του,
ολοι κοντα πεσαμε,και τιποτα δεν μας χαλασε...
οn-off topic:
Επικυρισεται,
ο PEAVEY MARK IV (4 αν γραφω λαθος λατινικα)
οχι ομως σε e-δημοπρασιες (Κωστα σε ευχαριστω,το'χω παρακολουθησει το θεμα και ειναι ψυχοφθορο για μενα...)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!
Ας ειναι και χαλασμενος,θα τον φτιαξουμε!
Τι-ειτς-εξ!