Μπάσο και βασικός ήχος!

Πέρα από την πλάκα γιατί τα Mayones δεν θεωρούνται MΠΑΣΑ?? σίγουρα δεν μου μιλάς για Fender αν έχεiς καλύτερες επιλογές, εννοείται ότι θα ήθελα να τις ακούσω..! Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε Odyssea ή Ken Lawrence :P

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Joe_Konstantin είπε:
Πέρα από την πλάκα γιατί τα Mayones δεν θεωρούνται MΠΑΣΑ?? σίγουρα δεν μου μιλάς για Fender αν έχεiς καλύτερες επιλογές, εννοείται ότι θα ήθελα να τις ακούσω..! Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε Odyssea ή Ken Lawrence :P
Για να μην αγχώνεσαι, στον Superfunk αρέσουν αποκλειστικά τα 4χορδα Fender precision (and who can blame him) από εκεί και πέρα αυτό δε σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο δεν είναι μπάσο :)

 
Evilnye είπε:
Για να μην αγχώνεσαι, στον Superfunk αρέσουν αποκλειστικά τα 4χορδα Fender precision (and who can blame him) από εκεί και πέρα αυτό δε σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο δεν είναι μπάσο :)
ενταξει και τα αλλα ειναι...μπασα αλλα...μικρουτσικα.... ;D

 
Αν και το θέμα της ηχογράφησης του μπάσου είναι εν πολλοίς απλό, το να ακούει κανείς έναν ζεστό και ωραίο ήχο όταν μελετάει ή όταν κάνει πρόβα φαίνεται πως κοστίζει πολύ. Αν μιλήσουμε για λαμπάτους (vintage ή και σημερινούς) ενισχυτές, το κόστος ανεβαίνει πολύ, δυσανάλογα σε σχέση με το κόστος ενός αξιοπρεπούς λαμπάτου για κιθάρα. Επίσης το βάρος αυτών των μηχανημάτων είναι συνήθως τεράστιο. Μακάρι να έχω άδικο αλλά η μέχρι στιγμή έρευνα αγοράς που έχω κάνει αυτό λέει.

 
Ρε παιδιά, με το συμπάθειο κιόλας, γίνατε τόσο connoisseur του ήχου που δεν μπορείτε να κάνετε πρόβα ή έστω να μελετήσετε  αν δεν έχετε έναν μεγάλο, στρογγυλό, αληθινά αντρίκειο και συνάμα ευαίσθητο καλοψημένο απόξω μα με λίγη ζωντάνια ήχο;

Τα λέτε αλήθεια ή κάτι να λέμε γιατί έξω βρέχει και δεν είναι για να βγαίνεις ..... ;

 
Εγώ πάντως αλήθεια το λέω.

Δεν θέλω να το παίξω κάποιος, απλά ο ήχος που μου αρέσει στο μπάσο κοστίζει πολύ ακριβά. Εννοείται πως δεν λέω ότι πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να σκάει χιλιάρικα αβέρτα για να έχει “καλό ήχο”. Για τον εαυτό μου μίλησα ξέροντας πως μάλλον εγώ (και όχι οι άλλοι) είμαι περίεργος. ;)

 
kostri είπε:
Εγώ πάντως αλήθεια το λέω.

Δεν θέλω να το παίξω κάποιος, απλά ο ήχος που μου αρέσει στο μπάσο κοστίζει πολύ ακριβά. Εννοείται πως δεν λέω ότι πρέπει ο κόσμος να αρχίσει να σκάει χιλιάρικα αβέρτα για να έχει “καλό ήχο”
Δεν ισχυει στην καμια αυτο...Ο καθε ανθρωπος εχει τον ηχο του..Ειτε με Σταγκ παιξει ειτε με Φοντερα ο ηχος ειναι εκει...Δεν παιρνεις το Φοντερα και αυτοματα γινεσαι Richard Bonna..Ο ηχος θελει μελετη αλλα ειναι και εμφυτο στο καθε μουσικο και εξαρταται α.απο δαχτυλα και β.απο Headroom...Ενας μπασιστας με βαρυ χερι θα εχει πολυ διαφορετικο Ηχο απο ενα μπασιστα με ελαφρι χερι...Π.χ...Αν δωσεις στον Γκαρι Γουιλις το μπασο του μπασιστα των iron maiden Θα ακουσεις κατι πολυ ποιο ομορφο μουσικα και ποιο ολοκληρωμενο..Αντιθετα αν δωσεις του μπασιστα των μειντεν το μπασο του γουιλις δεν θα μπορει να παιξει...Ο λογος ειναι απλος..ο Γουιλις παιζει με τεραστιο Headroom..Το χερι του ειναι παααααααααααααααααααααρα πολυ ελαφρη και ετσι εχει ενα τεραστιο ευρως δυναμικων που μπορει να παραγει με ενα οργανο..αν προσθεσεις σ αυτο το βιμπραρισμα του καταλαμβαινεις για ποσο τεραστιο ευρος μιλαμε..Αντιθετα ο αλλος κοπαναει τις χορδες λες και του σκοτωσανε την μανα...Αν αυτος παιξει το μπασο του γουιλις οι αρμονικες που θα βγαινουν απο καθε νοτα θα ειναι ποιο αισθητες απ την νοτα την ιδια!!!!Φυσικα οι δυο μουσικοι δεν συγκρινονται οντας τελειως διαφορετικοι παιχτες αλλα ο καθε ενας εχει τον ηχο του...Οποτε Μην λετε οτι τα πανακριβα οργανα σου δινουν αυτοματα ηχο γιατι αυτο δεν ισχυει!!!Καποια οργανα απλα δεν παιζονται!!!Αν ακουσει ενα παιδι που τωρα ξεκιναει οτι αν παρεις το Α  ακριβο οργανο θα εχεις ηχαρα το αποτελεσμα θα ειναι να αυξανονται τα ακριβα οργανα στις αγγελιες!

 
το θέμα του ήχου δεν το βρίσκω απλό... και συμφωνώ ότι δεν είναι αναγκαστικά να δώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό 1000 ή 2000 ή 3000...  υπάρχουν όπως είπα και πιο πριν τόσα καλούδια έξω που από ένα σημείο και πέρα είναι θέμα γούστου, άποψης και έκφρασης και τρόπου παιξίματος. Απλώς θέλει ψάξιμο, ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θέμα είναι μερικές καλές φιλικές συμβουλές για το πως να κινηθώ ώστε να στρώσω τον ήχο μου.. πέρα από δάχτυλα και όργανο. Ακόμη και αυτό κάνει την διαφορά.! Από τους μαγνήτες μέχρι τις χορδές και τον τρόπο τον οποίο χρησιμοποιείς για να παίξεις.. όσες απόψεις άκουσα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και κάποιες με βοήθησαν αρκετά και άλλες με δημιούργησαν την ανάγκη να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα ου εξοπλισμού μου.. δυστυχώς ισχύει: "ότι πληρώνεις παίρνεις" με τις εξαιρέσεις του βέβαια.!

 
Joe_Konstantin είπε:
δυστυχώς ισχύει: "ότι πληρώνεις παίρνεις" με τις εξαιρέσεις του βέβαια.!
Η μεγαλύτερη δικαιολογία της GASίτιδας αλλά και της τεμπελιάς για αναζήτηση.

ΚΑι για χιλιάδες άλλα που να μην τα πούμε γιατί θα μπούμε πάλι σε συζητήσεις ατέρμονες.

 
audiokostas είπε:
Η μεγαλύτερη δικαιολογία της GASίτιδας αλλά και της τεμπελιάς για αναζήτηση.

ΚΑι για χιλιάδες άλλα που να μην τα πούμε γιατί θα μπούμε πάλι σε συζητήσεις ατέρμονες.
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.. αλλά δυστυχώς κάποια πράγματα από άποψης κατασκευαστικής και υλικών κτλ.. κτλ. κοστολόγηση εργασίας, ποιότητα κατασκευής και γνώσης της υλοποίησης, μελέτη.. όλα αυτά χρεώνονται και πληρώνονται.. πως να το κάνουμε. Για μας είναι το τελικό προϊόν για άλλους είναι επένδυση ζωής. Στην τελική ένα behringer δεν είναι το ίδιο με ένα ΜXR και ένα squier με ένα fender... Όλα όμως εξυπηρετούν κάποιους σκοπούς, απλώς τυχαίνει κάποιο προϊόν να μην εξυπηρετεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε μουσικού/καταναλωτή.. Και κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι με ακριβό εξοπλισμό να βγάλεις τον καλύτερο ήχο, αλλά ούτε δίνοντας 20 ευρώ θα βγάλεις, πρέπει να ξες τι παίρνεις..!

 
warwickplayer είπε:
Οποτε Μην λετε οτι τα πανακριβα οργανα σου δινουν αυτοματα ηχο γιατι αυτο δεν ισχυει!!!
Αυτό, ευτυχώς, δεν το έχει πει κανείς μέχρι στιγμής.

 
χαιρε σε ολους...


ηθελα απλα να πω τη δικη μου σκοπια κ οχι να μπλεξω τα πραγματα περισσοτερο



νομιζω πως ειναι εντελως υποκειμενικο θεμα το τι ηχο θελουμε να βγαλουμε απ το μπασο μας, κατι που πολλους οπως κ εμενα εχει,,,, ταλαιπωρησει? δεν θα το ελεγα, απλα με την παροδο του χρονου το αυτι μας αλλαζει συνηθειες κ προσαρμοζεται σε αλλα πραγματα....



δικο μου απλο παραδειγμα κ μονο οσο αφορα τον ηχο καθαρα απ τα μπασα μου οταν παιζω πιο χεβυ ηχους εννοειτε πως το thunderbird ειναι η μονη επιλογη μου, ο ηχος του ειναι τρομακτικος... οταν παιζω πιο κουλ σε ροκ ρυθμους το τζαζ fender  μου δινει αυτο που θελω.



τωρα οσο αφορα, πεταλια, καμπινες ενισχυτες κλπ κλπ ειναι ψαξιμο κ μιλαω για ψαξιμο ετων,,, αυτα τα ολιγα κ καλα παιξιματα \m/


 
Δεν ξερω αν βγαινω εκτος θεματος απλα επειδη ακουστηκε κατι για precision bass και επειδη τα θεωρω οντως οργανα για βασικο ηχο το διλημα μου ειναι το εξης...American P-Bass η American deluxe P-Bass?Με λιγα λογια active η passive precision?Δεν εχω ακουσει ποτε το deluxe και αναρωτιεμαι σε τι μονοπατια θα μπορουσε να με βγαλει..καμια γνωμη κανεις?

 
fleaman είπε:
Δεν ξερω αν βγαινω εκτος θεματος απλα επειδη ακουστηκε κατι για precision bass και επειδη τα θεωρω οντως οργανα για βασικο ηχο το διλημα μου ειναι το εξης...American P-Bass η American deluxe P-Bass?Με λιγα λογια active η passive precision?Δεν εχω ακουσει ποτε το deluxe και αναρωτιεμαι σε τι μονοπατια θα μπορουσε να με βγαλει..καμια γνωμη κανεις?
Το MIA Deluxe P για μένα είναι το απόλυτο ροκ όργανο. Έχει τον ήχο του Ρ όπως τον σκέφτεται κανείς, αλλά και έναν humbucker πίσω που δίνει πολλά γκάζια. Λέω humbucker γιατί έχω το προηγούμενο μοντέλο.

Βέβαια παίρνει μπαταρίες και κάποιοι το θεωρούν μειονέκτημα, αλλά τόσο αραιά που τις αλλάζεις είναι ασήμαντο.

Χωρίς να έχω ακούσει το MIA Standard με τα αυτιά μου, κάποιος μου είπε ότι είναι "ψόφιο", αν και δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Οπότε λέμε: American Deluxe P-bass, flatwound χορδές, 15ιντσο και βάρα! Αυτό που πρότειναν και κάποιοι σε προηγούμενες αναρτήσεις, αυτό προτείνω κι εγώ.

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top