Αξίζει να γίνεις επαγγελματιας drummer;

Ασχολουμαι με τα τυμπανα..χμ ..τα 20+ χρονια και ζω απο τα τυμπανα [αποκλειστικα ] τα τελευταια 2 ..αν και διδασκω τα τελευταια 10. Συνεργαζομαι με 6 ωδεια και εχο συνολο 40 μαθητες..Μην ρωτας πως και γιατι...Με πολυ τρεξιμο..

Το θεμα μας δεν ειναι αν ζω εγω απο τα τυμπανα..αλλα αν θα καταφερεις να ζησεις εσυ και ο καθε νεος drummer που ονειρευται..να ζησει μια μερα απο τα τυμπανα..

Με εκτιμηση προς ολους.

Evilnye είπε:
Εμένα πάντως vagelism δεν μου απάντησες ακόμα αν εσύ ως ντράμερ βγάζεις τα προς το ζην αποκλειστικά από τη μουσική;

Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον ΣΦ.-

Σε ευχαριστω πολυ για το ποστ σου φιλε..Αυτο ακριβως προσπαθουμε να αναλυσουμε.

Οχι το ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Γ.....Ο ΝΤΡΑΜΜΕΡ ΤΟΝ GREEN DAY.

Nα σε καλα.

cyllocke είπε:
Νομίζω πως θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε τί σημαίνει "αξίζει"... γιατί έχω την αίσθηση πως η απάντηση διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Συνήθως, οι γονείς ρωτάνε αν αξίζει από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σαφές πως η απάντηση είναι όχι, μόνο και μόνο διότι αν αφιερώσει κάποιος τον ίδιο χρόνο και κόπο κάνοντας κάτι άλλο, θα αποκομίσει πολύ μεγαλύτερα οφέλη (και όχι μόνο οικονομικά). Αυτό χωρίς καν να λογαριάσουμε τα όσα ήδη είπαν οι προηγούμενοι περί του επαγγέλματος στην Ελλάδα αυτή την εποχή - ή και κάθε εποχή.

Από την άλλη, αυτός που επιλέγει να δουλέψει σαν επαγγελματίας μουσικός δεν το κάνει για να αποκατασταθεί - απλά ακολουθεί την εσωτερική του ανάγκη να παίζει μουσική και να ασχολείται μ' αυτή γενικά.

Για μένα προσωπικά, η μουσική έπαψε να είναι επάγγελμα πολύ καιρό πριν - ευτυχώς πριν χάσει τη μαγεία της, λόγω συνθηκών. Αποφάσισα τότε ότι δεν αξίζει τον κόπο, και ότι θα παίζω μόνο αυτά που θέλω εγώ, με όποιους θέλω, όταν θέλω και όπως θέλω. Μόνο έτσι έχει νόημα η μουσική για μένα: τροφή για τη ψυχή μου και το μυαλό μου.

Από τότε, έχουν περάσει 13 χρόνια και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Εξακολουθώ να παίζω τύμπανα, και μ' αρέσει πολύ περισσότερο από παλιά...

άρα, όπως είπα, εάν μπορεί ενας, μπορεί και άλλος ένας. Αυτό πρέπει να λες στους γονείς, όταν βλέπεις ότι ένα παιδί έχει ταλέντο.

Ωστοσο...εγω σε ευχαριστω για το κοπο σου να συμμετεχεις.

Ελπιζω και για αυτο το ξεκινησα..να βοηθησουμε κανα ανθρωπο εκει εξω..

kavajo είπε:
Hey people

Opinions are like assholes, everyone has one οπως λεει και ενας φιλος οποτε ας γραψω και εγω τη γνωμη μου.

Αμα εξαιρεσω μια ακραια ομαδα ανθρωπων του τυπου αστεγοι, αποροι η ατομα με ΠΟΛΥ σοβαροτερα προβληματα τελος παντων απο τα δικα μας το μονο που χρειαζετε καποιος ειναι θεληση για να το κανει ολο αυτο

θεληση θα πειτε τι θεληση? τοσο απλο? και εγω και αυτος και ο αλλος ολοι θελουμε να γινουμε επαγγελματιες και να ειμαστε ολοι μαγκες και να βγαζουμε φραγκα με τη μουσικη που γουσταρουμε δε ξερω και εγω τι

οχι συγνωμη εγω ενοω ΑΤΣΑΛΕΝΙΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ να αντεξουν τα ΠΑΝΤΑ. να σε ταιζουν σκατα και να λες ευχαριστω, να κοιμασαι 2 ωρες την ημερα επειδη τις 12 θες να μελετησεις και τις αλλες 10 να δουλεψεις στα φαναρια για ενα κομματι ψωμι και να πληρωσεις τα μαθηματα για το δασκαλο η το ωδειο και να εισαι προετοιμασμενος/η να νιωσεις οτι τα παθη του ιησου ειναι παιχνιδακι σε αυτα που ερχονται.

οποιος θελει βρισκει λυσεις, οποιος βαριεται προβληματα

μερικοι ειναι τοσο αποφασισμενοι που θα κανουν τα παντα για να πετυχουν το σκοπο τους, αλλοι εχουν απλα την τρελα να κανουν τα Ονειρα τους πραγματικοτητα χωρις να λογαριαζουν τιποτα

οπως και να χει αυτοι που θελουν και ειναι αποφασισμενοι θα τον βρουν τον δρομο τους αργα η γρηγορα

cheers

ps. τι φωτια τοπικ ανοιξες ρε vagelism... εχει φτασει κιολας τις 6 σελιδες μεσα σε ενα 20ωρο whoaaaaaaaa

ps2. ως που να το γραψω γινανε 7!

Ο μονος λογος που χρειαζετε το πτυχειο..ειναι αν χρειαστεις καποια στιγμη να διδαξεις.

σε ευχαριστω για τη συμμετοχη.

dimp είπε:
απαντηστε σε αυτο γιατι με ενδιαφερει κ εμενα....ειμαι 27....εχω μονιμη δουλεια αλλα απο μικρος ασχολιομουν με μουσικη τα παρατησα για καποιους λογουσ σπουδων κ οικογενειακουσ κ τωρα θελω να ασχοληθω σοβαρα γιατι μου λειπει απιστευτα πρωτα απο ολα για την **** μου κ την αναγκη για δημιουργια....με ενδιαφερει ομως κ το επαγγλεματικο επιπεδο.....ειναι αργα τωρα που το αποφασισα???

vagelism είπε:
Το θεμα μας δεν ειναι αν ζω εγω απο τα τυμπανα..αλλα αν θα καταφερεις να ζησεις εσυ και ο καθε νεος drummer που ονειρευται..να ζησει μια μερα απο τα τυμπανα..

Με εκτιμηση προς ολους.
Φυσικά και είναι αυτό το θέμα. Εφ όσον εσύ ζεις, αποκλειστικά από αυτό μπορείς να μεταφέρεις το πως και τι και στους μαθητές σου εάν σου ζητηθεί.

Ξερεις τι τους λεω,,?

Επειδη εγω ημουν και ψηλοαταλαντος..αλλα δουλευταρας...

τους λεω οτι δεν αξιζει ..και οτι αν μελεταγα για το σχολειο...οσο μελετησα για τα drums..θα ειχα γινει ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ και θα εβγαζα 6 εκατομμυρια ευρω το χρονο μονο απο τα φακελακια ;D.,

Σου απαντησα?

Evilnye είπε:
Φυσικά και είναι αυτό το θέμα. Εφ όσον εσύ ζεις, αποκλειστικά από αυτό μπορείς να μεταφέρεις το πως και τι και στους μαθητές σου εάν σου ζητηθεί.

vagelism είπε:
τους λεω οτι δεν αξιζει ..και οτι αν μελεταγα για το σχολειο...οσο μελετησα για τα drums..θα ειχα γινει ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ και θα εβγαζα 6 εκατομμυρια ευρω το χρονο μονο απο τα φακελακια ;D.,

Σου απαντησα?
    Άστα Βαγγέλη,δεν είναι έτσι τα πράγματα .Θα τελείωνες Ιατρική στα 30,ειδικότητα στα 40,μέχρι τα 50 θα ήσουνα τέταρτο,τρίτο και δεύτερο νυστέρι,μέχρι τα 55 θα παρακαλ ούσες τους καρδιολόγους να σου δώσουνε κανένα περιστατικό με επαυξημένη μίζα βέβαια γιατί ακόμα δεν σε ξέρει ούτε η μάνα σου που λέει ο λόγος,όχι να σε ψάξει μόνος του ο ασθενής και αν είσαι καλόςκαι τυχερός,με χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας και το σύστημα σε πάει και σε στηρίζει,στα εξηνταπέντε σου,εβδομήντα ίσως έβγαζες το πρώτο σου εκατομμύριο.Και όλα αυτά με την προυπόθεση οτι έχεις πετύχει σε χιλιάδες εξετάσεις γραπτές και προφορικές τρώγοντας μια ζωή πίσω απο τα φοιτητικά έδρανα.Και βέβαια άλλο να έχεις την ευθύνη μιας ανθρώπινης ζωής και άλλο του ρυθμού της μπάντας,που συνεπάγεται μια ζωή μέσα στο στρές και στην πίεση

Αλλά νομίζω οτι΄κάνομε λάθος προσέγγιση.Διαβάζοντας ένας πιτσιρικάς αυτά που γράφω

και που γράφεις δε θα γινότανε ποτέ γιατρός,ποτέ μουσικός.Νομίζω πως πρέπει όλοι να ακολουθούν το δρόμο της καρδιάς τους και των ονείρων τους και τότε είναι βέβαιο οτι θα πετύχουν σε αυτό που επέλεξαν να κάνουν

Σε ευχαριστω για την ενδιαφερον τοποθετηση.

JIMMYPAP είπε:
Οπως ειπε κι ο marathon...ειναι απλα μαθηματικα (φυσικα δε συμφωνω με το παραδειγμα για τον ντραμερ των green day οπως και με αυτους που λενε κλασικα οτι ο grohl ειναι αμπαλος...οσο τσιφτετελι ξερει να παιξει ο ντραμερ των green day, τοσο pop-punk παιζει κι ο Τρανταλιδης με...ελληνικο τροπο! ;D )

Απλα μαθηματικα λοιπον...η χωρα περναει κριση...τα φραγκα τελειωσαν, οσο λιγοτερα λεφτα εχει ο Ελληνας, τοσο λιγοτερο θα διασκεδασει, τοσο περισσοτερα κεντρα-μουσικες σκηνες-μαγαζια θα κλεισουν ή θα λειτουργουν λιγοτερες μερες-τοσο περισσοτεροι μουσικοι δεν θα εχουν δουλεια ή θα δουλευουν λιγοτερο ειτε στη νυχτα ειτε στα μαθηματα...

Θεωρω πως το επαγγελμα του μουσικου ειναι σημερα απο τα πιο δυσκολα για να επιβιωσει καποιος...μονο οι επαγγελματιες μουσικοι Α εθνικης (οχι αποκλειστικα σε ικανοτητα αλλα και σε γνωριμιες, φημη κλπ) θα επιβιωσουν απο ολο αυτο μεσα στα επομενα 10 χρονια. Και νομιζω πως ειναι πιο ευκολο σημερα να εισαι ποδοσφαιριστης Α εθνικης, παρα μουσικος... ;D

Συνεπως...ΟΧΙ. Καντο επειδη το γουσταρεις, αν σου προταθει και καμια δουλιτσα στο αντικειμενο επειδη εισαι καλος παρτη εαν εχεις χρονο, αλλα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη βασισεις το βιοπορισμο σου στο επαγγελμα του μουσικου. Θα πεινασεις, εκτος εαν εισαι μεσα στους 20-30 που πραγματικα ξεχωριζουν.

Θεωρεις οτι δεν ειναι αληθινο?

Προσεβαλε τις ηθικες σου αξιες φιλε μου?

Eλπιζω πως οχι..Χιουμορ κανουμε ..Μην χανεις το δασος ..κοιτωντας το δεντρο.

Εχεις λιγακι..αυτη τη ταση ε??

harilatron είπε:
Ωραίο παράδειγμα. Ηθικοπλαστικό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε ευχαριστω για την συμμετοχη Μελωδικε.

Εσυ..κατι μας κρυβεις.. ;D

Melodic drummer είπε:
    Άστα Βαγγέλη,δεν είναι έτσι τα πράγματα .Θα τελείωνες Ιατρική στα 30,ειδικότητα στα 40,μέχρι τα 50 θα ήσουνα τέταρτο,τρίτο και δεύτερο νυστέρι,μέχρι τα 55 θα παρακαλ ούσες τους καρδιολόγους να σου δώσουνε κανένα περιστατικό με επαυξημένη μίζα βέβαια γιατί ακόμα δεν σε ξέρει ούτε η μάνα σου που λέει ο λόγος,όχι να σε ψάξει μόνος του ο ασθενής και αν είσαι καλόςκαι τυχερός,με χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας και το σύστημα σε πάει και σε στηρίζει,στα εξηνταπέντε σου,εβδομήντα ίσως έβγαζες το πρώτο σου εκατομμύριο.Και όλα αυτά με την προυπόθεση οτι έχεις πετύχει σε χιλιάδες εξετάσεις γραπτές και προφορικές τρώγοντας μια ζωή πίσω απο τα φοιτητικά έδρανα.Και βέβαια άλλο να έχεις την ευθύνη μιας ανθρώπινης ζωής και άλλο του ρυθμού της μπάντας,που συνεπάγεται μια ζωή μέσα στο στρές και στην πίεση

Αλλά νομίζω οτι΄κάνομε λάθος προσέγγιση.Διαβάζοντας ένας πιτσιρικάς αυτά που γράφω

και που γράφεις δε θα γινότανε ποτέ γιατρός,ποτέ μουσικός.Νομίζω πως πρέπει όλοι να ακολουθούν το δρόμο της καρδιάς τους και των ονείρων τους και τότε είναι βέβαιο οτι θα πετύχουν σε αυτό που επέλεξαν να κάνουν

Η ιστορια τωρα εχει ως εξης: 1968-69 ΜΕΓΑ ''ΨΩΝΙΟ'' με την μουσικη ....τι οργανο να πιασω: Αντε κιθαρα εμ'ελα που δεν ημουνα καλος και η τρελλα μου γυρισε στα ΝΤΡΑΜΣ.Πρωτο σετ : ψησταρια με σκαρα και αναποδα τενεκες του λαδιου  ετσι ωστε το χερουλι να κτπαει τη σκαρα και να μοιαζει ο ηχοσ με ταμπουρο  για μποτα κομματι απο λαστιχο αυτοκινητου.ΜΕΤΑ νοικιαζα απο τον Κοκονετση ολοκληρο σετ για Σαββατοκυριακο η εβδομαδα .Κολαση η μεταφορα με ταξι

Παραδεισος οταν επαιζα πανω σε αυθεντικα δερματα γαιδαρου που ειχαν δε και μια ιδιαιτερη μυρωδια.Απο κει  και περα ακολουθησαν 2 σετ μετρια ( ποιος θυμαται τις Meazzi ) και  να που απο ροκ γκρουπ βρεθηκαμε  να δουλευουμε σε γνωστο παραλιακο μαγαζι (club restaurant) επι 3 συναπτα ετη σαν δευτερη ορχηστρα .Εκει καταλαβα οτι πρεπει να κανω και μαθηματα  ρυθμικης αγωγης ,τεχνικη διαβασμα κλπ.Ο δασκαλος μου ηταν μεγας ντραμμερ τηςεποχης( ο μονος  ισως που επαιζε με 2 κασσες ).Αντε παλι απο την αρχη στα βασικα και μολις εστρωσα να και ο στρατος.22 μηνες ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΤΡΕΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ)Οταν απολυθηκα ευτυχως δεν βρηκα δουλεια αμεσως και ακολουθησα αλλο επαγγελμα ,παραλληλα ομως δουλευα και σαν μουσικος σε επιλεγμενες η οχι δουλειες και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο τεραστια εμπειρια και τρελλη ζωη,Καταληγω οτι αυτη την εποχη οσο καλος και να εισαι εχεις προβλημα επιβιωσης  μονο με την μουσικη το οποιο θα χειροτερευει αλλα αν το θελεις πολυ μπορεις να εισαι με στα πραγματα και να βγαζεις ενα συμπληρωμα στο εισοδημα σου.ΠΟΤΕ ομως δεν θα μπορεσεις να επιβιωσεις μονο με το επαγγελμα του μουσικου ακομα κι'αν  κανειςμαθηματα.Το συμπερασμα ειναι ακολουθησε την καρδια σου αλλα παραλληλα εχε τα ματια σου ανοικτα η ζωη απο εδω και περα θα γινει ανυποφορη δυστυχως!!! αν βαρεθηκατε να μου το πειτε .

συμφωνω απολυτα....κ ο δασκαλος του αδερφου μου ο οποιος για χρονια παιζει με μεγαλα ονοματα πρωτοκλασατα θα ελεγα το ιδιο ειπε με την εμπειρια του....αν μιλουσαμε για παλιοτερα ισως να ηταν διαφορετικα...τωρα ομως ειναι ετσι ακριβως

δεν ειναι και πολυ διαφορετικο απο αλλες δουλειες το επαγγελμα του μουσικου. για ρωτηστε καποιον εμπορο η ελευθερο επαγγελματια (η και ιδιωτικο υπαλληλο - υποψηφιο ανεργο) σημερα πως πανε οι δουλειες του...

γενικως η γνωμη μου ειναι οτι μουσικος αξιζει να γινεις σε δυο περιπτωσεις. η αν δεν ξερεις να κανεις κατι αλλο (ας πουμε να εισαι απο οικογενεια μουσικων, η και περιπτωση green day που λεγατε πριν, δηλ. να μην εχεις να χασεις τιποτε), η αν εισαι ολη μερα με ενα οργανο στα χερια για καποια χρονια, και σου ειναι αδιανοητο να κανεις κατι αλλο στη ζωη σου..  

Alter είπε:
 δεν ειναι και πολυ διαφορετικο απο αλλες δουλειες το επαγγελμα του μουσικου. για ρωτηστε καποιον εμπορο η ελευθερο επαγγελματια (η και ιδιωτικο υπαλληλο - υποψηφιο ανεργο) σημερα πως πανε οι δουλειες του...
+1

Ο πολύς κόσμος (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνω κι εμένα) νομίζει ότι ότι τα "καλλιτενικά" επαγγέλματα είναι πιο χαλαρα και πιο τεμπέλικα. Τελικά η "ελευθερία" που προσφέρει εντός πολλών εισαγωγικών η τέχνη πληρώνεται με πολύ ιδρώτα που πολύς κόμος δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Αν παίξεις ένα μέτρο μουσικής σε οποιοδήποτε όργανο 1000 φορές και ακόμα δε σε ικανοποιεί, έχεις μια εικόνα της "θυσίας".

Σε ευχαριστω πολυ skatzo..Ειπες μια πολυ σοβαρη κουβεντα.. χρησιμοποιησες την λεξη ΘΥΣΙΑ και αν αξιζει τελικα καποιος να θυσιασει σε ενα επαγγελμα..{γιατι αν δεν αποκτησεις αλλη δεξιοτητα στην ζωη σου..και απο τα 16 μεχρι τα 27 εισαι με 2 μπακετες ολη μερα..αναγκαστικα θα το κανεις και επαγγελμα}τοσα πολλα χρονια.σε ενα επαγγελμα λοιπον που κατα τη γνωμη μου ειναι ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ.

Σε ευχαριστω για τη συμμετοχη σου.

skantzos είπε:
+1

Ο πολύς κόσμος (σ' αυτούς συμπεριλαμβάνω κι εμένα) νομίζει ότι ότι τα "καλλιτενικά" επαγγέλματα είναι πιο χαλαρα και πιο τεμπέλικα. Τελικά η "ελευθερία" που προσφέρει εντός πολλών εισαγωγικών η τέχνη πληρώνεται με πολύ ιδρώτα που πολύς κόμος δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Αν παίξεις ένα μέτρο μουσικής σε οποιοδήποτε όργανο 1000 φορές και ακόμα δε σε ικανοποιεί, έχεις μια εικόνα της "θυσίας".

Trending...

Νέα θέματα

Back