Attenuators για Peavey Classic 30 (ebay)

panos_chem85

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπέρα, απέκτησα πριν απο μερικές ημέρες τον συγκεκριμένο ενισχυτή μεταχειρισμένο (USA made) και διαπιστώνω ότι είναι ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ για μέσα στο σπίτι..κοίταζα στο ebay και βρήκα αυτά εδώ:

http://cgi.ebay.com/Omnisonic-Tube-Amp-VOLUME-BOX-PEAVEY-Classic-30-50-/130376938850?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5b123562

http://cgi.ebay.com/ATTENUATOR-PEAVEY-CLASSIC-DELTA-BLUES-30-50-100-212-/200446160706?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eab85af42

τι λέτε, αξίζουν?

Αξιζει ειναι ψευδοattenuator αλλα κανει μια χαρα την δουλεια του!Μαλιστα εαν πιανει το χερι σου απο κολλητηρι μπορεις να φτιαξεις ενα μονος σου με κοστος γυρω στα 5 ευρω!μπορω να ποσταρω σχεδιο εαν σε ενδιαφερει!

χμμ...ενδιαφέρον..για πόσταρέ το, γιατί πατέρα ηλεκτρονικό έχω, οπότε μια χαρά θα γίνει η δουλειά!  ;)

Εγω έχω το δευτερό ...εεε δεν τρελαθηκα κιολας απλός ενισχύει να είναι ποιο smooth το volume το ενισχυτή.

Δηλαδή οταν βαλεις τον ενισχυτή στο 2 π.χ. όταν βάζεις αυτό το μαραφέτη μπροστά τότε ανάμεσα στο 0 ~2 σου δίνει 8 θέσεις περισσοτερες / λιγοτερες ώστε να μειώνεις αρκετα την ενταση του ενισχυτη σου.

μπαίνει στο Send-Return.

Οι γνωστες παρακαλω ποσταρετε γιατι το θεμα παρουσιαζει ενδιαφερον και δε νομιζω να 'χει ξανασυζητηθει!

duckino είπε:
Οι γνωστες παρακαλω ποσταρετε γιατι το θεμα παρουσιαζει ενδιαφερον και δε νομιζω να 'χει ξανασυζητηθει!
Εχει οντως πολυ ενδιαφερον, ειδικα για οσους μενουν σε πολυκατοικια!  ;)

έχει πολλές φορές ξανασυζητηθεί, και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν για μηχανήματα των περίπου 250-300Ε, ίσως γιατί εκείνα μπαίνουν μεταξύ τελικού και ηχείου και κάνουν "σωστότερη" δουλειά

gdevelek είπε:
έχει πολλές φορές ξανασυζητηθεί, και οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν για μηχανήματα των περίπου 250-300Ε, ίσως γιατί εκείνα μπαίνουν μεταξύ τελικού και ηχείου και κάνουν "σωστότερη" δουλειά
Μα για ακριβως αυτο μιλαω.Αν ισχυει κατι τετοιο μιλαμε για οικονομικοτατη λυση μερικον μονο ευρω και οχι για 250με 300!Για να δουμε!

ναι, σίγουρα αν έπαιρνα ένα Triple Recto 150 Watt με μία 4x12 Slant, θα αγόραζα κι ένα hotplate...αλλά για τον μικρό peavey κάτι τέτοιο είναι φοβερό..μου φαίνεται πως θα τσιμπήσω ένα, μόνο για την δοκιμή...

μια χαρα δουλευει

χρησιμοποιω στο σπιτι volume box στον koch

αν κατασκευαστει σωστα εχεις σωστο λαμπατο ήχο σε ένταση δωματιου

Προσωπικα δεν βλέπω κατι το ενδιαφέρον αν και ειναι λειτουργικο.Ειναι τα λεγομενα master volume box.Εχουν και τα jam.Δηλ ενα απλο volume στην λουπα που κοβει ένταση απο την προενίσχυση.Αν εχει κάποιος ενα volume pedal την ιδια δουλεια κανει.

Το attenuator ειναι εντελως άλλη φάση.Κοβει και απο το power amp stage οποτε σημαινει οτι μπορεις να τσιτάρεις τον ενισχυτη σου και να βγάλεις αυτο το σπάσιμο που συμβαινει οταν ανεβάζεις πολύ την ενταση.

JaYmZ_HetFielD είπε:
το έχεις δοκιμάσει σε μεγαλύτερη ένταση? δουλεύει ως attenuator ή ως volume?
Νομίζω ότι δουλεύει ως υποδιέστερο volume

Στην ουσια ειναι ενα master volume αλλα την δουλεια του την κανει μια χαρα!Το σχεδιο  υπαρχει στο λινκ που εδωσε ο harilatron!για οποιον ενδιαφερεται

harilatron είπε:
Αυτά που παρατίθενται στο αρχικό post δεν είναι attenuators αλλά απλά ποτενσιόμετρα που ρίχνουν την ένταση ΠΡΙΝ τον τελικό.
...και έχει νόημα να τα χρησιμοποιήσεις μόνο αν θες την παραμόρφωση της προενίσχυσης. 

Αυτά είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν για ενισχυτές που δεν είχαν master volume...

Άλλο attenuator και άλλο "master" volume!

Ένα ωραίο άρθρο για attenuator, για το πώς δουλεύει, τι είναι και τα είδη που υπάρχουν είναι του μακαρίτη Ted Weber. Και, κατά τη γνώμη μου, τα Weber Mass είναι από τα καλύτερα attenuators στην αγορά.

Αλλά και πάλι το attenuator έχει νόημα να το χρησιμοποιήσεις μόνο αν θες την παραμόρφωση/υπεροδήγηση του τελικού σε όχι απαγορευτικές εντάσεις αλλά σε υψηλές εντάσεις.

Αν θες να παίζεις σπίτι σε χαμηλές εντάσεις καλύτερα να πάρεις έναν μικρό ενισχυτή! Σήμερα παίρνεις ενισχυτή 5W λαμπάτο με μερικά ευρώ...

αυτό υποτευόμουν κι εγώ, δλδ ότι περί "master volume" πρόκειται..τεσπα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τα σχέδια..ίσως φτιάξω ένα τέτοιο... ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back