Απ: Πετάλι που να αλλάζει "κουρδίσματα" στην κιθάρα

ELIANIOS

Της παρέας
Κατι πρεπει να κανα λαθος αλλα τεσπα

Υπαρχει πεταλι το οποιο να αλλαζει on stage το tunning της κιθαρας?

Πχ απο κει που σαι πατωντας το να εχεις open tunning in D or E or G etc. Κατι σα(σα λεω) τη πατεντα των robot les paul.

Ευχαριστω εκ των προτερω

καλη πατεντα. απ το τιποτα......

για να δουμε ομως αν βρουμε κατι

Ενδιαφερον ερωτημα παντως. Συμφωνιτε?

Όντως, ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να υπάρξει και να λειτουργήσει σωστά κάτι τέτοιο..

Ας πούμε ότι έχεις standard κούρδισμα και θες να ακούγεσαι με drop-D.. Το πετάλι τι θα κάνει? Μέχρι τη Σολ# της μπάσας ΜΙ χορδής, όλα καλά.. Θα τη ρίχνει έναν τόνο κάθε φορά που την "ανιχνεύει".. Όταν όμως "ακούει" τη ΛΑ της ίδιας χορδής τι θα κάνει? Θα τη "ρίξει" ή όχι? Αν ναι, γιατί? Ξέρει ότι δεν πρόκειται για τη 2η χορδή ανοιχτή? Ομοίως, αν όχι γιατί?

Γενικά θα υπάρχουν πολλά προβλήματα..

η LINE6 variax το κανει αυτο.Η ηλεκτρικη και η ακουστικη.Δεν υπαρχει μπερδεμα με τις χορδες γιατι ψηφιακα ριχνει η ανεβαζει μονο την χορδη που πρεπει αφου καθε χορδη την πιανει μονο ενα piezo (η variax εχει 6,ενα για καθε χορδη).Με κανονικη κιθαρα και μαγνητες δεν γινεται...Φρανκ

psycho969 είπε:
η LINE6 variax το κανει αυτο.
Και η Fender VG το κάνει και το Roland Vg 99...και (πλέον) και η καινούργια Gibson

Σωστά, η line6 όπως και άλλες (η Ρολαντοφέντερ και η Ρομποτογκίμπσον) το κάνουν αυτό.. Όμως με μια συμβατική κιθάρα δε γίνεται...

Υ.Γ. Με πρόλαβε ο marathon.. :P

Η πλακα ειναι οτι ναι πρεπει να επαμβαινει συνθεζαιζεριστικα(ωχ :o) στη κιθαρα σου κατι τετοιο που σημεναι bye bye bypass κλπ.

Αλλιως λογικο μου κανει να ''πειραξεις'' μαγνητες-νατ-καβαλαρηδες κλπ.

Και επειδη δε μπορω να το βρω Αν το βρω θα το παραθεσω, μια πατεντα ρομποτικη με κερσορες σε πανελ(και αλλα πραματα μεσα στο οργανο-το χω δει και σε στρατ & σε Lp) που κανει κατι τετοιο ποιο γρηγορα απο τη ρομποτ Lp

Και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο Page παιζει Kashmir στο Νο quarter cd με αυτο το πατεντα.

Βεβαια εινα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ(και 5000$ να σας πω) ;D ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back