'Ανισα ταστα

Awaken είπε:
Αφού έχουν βγει από τη θέση τους , δεν θέλουν ξύσιμο βέβαια, στην ακουστική μου είχε πεταχτεί 1 τάστο και έβαλα ένα χοντρό πανί πάνω στην ταστιέρα, και πάνω από το πανί στο συγκεκριμένο τάστο ακούμπησα και το τονίζω! Μια βαριοπούλα , με το ένα χέρι την ταστιέρα με το άλλο το σφυρί και ακουμπημένα όπως ήταν στο σωστό σημείο έβαλα δύναμη και το τάστο μπήκε στη θέση του .. και δεν ξαναβγήκε…. Αυτό έγινε αφού την παρέλαβα από το μάστορα για αλλαγή τάστων, δεν του την ξαναπήγα και ούτε την ξαναπάω…

Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω τάστα να τα αλλάζω μόνος μου… 
Αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ στη ζωή σου τάστα και θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο μάστορα αποαυτόν που πήγες τη κιθάρα σου,τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους μάστορας ήταν αυτός.Ως ανθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά παντως, θα σου έλεγα ότι αυτό που έκανες με τη βαριοπούλα (που την ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΣ πάνω) μου ακούγεται καλό.Αν χτύπαγες με σφυρί θα υπήρχε περίπτωση να τραυματίσεις το τάστο.Ταστα μπορείς να βρείς  στον Κωνσταντέλλο (Πάρνηθος 80 στο Γαλάτσι τηλ.2921235 απογευμα) αλλά αν αγαπάς τις κιθάρες σου κάλύτερα να τις δίνεις σε κάποιο ειδικό πριν μάθεις.Όχι απαραίτητα σε μένα.Αλλα αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω το τηλεφωνό μου.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
freddy692000 είπε:
Λοιπον κατι δεν μου ακουγοταν καλα στις νοτες και πηρα το παχυμετρο ακριβιας και μετρησα την αποσταση απο την ταστιερα μεχρι την κορυφη του ταστου και βρηκα οτι ειναι απο 1,05mm-1.35mm το υψος τοων ταστον.αυτο ειναι κακο εεε? θελουν ξισιμο τα ταστα? Α ναι ξερετε κανα καλο στο μαστορη?
Πιθανότατα θέλουν.Μάστορη, ξέρω πρώτα απ'όλους το εαυτό μου, αλλα αν δε σου γεμίσω το μάτι εγώ,ευχαρίστως να σου συστήσω και άλλους.Ξέρω αρκετούς.    Αν ενδιαφέρεσαι πάντως, Αντώνης 6978 300968 απογεύματα.

Καλύτερα μέσω π.μ. παίδες αυτά. Να μην πουν περί επαγγελματιών, προωθήσεων και διαφημίσεων  ;)

ξερει κανεις που πηγε ενα μαστορας που ειχε μαγαζι απεναντι απο το νακα στη σολωνος (εκει που ηταν παλια ο νακας).Που ηταν διπλα απο ενα μαγαζι με κιθαρες.Που ηταν και ηχοληπτης φιλος του κιθαριστα του παπακωνσταντινου.Αν το θυματε κανεις...

AB είπε:
Αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ στη ζωή σου τάστα και θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο μάστορα απο

αυτόν που πήγες τη κιθάρα σου,τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι είδους μάστορας ήταν αυτός.Ως ανθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά παντως, θα σου έλεγα ότι αυτό που έκανες με τη βαριοπούλα (που την ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΣ πάνω) μου ακούγεται καλό.Αν χτύπαγες με σφυρί θα υπήρχε περίπτωση να τραυματίσεις το τάστο.Ταστα μπορείς να βρείς  στον Κωνσταντέλλο (Πάρνηθος 80 στο Γαλάτσι τηλ.2921235 απογευμα) αλλά αν αγαπάς τις κιθάρες σου κάλύτερα να τις δίνεις σε κάποιο ειδικό πριν μάθεις.Όχι απαραίτητα σε μένα.Αλλα αν σε ενδιαφέρει να σου δώσω το τηλεφωνό μου.
δεν θεωρώ ότι είμαι καλύτερος μάστορας από κάποιον που πιθανότατα κάνει αυτή τη δαυλιά χρόνια

και κάποιος παλιότερος του έχει μάθει όλα τα μυστικά κτλ.. απλός πιστεύω για παράδειγμα ότι ένας μάστορας θα έβγαζε τα τάστα  μέσα σε 5 λεπτά και ούτε .. και θα έσπαγαν και μερικά κομματάκια που είναι προβλεπόμενα όπως λένε … ενώ κάποιος που η κιθάρα του ανήκει, θα έβγαζε τα τάστα σε κάνα δυο ώρες χωρείς να σπάσει τίποτα από την ταστιέρα.

Του την πήγα χωρείς τάστα και του ζήτησα απλός να βάλει καινούρια…

Παρόλα αυτά, για να σεταρω την κιθάρα χρειάστηκε να σπρώξω τάστα στη θέση τους, να ξύσω σε κάποια σημεία, και τελικά ποιος ο λόγος? Γι’αυτο λέω…

Είναι και ενδιαφέρουσα διαδικασία να την φτιάχνεις μόνος σου, η χαρά της δημιουργίας  ;)   

Awaken είπε:
δεν θεωρώ ότι είμαι καλύτερος μάστορας από κάποιον που πιθανότατα κάνει αυτή τη δαυλιά χρόνια

και κάποιος παλιότερος του έχει μάθει όλα τα μυστικά κτλ.. απλός πιστεύω για παράδειγμα ότι ένας μάστορας θα έβγαζε τα τάστα  μέσα σε 5 λεπτά και ούτε .. και θα έσπαγαν και μερικά κομματάκια που είναι προβλεπόμενα όπως λένε … ενώ κάποιος που η κιθάρα του ανήκει, θα έβγαζε τα τάστα σε κάνα δυο ώρες χωρείς να σπάσει τίποτα από την ταστιέρα.

Παρόλα αυτά, για να σεταρω την κιθάρα χρειάστηκε να σπρώξω τάστα στη θέση τους, να ξύσω σε κάποια σημεία, και τελικά ποιος ο λόγος? Γι’αυτο λέω…

Είναι και ενδιαφέρουσα διαδικασία να την φτιάχνεις μόνος σου, η χαρά της δημιουργίας  ;)   

φιλε εχεις δικιο μπορει ο αλλοσ να ειναι ο καλυτερος μαστορας απλα να εχει πολλες δουλειες να τελιωσει η να βαριεται (ανθρωπος ειναι εε)  και να σου κανει κακη δουλεια αλλα αυτο ειναι ενα ρισκο που πρεπει να παρεις.

freddy692000 είπε:
ξερει κανεις που πηγε ενα μαστορας που ειχε μαγαζι απεναντι απο το νακα στη σολωνος (εκει που ηταν παλια ο νακας).Που ηταν διπλα απο ενα μαγαζι με κιθαρες.Που ηταν και ηχοληπτης φιλος του κιθαριστα του παπακωνσταντινου.Αν το θυματε κανεις...
ναι, που πηγε άραγε ?...

Awaken είπε:

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μάθει κανείς. Βέβαια υπάρχει ρίσκο να γίνει μ.... αλλά και σε μα΄στορα να την έστελνες ξανά θα έπαιζε ρίσκο.

Απλώς διαλέγεις ποιο ρίσκο θες να πάρεις.

ναι, που πηγε άραγε ?...
Πότε ήταν εκει αυτό το μαγαζί;

blue είπε:
το Rοckpile λετε?Πηγε Βυρωνα

Ηρώς Κωνσταντοπούλου 79Α, τηλ. 210 3621682
Φιλε αυτος δεν ειναι καλος μαστορας?? ειχα παει για αλλαγει μαγνητων και 2 επισκευες.Κανει ξισιμο ταστων???

Παράθεση από: AB στις 21:45 - 28/03/09

“Ταστα μπορείς να βρείς  στον Κωνσταντέλλο (Πάρνηθος 80 στο Γαλάτσι τηλ.2921235 απογευμα)”

thanks!

και στο κεντρο εχει καπου στη Μαρνης περιπου εκει που ειναι οι σημαιες

εχει και ο γιος Καγμακης αλλα ειναι ακριβα.

DELAGOHN είπε:
παρε εναν μεγαλο χαρακα (ισιο) και εφαρμοσε τον κατα μηκος της ταστιερας

θα πρεπει ολα τα ταστα να ακουμπουν το χαρακα

αν υπαρχει κενο τοτε βλεπουμε
Χωρίς να είμαι μάστορας νομίζω ότι δε γίνεται να ελέγξουμε όλα τα τάστα μαζί γιατί υπάρχει και το relief, δηλαδή η πολύ μικρή κυρτότητα του μπράτσου προς τα εμπρός. Ο χάρακας κατά μήκος όλης της ταστιέρας θα μας δείξει κάποιο χοντρό πρόβλημα, αλλά για πιο λεπτομερή εξέταση πρέπει να κοιτάζουμε τρία τάστα και να βλέπουμε αν είναι στην ευθεία, και μετά να ανεβαίνουμε ένα τάστο, κοκ. Για αυτό υπάρχει και ένα ειδικό τρίγωνο χαρακάκι που είναι σκαληνό (τρεις άνισες πλευρές) για να πατάει μόνο τρία τάστα και να φτάνει μέχρι ψηλά στην ταστιέρα.

τελικά τυχεροί οι ουτίστες  :)

Νίκος

skantzos είπε:
Χωρίς να είμαι μάστορας νομίζω ότι δε γίνεται να ελέγξουμε όλα τα τάστα μαζί γιατί υπάρχει και το relief, δηλαδή η πολύ μικρή κυρτότητα του μπράτσου προς τα εμπρός. Ο χάρακας κατά μήκος όλης της ταστιέρας θα μας δείξει κάποιο χοντρό πρόβλημα, αλλά για πιο λεπτομερή εξέταση πρέπει να κοιτάζουμε τρία τάστα και να βλέπουμε αν είναι στην ευθεία, και μετά να ανεβαίνουμε ένα τάστο, κοκ. Για αυτό υπάρχει και ένα ειδικό τρίγωνο χαρακάκι που είναι σκαληνό (τρεις άνισες πλευρές) για να πατάει μόνο τρία τάστα και να φτάνει μέχρι ψηλά στην ταστιέρα.

τελικά τυχεροί οι ουτίστες  :)

Νίκος
πολυ σωστα τα λες

παρολα αυτα και για λεπτομερη παρακολουθηση κανουμε σχεδον το ιδιο:

το χερι χωρις χορδες και βγαλμενο απο το σωμα το ισιονουμε με το τρασροουντ οσο γινετε

υστερα το κοιταμε με το χαρακα και βλεπουμε τα κενα

η καθε μια απο τις δυο μεθοδους εχει τους υποστηριχτες της ;)

Συγνωμη αλλα επειδη ακομα εκρεμει ενα θεμα.

Τ μαγαζια τις ομονοιας τριμης,καγμακης.διαμαντοπουλος κτλπ κτλπ εχουν καλη φημη για ξισιμο ταστων και σεταπ για την παω εκει (που αμα γινει και καμια στραβει να πηγαινω να τους κραζω κιολας)  και απο τιμες πως την εχουν δει?

διαθετεις 80 ευρω ???70-80 ευρω ειναι στανταρ ταριφα για ξυσιμο ταστων κ το σεταρισμα μετα που θα ακολουθησει...οποτε πηγαινε τη σε κανα τζιμη στη χαριλαου τρικουπη που ασχολειται αποκλειστικα μονο με το guitar service να χεις το κεφαλι σου ησυχο...

STEFMAISTER είπε:
διαθετεις 80 ευρω ???70-80 ευρω ειναι στανταρ ταριφα για ξυσιμο ταστων κ το σεταρισμα μετα που θα ακολουθησει...οποτε πηγαινε τη σε κανα τζιμη στη χαριλαου τρικουπη που ασχολειται αποκλειστικα μονο με το guitar service να χεις το κεφαλι σου ησυχο...
Πηγα σημερα στο καγμακη +διαμαντοπουλο και ρωτησα για το προβλημα που εχω που εχουν πεταχτει προς τα εξω κανα 2-3 ταστα και μου ειπαν οτι πρεπει να την δουνε και οτι δεν θα τα ξυσουν ολα μαλλον μονο αυτα που εχουν το προβλημα.Τι λετε να κανω?

Αυτο που ειπες χαριλαου τρικουπη που ακριβως και τι γραφει απο εξω το μαγαζι ,Τζιμης?

freddy692000 είπε:
Αυτο που ειπες χαριλαου τρικουπη που ακριβως και τι γραφει απο εξω το μαγαζι ,Τζιμης?
Rock Stuff λέγεται, και είναι ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, just can't miss it...

Trending...

Νέα θέματα

Back