Ανταλλαγή Thunderbird με Precision - Αξίζει?

Freebee

Θαμώνας
Αγαπητοί εν forum αδελφοί (μπασίστες κυρίως) θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα:

Πρόσφατα ο φίλος μου και bandmate συμφώνησε να ανταλλάξει ένα Gibson Firebird του 2007 (περίπου), σε σχεδόν καινούργια κατάσταση και με σκληρή θήκη, με ένα MIA Fender Precision Std που χρονολογείται το 1978-79 (εξακριβωμένο), σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ καλά σεταρισμένο (παίζει άψογα). Η ερώτησή μου είναι αν η ανταλλαγή αυτή είναι συμφερτική και δίκαια και τί γνωρίζετε σχετικά με το συγκεκριμένο Precision, το οποίο προέρχεται από μια αμφιλεγόμενη εποχή για την εταιρία. Επίσης, αν οι μαγνήτες και το hardware του Precision θα ήταν καλό να αναβαθμιστούν. Και τέλος, μήπως θα ήταν προτιμότερη μια ανταλλαγή με ένα σύγχρονο Precision std? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.

www.gbase.com

εκει θα βρεις τις τιμες που παιζουν και για τα δυο οργανα.

με ένα MIA Fender Precision Std που χρονολογείται το 1978-79 (εξακριβωμένο),
απο ποιον? απο τον GRAHAM BELL ή τον ΑΙΣΩΠΟ? ;D

Επίσης, αν οι μαγνήτες και το hardware του Precision θα ήταν καλό να αναβαθμιστούν.
Αν ειναι οντως του 78 ,αν και δεν εχει καποια μεγαλη αξια σαν vintage οργανο,καλυτερα να μην τα πειραξεις,δεν ξερεις τι αξια θα παρει στο μελον.

btw το καλυτερο Precision που εχω ακουσει ποτε στη ζωη μου ειναι του 78 (το εχει ο μπασιστας των Διαφανων Κρινων).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το 78 δεν υπηρχαν...std &....ξεστανταρντ Fender....υπηρχε..ΜΙΑ strat,MIA tele,ΕΝΑ JB & ENA Precision...(& φυσικα ηταν μονο αμερικανικα)

αν το headstock του ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι

fender-1978-black-precision-bass-headstock.JPG

τοτε ΟΝΤΩΣ ειναι ενα precision του 78 (και σιγουρα οχι ενα ΜΙΑ STD) ,αν δεν ειναι σε παραμυθιαζουν.  

Οποιοδηποτε per-columbia fender ειναι διαμαντι..οχι μονο απο συλεκτικη αξια αλλα και απο ξυλα μαγνητες κλπ...

Τωρα για τα καινουρια φεντερ η γνωμη μου...Οργανα που κοστολογουνται απο 1100 μεχρι και 1500 ευρω(αμερικαν και αμερικαν ντελουξ) αλλα που αξιζουν απο 600 μεχρι 1000 ευρω...αθλια ξυλα πολυ βαρια οργανα καθολου ευελικτα...στα συν ο μοναδικος φεντερ ηχος...

Freebee είπε:
Πρόσφατα ο φίλος μου και bandmate συμφώνησε να ανταλλάξει ένα Gibson Firebird του 2007 (περίπου)...με ένα MIA Fender Precision Std που χρονολογείται το 1978-79 (εξακριβωμένο), σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ καλά σεταρισμένο (παίζει άψογα)... Και τέλος, μήπως θα ήταν προτιμότερη μια ανταλλαγή με ένα σύγχρονο Precision std?
Απλά,να επισημάνω το αυτονόητο,πως είναι δηλαδή διαφορετικής "κουλτούρας" όργανα,οπότε ο φίλος σου θα πρέπει να είναι σίγουρος πως θέλει να περάσει στο "άλλο" στρατόπεδο.

Τώρα,για το αν αξίζει να το ανταλλάξει με ένα του '78 ή με ένα σημερινό,λίγο περί ορέξεως,αφού μας έγραψες ήδη πως το 78άρι παίζει άψογα(και το καινούργιο ίσως να μην του κάτσει καλά στο χέρι).

ps μήπως εννοείς Thunderbird αντί για Firebird ή θα δώσει κιθάρα για ανταλλαγή; ???

edit:τώρα είδα τον τίτλο,απλά στο αρχικό σου κείμενο έγραψες Firebird

Ένα P του '78 και ένα Thunderbird του '07... αν αξίζει η ανταλλαγή; Νομίζω ότι αποκτήσαμε ένα νέο... ανέκδοτο  ;D ;D ;D

Νομίζω ότι το ερώτημα δεν έχει ούτε... φιλολογική αξία  ;D Απλά παίρνει το P και δεν το λέει ούτε του παπά...  ;)

Το ερώτημα είναι, Terry, αν εσύ ή οποιοσδήποτε, στα σωστά του μυαλά, θα έδινε το P για τo ThB...; Και αν όχι, γιατί το δίνει ο φίλος του φίλου...

RayDTutto είπε:
Το ερώτημα είναι, Terry, αν εσύ ή οποιοσδήποτε, στα σωστά του μυαλά, θα έδινε το P για τo ThB...; Και αν όχι, γιατί το δίνει ο φίλος του φίλου...
Ray το ερώτημα σου είναι όλα τα λεφτά  ;) Εγώ δεν θα το έκανα ούτε για αστείο...  ;D Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση China... αγάπη μου  ;D το μόνο που μπορώ να εικάσω είναι ότι ο P την έφαγε κατακούτελα με το Thunderbird και το θέλει εδώ και τώρα  ;D

Ο Freebee έγραψε ότι το είδε το μπάσο και είναι the real deal... Ας το κάνει... βίδες να δει σφραγίδες στο σώμα, στο μπράτσο (που και αυτό μπορεί να γίνει... κινεζιά), ας τσεκάρει το serial και οι... θεοί βοηθοί  ;D ;D ;D

Ray το ερώτημα σου είναι όλα τα λεφτά  Wink Εγώ δεν θα το έκανα ούτε για αστείο...  Grin Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση China... αγάπη μου  Grin το μόνο που μπορώ να εικάσω είναι ότι ο P την έφαγε κατακούτελα με το Thunderbird και το θέλει εδώ και τώρα  Grin
Ο Freebee έγραψε ότι το είδε το μπάσο και είναι the real deal... Ας το κάνει... βίδες να δει σφραγίδες στο σώμα, στο μπράτσο (που και αυτό μπορεί να γίνει... κινεζιά), ας τσεκάρει το serial και οι... θεοί βοηθοί  Grin Grin Grin
Αγαπητοί φίλοι, η κατάσταση έχει ως εξής (για να λυθούν οι απορίες):

1. Ο κάτοχος του Thunderbird (που είναι επίσης κάτοχος ενός Stingray) διαπιστώνει ότι δεν του κάνει το Thunderbird για τον ήχο του (επίσης τρώει κράξιμο από όλη τη μπάντα) και αποφασίζει να το ανταλλάξει με ένα Fender P.

2. Ο κάτοχος του Ρ γουστάρει πολύ το Thunderbird και θέλει ακόμη ένα στη συλλογή του (έχει ήδη άλλα 3).

3. Το Ρ είχαμε την ευκαιρία να το δούμε "βίδες" σε γνωστό μαγαζί του μάστορα και διαπιστώσαμε τα περί γνησιότητας (με οποιονδήποτε τρόπο αυτό μπορεί να είναι δυνατό) και είχαμε και τη διαβεβαίωση του μάστορα.

Το ερώτημά μου αφορά την πρακτική αξία του Ρ σε σχεση με ένα σημερινό Ρ, επειδή όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί εδώ, δεν πολυμασάω από βιντατζιές που θεωρούνται αβλεπί καλύτερα επειδή είναι παλιότερα.

Freebee είπε:
Το ερώτημά μου αφορά την πρακτική αξία του Ρ σε σχεση με ένα σημερινό Ρ, επειδή όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί εδώ, δεν πολυμασάω από βιντατζιές που θεωρούνται αβλεπί καλύτερα επειδή είναι παλιότερα.
ΟΚ λοιπόν είναι η περίπτωση Β...  ;D

Το λοιπόν, αν το μπάσο παίζει το πήρε και έφυγε... Λήξης  ;D Τώρα το γεγονός ότι είναι '78 δεν θα του κακοπέσει καθόλου σε ένα σχετικά μακρινό μέλλον 15- 20 χρονάκια  ;D

Αν τώρα το κούτσουρο δεν λαλάει ας πάει παρακάτω. Απλά είναι τα πράγματα...

Αν δεν λαλάει και το θέλει ως μακροπρόθεσμη επένδυση, αυτό είναι άλλη ιστορία...  ;)

Είναι έτσι ακριβώς!
αρε δεν ειναι ΜΙΑ STD αλλα ενα κανονικο Precision του '78. ;)

γενικα για τα "vintage" μπασα ισχυει πανω κατω οτι ισχυει και με τις κιθαρες (αλλα δηλ.παιζουν και αλλα δεν παιζουν και τοσο σπουδαια),σε γενικες γραμμες ομως τα Precision δεν εφαγαν και τιποτα σπουδαιες αλλαγες απο την CBS οποτε ειναι πολυ πιο κοντα στα "μυθικα" precision των late 50s & 60s σε σχεση με τα υπολοιπα μοντελα της CBS,ενα πολυ μεγαλο καλο των Late 70s Fender ειναι οτι γενικα εχουν παχια μπρατσα,τεραστιο συν in my book.  

τα καινουργια vintage reissue της Fender ειναι φοβερα μπασα και τα βρισκεις πανω κατω στις ιδιες τιμες με τα late 70s.  

ειχα την τυχη να τζαμάρω με  ενα  mid  70 precision το οποίο ηταν απίστευτο όργανο και παναλαφρο  alder /rosewood  και κάποια  στιγμή  με ενα  μυθικό black / maple του 78 το οποίο ηταν κούτσουρο κανονικό, ηχητικά όμως...  είχε την χάρη του ...αποκλειστικά με πένα .. nice & sleazy  ;)

Ή αν ο άνθρωπος μας με το P αντί για Thunderbird, θα ήθελε ένα ωραίο πεντάχορδο, mail me  ;D ;D ;D

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back