Αναζήτηση time based effects multi fx.

Alpha Theta

Θαμώνας
Ελληνικότατος τίτλος :cool:.

'Ηλθε η ώρα να αποκτήσω ένα fx για time based effects το οποίο θα συνδεθεί στον Orange Rocker 15 combo που έχω για αποκλειστική χρήση στο σπίτι. Δεν θέλω να ξεπεράσω τα 250 - 300 ευρώ, μόνο καινούργιο.

Έως τώρα έβλεπα σοβαρά την απόκτηση του TC Electronics Plethora X3, δίνει έως 3 εφφέ άρα καλύπτομαι.

Διαβάζοντας το σχετικό θέμα για τη Valeton GP σειρά, μου κίνησε το ενδιαφέρον το GP-180 σαν format. Σε περίπτωση αγοράς του Valeton με ενδιαφέρουν βέβαια περισσότερο τα time based effects χωρίς το amp modeling. (NAM και άλλα όπως Neural Morgan suite χρησιμοποιώ ως plugin μέσω των monitors)

Είπα να ρωτήσω εδώ πως βλέπουν οι χρήστες του Valeton τα effects του και αν είναι δυνατόν γνώμες για το Plethora X3.

Άλλες προτάσεις δεκτές, κουβέντα κάνουμε ;):).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. πετάλια δεν υπάρχουν (πια) πλην ενός αρχαίου tube driver rack. Κρίμα να κάθεται "στεγνός" ο Orange.

Δεν ξερω πόσο διαφέρει το GP-180 αλλά έχοντας το GP-50 (και full disclosure, το εχω χρησιμοποιησει ελαφρως, δεν το εχω λιωσει) μπορω να πω οτι δεν τίθεται συγκριση.

Τα εφε του ειναι περιορισμένα σε επιλογές, περιορισμένα σε παραμετροποίηση και ηχητικα απλα οκ, και ισως να ειμαι γεναιόδωρος σε αυτό το χαρακτηρισμό.

Σαν μια συνολική λύση, μου έχουν καεί τα πάντα και έχω μόνο αυτό και παίζω και μπορώ να βγάλω λίγο απ'ολα είναι φοβερό το πόσα σου προσφέρει. Σαν μια πλατφόρμα απλά για reverb delay νομίζω δε μπορεί να σταθεί σαν σοβαρή εναλλακτική μπροστά σε άλλες dedicated επιλογές.

Με τα λεφτά που περιγράφεις θα μπορούσες πχ να πάρεις ένα TC electronics Hall of Fame και ένα Flashback, και να σου μείνουν και ρέστα για κάτι 3ο μπαλαντέρ, και νομίζω θα είσαι σε απλά άλλο επίπεδο απο κάθε άποψη. Αν μου έλεγες και για μεταχειρισμένα θα σου έλεγα HoF + Boss DD3 + Line6 M5 και θα ήσουν άρχοντας.

Δε ξέρω τι παίζει απο καινούρια all in one πολυεφέ και κατα πόσο υπάρχει κάτι effects-focused σε αυτά τα λεφτά αλλά δυσκολευομαι να δω το Valeton σαν σοβαρο contender για τη δουλειά που θες.

Δεν ξερω πόσο διαφέρει το GP-180 αλλά έχοντας το GP-50 (και full disclosure, το εχω χρησιμοποιησει ελαφρως, δεν το εχω λιωσει) μπορω να πω οτι δεν τίθεται συγκριση.

Τα εφε του ειναι περιορισμένα σε επιλογές, περιορισμένα σε παραμετροποίηση και ηχητικα απλα οκ, και ισως να ειμαι γεναιόδωρος σε αυτό το χαρακτηρισμό.

Σαν μια συνολική λύση, μου έχουν καεί τα πάντα και έχω μόνο αυτό και παίζω και μπορώ να βγάλω λίγο απ'ολα είναι φοβερό το πόσα σου προσφέρει. Σαν μια πλατφόρμα απλά για reverb delay νομίζω δε μπορεί να σταθεί σαν σοβαρή εναλλακτική μπροστά σε άλλες dedicated επιλογές.

Με τα λεφτά που περιγράφεις θα μπορούσες πχ να πάρεις ένα TC electronics Hall of Fame και ένα Flashback, και να σου μείνουν και ρέστα για κάτι 3ο μπαλαντέρ, και νομίζω θα είσαι σε απλά άλλο επίπεδο απο κάθε άποψη. Αν μου έλεγες και για μεταχειρισμένα θα σου έλεγα HoF + Boss DD3 + Line6 M5 και θα ήσουν άρχοντας.

Δε ξέρω τι παίζει απο καινούρια all in one πολυεφέ και κατα πόσο υπάρχει κάτι effects-focused σε αυτά τα λεφτά αλλά δυσκολευομαι να δω το Valeton σαν σοβαρο contender για τη δουλειά που θες.
Ευχαριστώ! Αυτή την εντύπωση είχα και γω , επιβεβαιωμένη πλέον τώρα από χρήστη. Η επιλογή χωριστών πεταλιών με έχει προβληματίσει. Έχουμε τόσες επιλογές με δυνατότηες που ζαλίζεσαι για να επιλέξεις.

Οπως είπα μπορεί το 180 να είναι σε άλλο επίπεδο, μη σε πάρω στο λαιμό μου....αλλά κάτι μου λέει οτι δε θα διαφέρει και τόσο.

Και δεν παίρνεις μια Boss ME90... Εφέ να φάνε και οι κότες, και είναι και Boss... Και δε θα χρειαστεί καν να τη μάθεις, δεν έχει menu diving...

Και δεν παίρνεις μια Boss ME90... Εφέ να φάνε και οι κότες, και είναι και Boss... Και δε θα χρειαστεί καν να τη μάθεις, δεν έχει menu diving...

Όντως. Πολύ καλή πρόταση. Και παραμένοντας σε Boss , και η GT-1 μάλλον θα σου κάνει.

Δεν ξέρω πόσο πολύπλοκη χρήση θέλεις να κάνεις , για παράδειγμα να χρησιμοποιείς δύο ή και τρία delay ταυτόχρονα. Αυτά τα κάνει μόνο το Plethora X3 σε αυτά τα λεφτά.

Τέλος, εάν μπορείς να ανέβεις ως τα 360 ευρώ, και αν μπορείς να περιμένεις κάνα μήνα να γίνει διαθέσιμο, υπάρχει το νέο Boss EX-4 που ανακοινώθηκε εχτές. Είναι πιο compact από όλα τα παραπάνω και μπορείς να έχεις μέχρι και 4 εφέ ταυτόχρονα, presets, overdrives και είναι και τρομερά εύκολο στην χρήση.

Συνοψίζοντας, η απόφαση εξαρτάται από το πόσο πολύπλοκη χρήση θέλεις να κάνεις.

Όντως. Πολύ καλή πρόταση. Και παραμένοντας σε Boss , και η GT-1 μάλλον θα σου κάνει.

Δεν ξέρω πόσο πολύπλοκη χρήση θέλεις να κάνεις , για παράδειγμα να χρησιμοποιείς δύο ή και τρία delay ταυτόχρονα. Αυτά τα κάνει μόνο το Plethora X3 σε αυτά τα λεφτά.

Τέλος, εάν μπορείς να ανέβεις ως τα 360 ευρώ, και αν μπορείς να περιμένεις κάνα μήνα να γίνει διαθέσιμο, υπάρχει το νέο Boss EX-4 που ανακοινώθηκε εχτές. Είναι πιο compact από όλα τα παραπάνω και μπορείς να έχεις μέχρι και 4 εφέ ταυτόχρονα, presets, overdrives και είναι και τρομερά εύκολο στην χρήση.

Συνοψίζοντας, η απόφαση εξαρτάται από το πόσο πολύπλοκη χρήση θέλεις να κάνεις.
Σημαντική παρατήρηση η χρήση. Θα κοιτάξω και προς Boss μεριά (π.χ. ME-90 όπως προτάθηκε από Nekkon) η οποία Boss δικαίως εκτιμάται και εδώ και στα fora γενικότερα.

Είμαι tone junkie οπότε ναι κάποιες στιγμές θα βάλω cascading effects, αλλά αυτά τα έχω στα plugins π.χ. της soundtoys, που τα ακούω και stereo από τα monitors. Ίσως με τον Orange να είναι υπερβολή. Με αυτόν δε θα ήθελα over processed ήχο που θα σκεπάσει το χαρακτήρα του.

Boss EX-4, διαβάζω στα specs πολύ καλό ad/da conversion στα 48KHz και δε σπάει δε χαλάει κλπ. Θα μπει στο short list να δούμε και σε τι τιμή θα έλθει. Γιατί δεν είναι τα 50 ευρώ παραπάνω είναι ότι με κάθε 50 ευρώ παραπάνω έχεις άλλες 10 επιλογές και θα κάψω το μυαλό μου πριν φτάσω να θέλω Fractal ή Eventide :p.

Τσέκαρε και αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη:

Λιγότερο σέξι από τα προηγούμενα αλλά νομίζω ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που περιγράφεις. Και μένουν και ρέστα για οτιδήποτε.

Trending...

Νέα θέματα

Back