Αναζήτηση tele μαγνητών

GiorgosVolos

Νέο μέλος
Λοιπόν λέω να αλλάξω τους μαγνήτες της tele μου.Ροκινγκερ parts με swamp ash body και maple neck,haussel big mag pickups προς το παρόν... Με ενα σετάκι πιο κλασσικό!! Να καταλαβαίνω οτι έχω τελε κ οχι στρατ βρε αδερφέ  ;D   Λοιπον σκεφτόμουν για neck sound dark,warm,little muddi,smooth treble, ίσως χρειαστώ εναν brass neck μαγνήτη εδω ? και για brgide εναν sweet twangy οχι τοσο για country αλλα για μπλούζ και με μπόλικο σκάσιμο!! Θα προτιμούσα ενα vintage σετάκι κ όχι κάποιο hot!

Δύο σετ ξεχώρισα με κλιπς απο το διαδύκτιο.....

Fred Stuart blackguard set και Don Mare Don0caster Set

Αν έχει γνώμη κανείς για τα συγκεκριμένα κ ακούω κ άλλες προτάσεις

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και τα δυο σετ ειναι η επιτομη του vintage (& φυσικα το πληρωνεις ακριβα αυτο),προσωπικα δεν θα εδινα ποτε μου τοσα λεφτα για ενα σετ μαγνητες μια και με αυτους

http://cgi.ebay.com/NEW-Seymour-Duncan-Antiquity-Telecaster-Set-Tele_W0QQitemZ390023102707QQihZ026QQcategoryZ22670QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

εισαι 100% μεσα στον καρα-vintage tele ηχο ;)

αυτοι και οι Lindy Fralin stock tele ειναι κατα τη γνωμη μου και οι καλυτεροι τελε μαγνητες που υπαρχουν για υπερ-κλασσικο tele ηχο.

226 δολλάρια για το σετ του Don Mare και 250 για το σετ του Fred Stuart(ήταν στο custon shop της Fender αυτός παλιά?)

Δεν είμαι σίγουρος αν τα σετάκια αυτά που προτείνεις SF έχουν αυτή την μουντάδα στον neck μαγνήτη?Δεν θέλω εναν strat like μαγνήτη  :-\

δεν υπαρχει μαγνητης tele  με cover που να ΜΗΝ ειναι μουντος (με εξαιρεση τον Fender Twisted tele),oι SD Ant. εχουν μουνταδα να φανε και οι κοτες.. ;D

& τα δυο σετ που προτεινω ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ακουγονται σαν στρατ.

Παντως αν θες καρα-vintage παρε τους SD ANT. οι Fralin ειναι λιγο περισσοτερο all around.

Ωραια, πανω που ετοιμαζομουνα να ανοιξω καινουριο θεμα! Κι εγω σκεφτομαι να αλλαξω pups στην tele μου (american standard) αν και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο τους stock. Απλα δεν εχω παιξει με αλλους μαγνητες(γενικα απο tele ειμαι λιγο ασχετος μια και μεχρι προσφατως επαιζα μονο με LP) και αποτι ακουω υπαρχουν και καλυτεροι. Λοιπον, SF (ή οποιοσδηποτε αλλος) θα προτεινες αυτους που ανεφερες πιο πανω, ή αυτους :  FENDER 51 NOCASTER PICKUP SET,  ή αυτους: FENDER VINTAGE TELE PICKUP SET ??? Υπαρχουν μεγαλες διαφορες και ως προς τι? Θελω φυσικα τον classic tele ηχο, αλλα δε λεω οχι και σε ενα πιο ευελικτο ηχο (κυριως λογω αναγκων του ρεπερτοριου μου). Αυτο που δε θελω σιγουρα ειναι οι noisless και ολοι οι "κρυμμενοι" humbuckers σε single coil size! Ευχαριστω!!!

εγω παντως πηρα τους tonerider Vintage Plus Set - TRT1 απο ελλαδα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω κλιπακια ;)

αμα δεν προλαβαινεις ουτε μαγνητες να αλλαξεις .. χρειαζεσαι διακοπες.... ;D

και μετα τις διακοπες δεν εχεις φραγκα για να τους αλλαξεις οποτε πρεπει να ξαναδουλεψεις! Φαυλος κυκλος!  ;D

Οι nocasters παντως ειναι εξαιρετικοι μαγνητες και σε super τιμη μαλιστα...συνιστωνται ανεπιφυλακτα!

Επειδή τώρα θα αρχίσω να μαζεύω τα χρήματα ανάλογα πόση υπομονή θα έχω θα χτυπήσω ενα απο τα 3 σετ (Don Mare - Fred Stuart - antiquity ) Πάντως SF τα εγκρίνεις και τα άλλα δυο ?

Όποιος θέλει μου προτείνει και κανένα άλλο σετ  :P έχω καιρό να διαλέξω....

Eγω παλι θα ηθελα να  ρωτησω οι stok μαγνητες που φοραει η vintage52 ειναι ιδιοι με τους  nocaster που πωλουνται σαν σετ?

Κι αν οχι τι διαφορες υπαρχουν?(φανταζομαι οτι δεν θα υπαρχουν ως προς τον bridge αλλα o neck ειναι ιδιος?)

Checkαρε και τους Voodoo που φτιαχνει ο Peter Florance.

Tο 50s set εχει καταπληκτικο woody sound!!!!

Επισης +1 για τους Don Mare.

afiltroi είπε:
Checkαρε και τους Voodoo που φτιαχνει ο Peter Florance.

Tο 50s set εχει καταπληκτικο woody sound!!!!
Κοιτώντας τα specs τους:

http://voodoopickups.com/Tele%20Replacement.htm

βλέπω ότι έχουν (σχετικά) υψηλή έξοδο για vintage style μαγνήτες.

Από την άλλη, από μόνα τους τα kΩ μπορεί να μη λένε και τίποτα στην πράξη ;)

GiorgosVolos είπε:
Kατεψυγμένοι fralin μαγνήτες απο τον callaham!

Τι άλλο θα δούμε......  ;D
τωωωωωωωωωωωωρα?  εχει χρονια και ζαμανια που τους παγωνει.

μεταξυ μας, δεν μου ειπαν και τιποτα ιδιαιτερο...  Καλοι ηταν, αλλα καθοτι οι Strat Fralins δεν μου πολυαρεσουν μου φανηκαν κι αυτοι μια απο τα ιδια...   (στα δικα μου αυτια επαναλαμβανω)

Εχουν οντως ενα κλικ παραπανω εξοδο, αλλα μου φανηκαν λιγο περισσοτερο "μεσαιοι" απο οτι περιμενα.

Οι Don mare ειναι πολυ σουπερ, αλλα ο Don μαλλον εχει ...σηκωmareς  ;D και παει να ξεσπασει σε μας... (εννοω οτι ειναι πολυ ακριβος)

Οταν ειχα ψαχτει για DM και ημουν ψιλοετοιμος να παρω, ο Don εξαφανιστηκε (δεν απαντουσε στα μειλ οπου ζητουσα πληροφοριες κλπ διαδικαστικα) και ετσι τον γειωσα και πηρα Fralins που μου συστησε ο Sf και τον ευχαριστω ακομα.  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back