Άλλη μια Tele? Custom shop project

marathon

Κλικαδόρος
Θρύλος του Noiz
Έχει αρχίσει και πέρνει μορφή το πιο ωραίο (?) (γούστα είναι αυτά...) custom project μου, και είναι ώρα να σας δείξω μερικές φωτογραφίες. Το δουλεύω ήδη κοντά στο χρόνο, και ελπίζω να το τελειώσω γύρω στο Πάσχα.

l2033.jpeg

l2036.jpeg

Περισσότερες φωτογραφίες και τα στάδια παραγωγής θα δείτε στο site

http://www.customshop.gr/giger.html

Στο πίσω μέρος φαίνεται και το κουτάκι για την εννιάβολτη. Εννοείται ότι τρύπες και ρουταρίσματα έγιναν πρίν την αρχική προετοιμασία του σώματος για βάψιμο.

Το πρόβλημά μου είναι με το pickguard. Στην αρχή το υπολόγιζα με άσπρη πέρλα

l2037.jpeg

Επειδή το σχέδιο μου βγήκε ωραίο, σκέφτηκα ότι είναι αμαρτία να το κρύψω. Αλλά ήθελα να κρύψω και τη τρύπα που περνάνε τα καλώδια. Έτσι ήρθε από Stewmac διαφανές. Από βλακεία παρήγγειλα ένα, άρα δεν με πέρνει να το χαλάσω. Έτσι χρησιμοποίησα τη μέθοδο του Waterslide

l2038.jpeg

Mε λίγα λόγια, τύπωσα και κόλησα τη διαφάνεια ανεστραμένη στη πίσω μεριά του pickguard. Έτσι μπορώ να το βγάλω όποια στιγμή θέλω και να το συνηθίσει το μάτι μου (με λίγα λόγια να αποφασίσω εάν μου αρέσει και να πάω να το τυπώσω.(Το κακό είναι ότι μου τελείωσαν τα Waterslides...)

l2039.jpeg

Το μπράτσο (Moses Graphite) δένει τέλεια με το σώμα. Δεν ξαναείχα εμπειρία με μπράτσα από γραφίτη, αλλά η πρώτη αίσθηση (βέβαια δεν έχω βάλει χορδές) είναι "μεταξένια".

Το σώμα προετοιμάστηκε από τον Κώστα Κακανιάρη, το πήρα, τύπωσα και το ξαναπήρε για τα τελικά λούστρα και γυάλισμα. Με την ευκαιρία, θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια για την συμπαράσταση, την ΑΨΟΓΗ εργασία και τις συμβουλές.

Τώρα μένουν τα ηλεκτρικά και τα κλειδιά.

Είμαι ανάμεσα σε

http://www.thomann.de/gr/fender_70tuner.htm ή

http://www.thomann.de/gr/grover_gr305_c6midsize_rotomatic.htm

Έτσι κι αλλιώς οι Tele δεν έχουν ανάγκη από "εξωτικά" κλειδιά γιατί δεν ξεκουρδίζονται εύκολα.

Για μαγνήτες λέω να ακολουθήσω τις συμβουλές του Superfunk, Alderbody και να πάω σε original καταστάσεις

http://www.thomann.de/gr/fender_vintage_tele_pickup_set.htm

Έτσι θα έχω και vintage Fender ήχο αλλά και μοντέρνο (Fishman) ηλεκτρακουστικό.

Κάθε πρόταση και παρατήρηση, καλοδεχούμενη...

Χμμ... Μου φαίνεται πολύ 'bad attitude' για tele. Ίσως να προτιμούσα κάτι τέτοιο σε στρατ. Όπως και να 'χει συγχαρητήρια για τη δουλειά σου!  :)

Πολύ ωραία είναι ..αλλα θα ήταν πιο ομορφη  με άσπρη πέρλα pickguard (γούστα είναι αυτά) ;D Καλή συνέχεια !!

Thanocaster είπε:
Χμμ... Μου φαίνεται πολύ 'bad attitude' για tele. Ίσως να προτιμούσα κάτι τέτοιο σε στρατ.
Thanks man. Έχω ήδη 4 Start και δεν θέλω άλλες...άσε που οι Tele (λόγω κατασκευής) έχουν 100% επιτυχία ως project :D

Πολύ ωραία είναι ..αλλα θα ήταν πιο ομορφη  με άσπρη πέρλα pickguard (γούστα είναι αυτά)
Eίναι αλήθεια ότι με το περλέ, θυμίζει πιο πολύ Tele...και εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Μέχρι να έρθει και η τελευταία βίδα...έχω χρόνο να αποφασίσω.

Giger και vintage fender ήχος;;;;

Πάρα πολύ ωραία δουλειά. Συγχαρητήρια.

Παλι χαλια κιθαρα εφτιαξες....  ;D  ;D  ;D

εγω ειμαι υπερ του clear pickguard για να φαινεται το σχεδιο.

Θεωρω οτι ενα opaque p/g κρυβει και "χαντακωνει" το θεμα, και μια και προκειται για κιθαρα-εργο τεχνης καλο ειναι να φαινεται το θεμα σου.

Ειναι τοσο 3D το σχεδιο που με το p/g "ισιωνει" αμεσως και χανεται.

mscmkr είπε:
Giger και vintage fender ήχος;;;;
Ναι, αλλά και Fishman bridge :D

http://www.fishman.com/products/details.asp?id=65

Παλι χαλια κιθαρα εφτιαξες....   ;D  ;D  ;D

εγω ειμαι υπερ του clear pickguard για να φαινεται το σχεδιο.
Thanks man...το θέμα δεν είναι να φαίνεται ωραία, αλλά να παίζει και καλά. Θα δούμε...

Για κλειδιά τι λές?

Το θέμα του pickguard θα αποφασιστεί όταν βιδωθεί επάνω ο μαγνήτης και η bridge. Τότε θα έχω άποψη.

Μεταξύ μας, με κερδίζει το clean...

marathon είπε:
... αλλά να παίζει και καλά...
με τετοιο 3D σχεδιο θα πρεπει να παιζει και ...3D  ;D ;D ;D

Για κλειδιά τι λές?
Οντας οπαδος των original designs, προτεινω vintage style ή 70's.

Μαλλον το δευτερο γιατι το υπολοιπο οργανο δεν ειναι και ο,τι πιο ...vintage, οποτε ισως "δενει" καλυτερα.

Jasemeister είπε:
Νομίζω ότι ένα σετ LSR tuners θα είναι ταμάμ για την telegiger  ;)

http://www.edroman.com/parts/tuners/lsrtuner.htm
Eίναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά όπως γράφει ο ίδιος  "Many people have complained that the are too delicate and are unsuitable for professional use."...

Και δεν έχουν και τιμή. Αυτός δεν είναι στο Vegas? Κάποια στιγμή είχα επικοινωνήσει μαζί του για μια Steinberger bridge και έσκιζε κ@λαράκια...

Καταρχην μην ασχολεισαι με ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οπως ο Ρομαν και φυσικα μη πιστευεις ΛΕΞΗ απο οσα λενε,τα LSR ειναι πλεον αυτα

http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,_solid_peghead_tuners/Steinberger_Gearless_Tuners.html

και ειναι οντως φοβερα κλειδια (και σε...φοβερη τιμη ;D)

παντως μια και το εργαλειο ειναι μοντερνο εγω θα εβαζα Spertzel ή Schaller locking tuners. 

To site το παρέθεσα απλά και μόνο επειδή έχει ενδεικτικές φωτογραφίες και όχι σαν μέρος για να τα προμηθευτείς. Συγκεκριμένα είχα δοκιμάσει πριν χρόοοονια μια τέλε με LSR tuners και μου άρεσε πολύ οπτικά. Πόσο λειτουργικά είναι δεν γνωρίζω (έπρεπε να το αναφέρω στο πρώτο ποστ).

Superfunk είπε:
Καταρχην μην ασχολεισαι με ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ οπως ο Ρομαν και φυσικα μη πιστευεις ΛΕΞΗ απο οσα λενε,τα LSR ειναι πλεον αυτα

http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guitar,_solid_peghead_tuners/Steinberger_Gearless_Tuners.html

και ειναι οντως φοβερα κλειδια (και σε...φοβερη τιμη ;D)

παντως μια και το εργαλειο ειναι μοντερνο εγω θα εβαζα Spertzel ή Schaller locking tuners.   
Είσαι...παλιάνθρωπος!!!! Δεν μπορούσες να μου το πείς πρίν παραγγείλω το διαφανές pickguard? Mε έβαλες στα αίματα τώρα!!!!

Με την ευκαιρία...γιατί μια Tele χρειάζεται locking tuners?

φοβερη δουλεια!

εχω παθει πλακα!  :o :o

αλλα ρε σ οχι vintage μαγνητες......

εγω θα προτινα διπλους σε μεγεθος μονου μια που vintage τυπος δεν θα επαιζε με τετοια κιθαρα!

Superfunk είπε:
+2112

Με την ευκαιρία...γιατί μια Tele χρειάζεται locking tuners?
για να αλλαζεις πολυ γρηγορα χορδες... :) :)

(με τα κανονικα vintage κανω 4 λεπτα με τα locking ...2... ;D ;D,ξερεις τι εξοικονομηση χρονου ειναι τα ...2 λεπτα?? ;D)

εξω απο την πλακα παντα οταν ειναι να βαλω μοντερνα κλειδια προτιμω τα locking γιατι μου φαινονται απαραδεκτα τα παραδοσιακα κλειδια με την τρυπα στο πλαϊ, κανω 10 λεπτα για να αλλαξω χορδες και παντα τρυπαω τα δακτυλα μου ;D ;D(εχω κακομαθει απο την εκπληκτικη λειτουργικοτητα των vintage Fender style tuners)

bluezlick είπε:
αλλα ρε σ οχι vintage μαγνητες......

εγω θα προτινα διπλους σε μεγεθος μονου μια που vintage τυπος δεν θα επαιζε με τετοια κιθαρα
Άμα θέλω διπλούς, έχω τη Gibson.

Άσε που μου έχει μείνει απωθυμένο, γιατί στην άλλη Τele έβαλα noiseless και δεν έχω αυτή τη "βλαχειά"...ελπίζω να με σώζει ο Fishman εάν είναι overdose βλαχειάς! ;) ;)

για να αλλαζεις πολυ γρηγορα χορδες... :) :)

(με τα κανονικα vintage κανω 4 λεπτα με τα locking ...2... ;D ;D,ξερεις τι εξοικονομηση χρονου ειναι τα ...2 λεπτα?? ;D) 
Έχω χρόνο για να αλλάζω χορδές...φαντάσου στη Gibson 2 χρόνια δεν έχω αλλάξει χορδές (αυτό είναι vintage ;D ;D). Αλλά τη ζημιά μου την έκανες με τον Stewart...μου αρέσει που δεν χρειάζεται βίδες. Το Moses είναι τόσο καλοφτιαγμένο που λυπάμαι να το τρυπήσω.

.μου αρέσει που δεν χρειάζεται βίδες. Το Moses είναι τόσο καλοφτιαγμένο που λυπάμαι να το τρυπήσω.
βιδες δεν χρειαζονται ,αλλα οπως και τα Spertzel/Schaller χρειαζεται να τρυπισεις με ενα τρυπανακι για να μπει το aligment pin ;)

Πολυ ωραια! Θα συμφωνησω με τον alderbody και θα πω οτι η κιθαρα πιθανοτατα θα δειξει πιο πολυ με clear pickuard.

Αυτο ομως που με εκανε να μου τρεξουν τα σαλια ειναι το μανικι...και απο οτι βλεπω δε θα κοστιζει και τρομερα παραπανω απο ενα μανικι απο warmoth...αχ τι μας εκανες παλι.

odis13 είπε:
Αυτο ομως που με εκανε να μου τρεξουν τα σαλια ειναι το μανικι...και απο οτι βλεπω δε θα κοστιζει και τρομερα παραπανω απο ενα μανικι απο warmoth...αχ τι μας εκανες παλι.
Όντως, με τα μεταφορικά μου κόστισε 300$ (καινούργιο από Ebay και το δολάριο στο 1,60!-το έψαχνα αρκετό καιρό), λιγότερο από Warmoth. Και είμαι περίεργος γιατί οι φήμες λενε ότι το truss το ρυθμίζεις μια φορά , τη φορά που το πρωτοβάζεις στο σώμα...και μετά το ξεχνάς! Είδομεν

Trending...

Νέα θέματα

Back