Αλλαγή Μαγνητών

Hellwrath

Ακροατής
Χαίρεται..  πρόσφατα έγινα κάτοχος μιας B.C. Rich Nj Series και σκέφτομαι να τις αλλάξω μαγνήτες καθώτι είχε τους μανίσιους B.C. Rich πάνω. Ο προβληματιμός μου τώρα έγκυται στα εξής. 1) θα κάνουν διαφορά στον ήχο? 2) εφόσον ναι.. ποιούς να επιλέξω.

η κιθάρα μπορεί να δεχτεί 2 passive διπλούς

σωστά.. λάθος μου να μη διευκρινήσω.. φοράει 2 διπλούς B.C. Rich.. και το πάθος μου είναι το heavy και το thrash metal. πρόκειται να παίξω lead guitar σ ενα band και σκέφτηκα πως είναι καιρός ν αλλάξω τους μαγνήτες

οτι και να βαλεις απο αναγνωρησμενη φιρμα θα ειναι μερa με τη νυχτα

αν θες να ειναι active πας σε EMG set μαλον οπως metallica slayer κτλ 

αν θες κατι πιο ελαστικο ριξε μια ματια για hight ή και medium output των seymour duncan,dimargio,που οι συνδιασμοι θα ειναι πολοι και ενδιαφεροντες.

εγω θα σου πρωτηνα απο  seymour duncan τους duncan distortion/b και jazz set/n(μη σε μπερδευει το ονομα του ο dave mustain τον ειχε χρωνια neck,τωρα νομιζω εκανε δικους του custom στον  seymour duncan) ;)

αλλα μαλον σε βλεπω για active μιας και λες εχεις παθος!!!!! ;D ;D

Hellwrath είπε:
δυστυχώς η κιθάρα δε παίρνει active... ευχαριστώ anyway
??? ??? Πωτς γενεν αυτό;  ??? ???

Ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει χώρο για την μπαταρία, λύσεις υπάρχουν...

αληθειά..? προφανώς δε γνωρίζω και πολλά επί του θέματος.. τι είδους λύσεις αγαπητέ ογκουνσότο?

αμα την πας σε τεχνιτη αυτος ξερει να σου πει τους τροπους.

εγω εβαλα active EMG 85 σε Telecaster...ολα γίνονται!  ;)

Συνήθως η μπαταρία σ'αυτές τις περιπτώσεις μπαίνει στο cavity των ηλεκτρικών, μαζί με τα ποτενσιόμετρα. Εφόσον χωράει πάντα.

Μπες στα site τους και άκου τα δείγματα.Τουλάχιστον θα έχεις μια ιδέα τι παίζει συχνοτικά.Το πιο ασφαλές συμπέρασμα θα ήτα να έβρισκες μια κιθάρα με τους εν λόγω μαγνήτες να παίξεις.

janick είπε:
Μπες στα site τους και άκου τα δείγματα.Τουλάχιστον θα έχεις μια ιδέα τι παίζει συχνοτικά.Το πιο ασφαλές συμπέρασμα θα ήτα να έβρισκες μια κιθάρα με τους εν λόγω μαγνήτες να παίξεις.
βασικα θα ειναι δυσκολο να συμβει αυτο γιατι δεν ειναι ονο οι μαγνητες που καθοριζουν τον ηχο

εμενα στη b.c.rich warlock μια χαρα τους εβαλα τους EMG και μαλιστα και με δυο μπαταριες ;)

ειναι λιγο στενα για τις μπαταριες αλλα χωρανε. ;)

και οσο για τον ηχο

σπερνει ;D

burliufo είπε:
βασικα θα ειναι δυσκολο να συμβει αυτο γιατι δεν ειναι ονο οι μαγνητες που καθοριζουν τον ηχο
Δεν βλέπω να λέω πουθενά το αντίθετο ;) Και όχι δεν πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο.Οι μαγνήτες παίζουν κατα πολύ τον σημαντικότερο ρόλο :)  Που σημαίνει μπορείς να πάρεις σίγουρα καλύτερη γευση(και συνεπώς καλύτερο feedback) αν δεις και πως "ακούνε" την πένα αν παίξεις παρά αν ακούσεις μόνο ;)

janick είπε:
Δεν βλέπω να λέω πουθενά το αντίθετο ;) Και όχι δεν πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο.Οι μαγνήτες παίζουν κατα πολύ τον σημαντικότερο ρόλο :)  Που σημαίνει μπορείς να πάρεις σίγουρα καλύτερη γευση(και συνεπώς καλύτερο feedback) αν δεις και πως "ακούνε" την πένα αν παίξεις παρά αν ακούσεις μόνο ;)
ενταξει εγω απλα του λεω να μην περιμενει ακριβωσ τον ιδιο ηχο

για thrash χρισημοποιώ seymour duncan sh-8 απίστευτοι μαγνήτες για ακραίο ήχο...και οι active δεν είναι άσχημοι της φόραγα emg 81 85 αλλά μου φαίνεται πολύ άνοστος ο ήχος των active...πάντως για thrash οι active θα σου προσφέρουν άπειρα πλεονεκτήματα...όμως η κιθάρα σου αξίζει μια αναβάθμιση της τάξεος των 200 περίπου ευρο?

Trending...

Νέα θέματα

Back