Ακουστικά για χρήση σε υπολογιστή και όργανο

Φίλε μου έχεις στούντιο μοτιτορς τα οποία συνδέεις πάνω στο motherboard και έχεις διάφορα θέματα,πάρε πρώτα μια κάρτα ήχου να ακούσεις και το υπόλοιπο 70% απο τα μόνιτορς και μετά κοίτα για ακουστικά.Αστα για την ώρα,μαζί και τον προενισχυτη ακουστικών,άκου χαμηλά όπως όλοι μας.
Αυτή είναι μιά σοφή κίνηση.

Φίλε μου έχεις στούντιο μοτιτορς τα οποία συνδέεις πάνω στο motherboard και έχεις διάφορα θέματα,πάρε πρώτα μια κάρτα ήχου να ακούσεις και το υπόλοιπο 70% απο τα μόνιτορς και μετά κοίτα για ακουστικά.Αστα για την ώρα,μαζί και τον προενισχυτη ακουστικών,άκου χαμηλά όπως όλοι μας.
Αυτή είναι μιά σοφή κίνηση.
Οπως ειπα τα ακουστικα τα θελω και για αλλες χρησεις, οχι μονο για production, επομενως ειναι κατι που θα παρω σιγουρα στο κοντινο μελλον. Αλλα ναι, μια καρτα ηχου καλη θα ηταν αν και δεν ειναι πολυ επειγον καθως τα JBL 305 MKII εχουν ηδη ενισχυτη μεσα.

Δεν έχει να κάνει το άν έχουν μέσα τα ηχεία σου ενισχυτή ή όχι με το αν χρειάζεσαι κάρτα ήχου...έχει δίκιο ο MGs που στο επισημαίνει.

Απο εκεί και πέρα φυσικά και να πάρεις ακουστικά, αν τα χρειάζεσαι και για άλλη δουλειά κιόλας. Θα συμφωνήσω για τα Beyerdynamic, έχω τα 990 ProX αλλά και τα 770 είναι εξαιρετική επιλογή.

Αλλά βάλε την κάρτα ήχου ψηλά στις προτεραιότητες σου, δε κάνεις δουλειά με την μητρική.

Δεν έχει να κάνει το άν έχουν μέσα τα ηχεία σου ενισχυτή ή όχι με το αν χρειάζεσαι κάρτα ήχου...έχει δίκιο ο MGs που στο επισημαίνει.

Απο εκεί και πέρα φυσικά και να πάρεις ακουστικά, αν τα χρειάζεσαι και για άλλη δουλειά κιόλας. Θα συμφωνήσω για τα Beyerdynamic, έχω τα 990 ProX αλλά και τα 770 είναι εξαιρετική επιλογή.

Αλλά βάλε την κάρτα ήχου ψηλά στις προτεραιότητες σου, δε κάνεις δουλειά με την μητρική.
Ναι ενταξει, φανταζομαι οτι θα ειναι ακομα καλυτερα με καρτα ηχου και σιγουρα την εχω στο νου μου ως σημαντικο κομματι

Ναι ενταξει, φανταζομαι οτι θα ειναι ακομα καλυτερα με καρτα ηχου και σιγουρα την εχω στο νου μου ως σημαντικο κομματι
Oντως θελεις οπωσδηποτε καρτα ηχου ,εγω απορω πως δεν εχεις latency γιατι δεν αναφερθηκε αυτο καπου στα σχολια..

Oντως θελεις οπωσδηποτε καρτα ηχου ,εγω απορω πως δεν εχεις latency γιατι δεν αναφερθηκε αυτο καπου στα σχολια..

Εάν παίζει με vst όργανα δεν έχει καθυστέρηση. Με κιθάρα, και λοιπά όργανα που θέλουν μικρόφωνο, είναι το πρόβλημα.

Αν το midi αφορα hardware πηγη ηχου, τοτε δεν υπαρχει latency ( πιο σωστα: Ειναι ελαχιστοτατη). Αν ομως η πηγη ηχου ειναι φαση virtual instrument, τοτε εχει κανονικα την καθυστερηση που εχει το buffer της καρτας ηχου.

Βεβαια, το τι ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ αυτος που παιζει ειναι σχετικο. Δηλαδη αν δεν παιζεις τιποτα στακατο στα πληκτρα, ή αν παιζεις καποιον pad ηχο που εχει αργο attack, μπορει να μη σε ενοχλει. Αλλα καθυστερηση θα υπαρχει, ειδικα αν δεν υπαρχουν ASIO drivers της προκοπης.

Το audio input βεβαια εχει καποια επιπλεον καθυστερηση γενικα λογω του επιπλεον input buffer, και επισης ειδικα η φωνη επειδη ειναι εντελως αμεση συνηθως ειναι πιο ενοχλητικη σε αυτην η καθυστερηση. Οποτε καθυστερηση υπαρχει καξ στα vst, αλλα υπαρχει πιθανοτητα αν ειναι οριακα ανεκτη η κατασταση γενικα να μη σε ενοχλει εκει αλλα μονο στα audio.

Δεν είμαι πολύ σχετικός, αλλά στο φορητό μου κάνω κανονικά παραγωγές και δεν έχω latency όταν παίζω με το midi.
Αμα είναι πολύ δυνατό το laptop για τα σημερινά δεδομένα σε επεξεργαστή και χωρίς ASIO drivers(ανάλογα βεβαια και τα VST instruments και effects που χρησιμοποιείς, να είναι νορμάλ και σε λογική ποσότητα), με τους WDM μπορείς να γράφεις μέσω MIDI στο project του DAW και να δουλεύει , βέβαια οι ASIO υπερτερούν σε σταθερότητα και απόδοση σε κάθε περίπτωση.

Για επαγγελματική σταθερότητα, πολυκάναλες εγγραφές και μεγάλα projects, οι ASIO του audio interface παραμένουν το σημείο αναφοράς, η απόλυτη λύση!

Αμα είναι πολύ δυνατό το laptop για τα σημερινά δεδομένα σε επεξεργαστή και χωρίς ASIO drivers(ανάλογα βεβαια και τα VST instruments και effects που χρησιμοποιείς, να είναι νορμάλ και σε λογική ποσότητα), με τους WDM μπορείς να γράφεις μέσω MIDI στο project του DAW και να δουλεύει , βέβαια οι ASIO υπερτερούν σε σταθερότητα και απόδοση σε κάθε περίπτωση.

Για επαγγελματική σταθερότητα, πολυκάναλες εγγραφές και μεγάλα projects, οι ASIO του audio interface παραμένουν το σημείο αναφοράς, η απόλυτη λύση!

Το φτηνό MacBook έχω, με τον επεξεργαστή από το iPhone. Δεν βάζω πολλά tracks, αλλά 7-8 με omnisphere και διάφορα άλλα τα παίζει μπάλα.

Το φτηνό MacBook έχω, με τον επεξεργαστή από το iPhone. Δεν βάζω πολλά tracks, αλλά 7-8 με omnisphere και διάφορα άλλα τα παίζει μπάλα.
Λάθος μου, το πόστ μου αναφέρεται για Windows και WDM/ASAPI drivers. Το MAC έχει Core Audio, είναι άλλη περίπτωση.

Οπως ειπα τα ακουστικα τα θελω και για αλλες χρησεις, οχι μονο για production,
Εφοσων το θέλεις πολλαπλών χρήσεων,το πρώτο που θα κοιτάξεις είναι η σύνδεση που θα κάνεις με τις άλλες συσκευές που θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις (bluetooth,usb-c,3.5mm) και θα πάρεις ένα ζευγάρι γενικής χρήσης και όχι studio,σε χαμηλά Ohm.

Αν π.χ πάρω τα Bayerdynamic 770 Pro 250Ω,που πριν τα πάρω,είδα αν μπορεί να τα παίξει σωστά η προενύσχιση ακουστικών που έχει η συγκεκριμένη κάρτα που διαθέτω και θέλω να τα συνδέσω με το τηλέφωνο μου για να πάω μιά βόλτα π.χ δίπλα στην θάλασσα ακούγοντας μουσικούλα,αντε πές ακόμη και ακούγοντας χαμηλά,με τα καλώδια να κρέμονται και γενικά την εμφάνιση του για εξωτερική χρήση και εμένα να αγναντεύω τα κύματα,το πιο πιθανό είναι να με περάσουν για ανοιακό τράπερ που άνοιξα την πόρτα του στούντιο και χάθηκα και να με γυρίζουν με περιπολικό γύρω γύρω στα στούντιος για να βρούν από που έφυγα.
Δέν κάνουν.

Αν θέλω να δώ μπαλίτσα σε τηλεόραση 55 και είναι αυτό το μοσχάρι ο Χάλαντ κινδυνεύεις να φάς καμιά μπαλιά
ενώ σε πιθανή έξοδο οδηγού από την πίστα στην F1 θα βρεθείς πάνω στην αεροτομή του μονοθεσίου,γιατί όσο και να το τεντώσεις το ερμο το καλώδιο,δέν φτάνει.

Εγω προσωπικά με τα δεδομένα που παρουσιάζεις,ενα ασύρματο που παίρνει και καλώδιο με 50 - 60 ευρώ θα έπερνα και θα κρατούσα χρήματα για μια κάρτα ήχου αργότερα.
Το πιο πιθανό είναι,βάση των χρήσεων που δέν μας είπες ποιές είναι εκτός της μουσικής παραγωγής,που πιθανών να σκέφτεσαι να κάνεις,το συγκεκριμένο ακουστικό να μήν είναι σωστή επιλογή.

Εάν παίζει με vst όργανα δεν έχει καθυστέρηση. Με κιθάρα, και λοιπά όργανα που θέλουν μικρόφωνο, είναι το πρόβλημα.
Αυτη την στιγμη τα εχω συνδεμενα στο arranger μου και δεν εχω παρατηρησει latency. Αν και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παιξει πολυ...

Εφοσων το θέλεις πολλαπλών χρήσεων,το πρώτο που θα κοιτάξεις είναι η σύνδεση που θα κάνεις με τις άλλες συσκευές που θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις (bluetooth,usb-c,3.5mm) και θα πάρεις ένα ζευγάρι γενικής χρήσης και όχι studio,σε χαμηλά Ohm.
οχι οχι, η αλλη χρηση που θα κανω περα απο περι μουσικης και οργανων θα ειναι αποκλειστικα στον υπολογιστη επομενως δεν με νοιαζει απο αποψη καλωδιων/bluetooth και τετοια. Επισης νομιζω ξεχνας οτι περα απο τις αλλες χρησεις θελω τα ακουστικα ΚΑΙ για παραγωγη/οργανο. Οσο για τα 250 ohm σκεφτομουν καλυτερα μηπως επαιρνα την 80ohm εκδοση για πιο ευκολη χρηση και χωρις καρτα ηχου, εξαλλου απο οτι διαβασα δεν πρεπει να υπαρχει μεγαλη διαφορα.

Οσο για τα 250 ohm σκεφτομουν καλυτερα μηπως επαιρνα την 80ohm εκδοση για πιο ευκολη χρηση και χωρις καρτα ηχου, εξαλλου απο οτι διαβασα δεν πρεπει να υπαρχει μεγαλη διαφορα.
Η κάρτα που θα πάρεις κάποια στιγμή,αν δέν είναι κάποια μεσαίας κατηγορίας,απο 500 ευρώ και πάνω δηλαδή,δέν θα είναι ικανή να σου οδηγήσει σωστά 250ohm ακουστικό,οπότε ρίξε πριν κάνεις την όποια αγορα,μια ματιά σε ποιο οικονομικό εύρος θα κινηθείς περίπου για την κάρτα και τι έξοδο δίνει ο ενισχυτής ακουστικών στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει.
Όλοι τα ίδια περιπου θα δίνουν γιατί υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ τους και κάνε αγορά βάση αυτού,ούτε εμείς ξέρουμε να σου πούμε τι να πάρεις,αν και σαν υποθετικό σενάριο στα οικονομικά μοντέλα που ο περισσότερος κόσμος που κάνει το χόμπυ του επιλέγει,με 80ohm εκτός απροόπτου είσαι καλυμένος.Η εξοδος του υπολογιστή σου λογικά δέν ξεπερνάει τα 32ohm,εκτός αν έχεις κάποιο hi end/gaming motherboard,μην το λάβεις υπ όψην στην αγορά αυτό,αλλά κάνε την βάση της κάρτας που σκέφτεσαι να πάρεις.

Η κάρτα που θα πάρεις κάποια στιγμή,αν δέν είναι κάποια μεσαίας κατηγορίας,απο 500 ευρώ και πάνω δηλαδή,δέν θα είναι ικανή να σου οδηγήσει σωστά 250ohm ακουστικό,οπότε ρίξε πριν κάνεις την όποια αγορα,μια ματιά σε ποιο οικονομικό εύρος θα κινηθείς περίπου για την κάρτα και τι έξοδο δίνει ο ενισχυτής ακουστικών στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει.
Όλοι τα ίδια περιπου θα δίνουν γιατί υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ τους και κάνε αγορά βάση αυτού,ούτε εμείς ξέρουμε να σου πούμε τι να πάρεις,αν και σαν υποθετικό σενάριο στα οικονομικά μοντέλα που ο περισσότερος κόσμος που κάνει το χόμπυ του επιλέγει,με 80ohm εκτός απροόπτου είσαι καλυμένος.Η εξοδος του υπολογιστή σου λογικά δέν ξεπερνάει τα 32ohm,εκτός αν έχεις κάποιο hi end/gaming motherboard,μην το λάβεις υπ όψην στην αγορά αυτό,αλλά κάνε την βάση της κάρτας που σκέφτεσαι να πάρεις.
Καρτα ηχου με πανω απο 200-250 ευρω ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να αγορασω (εκτος αν κερδισω κανενα λαχειο). Δηλαδη λες οτι ακομα και η 80ohm εκδοση των ακουστικων δεν θα μπορει να "σηκωθει" απο την ενυσωματωμενη καρτα ηχου του υπολογιστη; Απο οτι εχω διαβασει οι περισσοτεροι λενε δεν υπαρχει θεμα.

Καρτα ηχου με πανω απο 200-250 ευρω ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να αγορασω (εκτος αν κερδισω κανενα λαχειο). Δηλαδη λες οτι ακομα και η 80ohm εκδοση των ακουστικων δεν θα μπορει να "σηκωθει" απο την ενυσωματωμενη καρτα ηχου του υπολογιστη; Απο οτι εχω διαβασει οι περισσοτεροι λενε δεν υπαρχει θεμα.
ένταση μπορεί να έχεις. Αν η μητρική σου έχει chip realtek π.χ. μέτριο ΄μάλιστα γιατί υπάρχουν μερικές που έχουν realtek chip καλύτερων προδιαγραφών και τη συνδέσεις στο πίσω panel εκεί που συνδέουμε τα ηχεία δεν διαθέτει το απαραίτητο ηλεκτρικό ρεύμα για τα 80 Ohm. Το αποτέλεσμα θα είναι χαμηλότερη συνολική ένταση, παντελής έλλειψη όγκου και μπάσου αφού ο οδηγός των ακουστικών δεν τρέφεται σωστά, αλλά και αυξημένη πιθανότητα να ακούς στατικά παράσιτα ή βόμβο από τα εσωτερικά εξαρτήματα του υπολογιστή Ουσιαστικά, η ενσωματωμένη κάρτα δεν πρόκειται να καεί ή να μην παίξει καθόλου, αλλά θα αδικείς κατά θα έλεγα 40% τα ακουστικά που πλήρωσες. Και στο μπροστινό πάνελ να την συνδέσεις που συνήθως έχει μια ενισχυσούλα εσωτερικά, πάλι δεν θα πα΄ρεις το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Και με ένα dongle USB DAC/Amp των 40 ευρώ να πάρεις θα ακούς καλύτερα από τη μητρική, αυτό είναι σίγουρο με τα συγκεκριμένα ακουστικά.

Και με ένα dongle USB DAC/Amp των 40 ευρώ να πάρεις θα ακούς καλύτερα από τη μητρική, αυτό είναι σίγουρο με τα συγκεκριμένα ακουστικά.

+1
Θα είναι μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την μητρική, ακόμα και ένα φτηνιάρικο να πάρεις.

Trending...

Νέα θέματα

Back