Ακυρωση tremolo strat

The Genius Loci είπε:
Όταν είναι πακτωμένο το τρέμολο τα ελατήρια απλά δεν υπάρχουν. Αν εννοείς να βάλεις 5 πολύ σκληρά ελατήρια για να μην κουνιέται, ΟΚ.
Ακριβως αυτο,ετσι εχω την 79αρα μου και ειναι η παρουσια τους παραπανω απο αισθητη

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Να αλλάξω τρέμολο στην συγκεκριμένη κιθάρα δεν παίζει, καθαρά για λόγους προσωπικού κολλήματος. Θα δοκιμάσω το κόλπο με την ταινία.

Jazzjoker είπε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Να αλλάξω τρέμολο στην συγκεκριμένη κιθάρα δεν παίζει, καθαρά για λόγους προσωπικού κολλήματος. Θα δοκιμάσω το κόλπο με την ταινία.
Η μαύρη είναι;

Εκτός από ταινία, κυκλοφορούν και κάποια gel με τεφλόν, τα περνάς στα σπειρώματα, βιδώνεις και μετά δημιουργούν ένα φίλμ γύρω από το μέταλλο. Αλλά, μεταξύ μας, παρηγοριά στον άρρωστο.

The Genius Loci είπε:
Η μαύρη είναι;

Εκτός από ταινία, κυκλοφορούν και κάποια gel με τεφλόν, τα περνάς στα σπειρώματα, βιδώνεις και μετά δημιουργούν ένα φίλμ γύρω από το μέταλλο. Αλλά, μεταξύ μας, παρηγοριά στον άρρωστο.
Ναι Βασίλη, αυτή που έχεις δει κι από κοντά.

Jazzjoker είπε:
Μην βάλεις ταινία/τεφλόν...θα μένουν κομμάτια τους μες την τρούπα.

Κάποιος είχε προτείνει παλαιότερα ελατήριο-από στυλό-με βαζελίνη στην άκρη που πατά στο μπλοκ για να μην πέφτει/χάνεται.

distortion είπε:
Μην βάλεις ταινία/τεφλόν...θα μένουν κομμάτια τους μες την τρούπα.

Κάποιος είχε προτείνει παλαιότερα ελατήριο-από στυλό-με βαζελίνη στην άκρη που πατά στο μπλοκ για να μην πέφτει/χάνεται.
Close but no cigar. Ούτε το ελατήριο δουλεύει σωστά ή για πολύ καιρό. Παρεμπιπτόντως, αυτό με το ελατήριο είναι και επίσημη μεθοδολογία της 7ender (για να διορθώσει ένα βλαμμένο σχέδιο, λέω εγώ).

Παίδες, τα ελατηριάκια αυτά, δεν είναι για να κρατάνε το trem arm στη σωστή θέση. Άπαξ και δεν μπορεί να σφίξει άλλο, ή είναι loose σε κάποια βολική θέση (όπως κατάλαβα ότι είναι το πρόβλημα, ναι Σπύρο?) δεν σώζεσαι μ'αυτά. Τα ελατηριάκια είναι για να μην "παίζει" το arm κατά τη χρήση (άλλη μια μαλακισμένη συνέπεια της βλακώδους σχεδίασης με σπειρώματα...).

Jazzjoker είπε:
Για να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικό παρακαλώ χωρίς να ανοίξω καινούριο θέμα. Στη μία στρατ μου που το tremolo είναι floating, όταν το tremolo arm είναι πλήρως βιδωμένο, στέκεται σε σημείο που δε βολεύει (εμποδίζει την πρόσβαση προς το διακόπτη και τα ποτενσιόμετρα). Το θέλω να στέκεται λίγο πιο κάτω. Υπάρχει κανένας τρόπος ή πρέπει να συμβιβαστώ με το να το έχω ξεβίδωτο και να κρέμεται κάθετα;
έχασες το ελατηριάκι που δίνει η fender; πρέπει να είσαι ο κιθαρίστας νούμερο 14.243.232 που το παθαίνει αυτό ;)

λίγη ταινία τεφλόν και είναι μια χαρά. Και έτσι δεν το βιδώνεις τέρμα. Το πρόβλημα είναι πώς πρέπει να το βγάλεις για να τη βάλεις στη σκληρή θήκη, και μετά μάλλον πρέπει να ξανα βάλεις τεφλόν, αλλα φτηνο είναι...

georgekz750 είπε:
Τετοιο http://www.thomann.de/gr/fender_tremolo_arm_feder.htm εχει μεσα στην τρουπα ή χαθηκε?
Δεν είχε ποτέ. Το πρόβλημα είναι ότι αν βάλω τέτοιο, είναι δεδομένο ότι θα πέφτει και τελικά θα χαθεί γιατί η κιθάρα μεταφέρεται με σκληρή θήκη και το arm το ξεβιδώνω/βιδώνω συχνά.

Με πρόλαβε κι ο Σκάντζος.

Jazzjoker είπε:
Kinky πάντως  ;D
σεμναααααααααααααααααααααα

Τετοιο http://www.thomann.de/gr/fender_tremolo_arm_feder.htm εχει μεσα στην τρουπα ή χαθηκε?
Γιατί έχει καμιά strat απ'τη μάνα της τέτοιο ??  ::)

Πάντως με λίγο ''καταπίεση'' έρχεται εκεί που το θες ..... ''παίρνει'' το σπείρωμα λίγο λίγο .

Γιατί έχει καμιά strat απ'τη μάνα της τέτοιο ??
Έλα ντε. Καμία απ' τις 3 μου στρατ δεν είχε εκτός κι αν είχε σε όλες χαθεί πριν τις αγοράσω.

kostas80 είπε:
Γιατί έχει καμιά strat απ'τη μάνα της τέτοιο ??  ::)
Η δικια μου 87αρα οπως και ενος φιλου μια 91 ειχαν (και εχουν) και ηταν κλεισμενη η τρουπα με ενα περτικαλι στρογγυλο αυτοκολλητακι οπως ερχοταν απ το εργοστασιο για να μη χαθουν.

Εγω (οταν χρησιμοποιουσα τρεμολο στη στρατ) ειχα στη θηκη ενα φυλλο με τετραγωνα αυτοκολλητακια και καθε φορα που εβγαζα το arm εβαζα ενα στην τρουπα (γιατι το ελατηριακι ειναι τοσο μικροσκοπικο που δεν υπηρχε περιπτωση να μην χαθει μεσα στη θηκη)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
παντως εγω που ακυρωσα το τρεμολο σφιγγοντας τις βιδες του grid 2,5 στροφες, οι χορδες της κιθαρας σκληρηναν κατα  πολυ!

cigaret13 είπε:
παντως εγω που ακυρωσα το τρεμολο σφιγγοντας τις βιδες του grid 2,5 στροφες, οι χορδες της κιθαρας σκληρηναν κατα  πολυ!
αυτο παρατηρησα και εγω

cigaret13 είπε:

αυτο παρατηρησα και εγω
Παρομοίως. Floating είναι πολύ πιο μαλακή. Το σφίξιμο των ελατηρίων είναι κακή ιδέα.

Την πλήρη "πάκτωση" της γέφυρας δεν την έχω δοκιμάσει, και έτσι δεν ξέρω αν έχει διαφορά στην αίσθηση από το απλό σφίξιμο των ελατηρίων.

Η μετατροπή μιας στρατ σε hardtail κάνει τις χορδές να αποκτούν την τάση μιας κιθάρας με σταθερή γέφυρα. Εν ολίγοις, στα bends δε σηκώνουμε και τη γέφυρα πια, οπότε είναι λογικό να είναι ολίγον σκληρότερες οι χορδές.

Ερωτηση ασχετου Νο2

Αν βαλω ενα τρεμολο μπλοκ δεν ειναι το ιδιο με το να βαλω και τα 4 ελατηρια και να τα σφιξω τερμα?

Trending...

Νέα θέματα

Back