Εγώ λέω να ξεκινήσεις με κάποιο καθηγητή που θα σε οδηγήσει και στις σωστές επιλογές και μετά θα αναλάβει να σε μάθει ένα όργανο, που ΔΕΝ είναι κιθάρα και μάλλον χλωμό να το μάθεις μέσω αυτοδιδασκαλίας.metaxa13 είπε:Λέω να αγορασω να μαθω ενα Alto σαξωφωνο. Ομως, επειδη δεν εχω ασχοληθει ΚΑΘΟΛΟΥ με πνευστα στο παρελθον , δεν ξερω τι να διαλεξω. Budget ειναι καπου στα 300-400 ευρω. Τι κουρδισμα να το παρω? Απο που λετε να το αγορασω online? Το thomman δεν βλεπω να εχει πολλες επιλογες
συγνώμμη που επεμβαίνω αλλά αν πηγαίνει κάποιος φιλαρμονι΄κή θεωρείται ικανοποιητική εκαπαίδευση στο σαξόφωνο ;;; και κάτι άλλο.. yamaha yas 275 ή conn selmer prelude AS 710 ??????The Genius Loci είπε:Εγώ λέω να ξεκινήσεις με κάποιο καθηγητή που θα σε οδηγήσει και στις σωστές επιλογές και μετά θα αναλάβει να σε μάθει ένα όργανο, που ΔΕΝ είναι κιθάρα και μάλλον χλωμό να το μάθεις μέσω αυτοδιδασκαλίας.
Aν δεν έχει αλλάξει δραματικά η Conn Selmer με το Prelude να το ανεβάσει 200 επίπεδα πάνω από ότι ήταν το 700, yamaha 275 ή yamaha 280. Αλλά γενικά Yamaha >> Conn Selmer.Saxophoniste07 είπε:συγνώμμη που επεμβαίνω αλλά αν πηγαίνει κάποιος φιλαρμονι΄κή θεωρείται ικανοποιητική εκαπαίδευση στο σαξόφωνο ;;; και κάτι άλλο.. yamaha yas 275 ή conn selmer prelude AS 710 ??????
Φιλε, οταν ξεκινας μαθηματα ενος οργανου στη φιλαρμονικη, αφου μαθεις να φυσας και μαθεις χοντρα χοντρα και το χειρισμο των κλειδιων (εν προκειμενου στο σαξοφωνο), και μαθεις να βγαζεις και τις βασικες νοτες ξεκινας μια μεθοδο.Saxophoniste07 είπε:συγνώμμη που επεμβαίνω αλλά αν πηγαίνει κάποιος φιλαρμονι΄κή θεωρείται ικανοποιητική εκαπαίδευση στο σαξόφωνο ;;; και κάτι άλλο.. yamaha yas 275 ή conn selmer prelude AS 710 ??????
Τον Αύγουστο αγόρασα alto σαξόφωνο από την thomann το μοντέλο TAS-150 και σε πληροφορώ ότι πριν δυο βδομάδες το πήγα για επισκευή στις τάπες κάτω από τα κουμπιά.Δεν εφάρμοζαν καλά...γενικά αν θες να ξεκινήσεις με ανεκτό όργανο δώσε οπωσδήποτε 600 με 700 ευρώ.Λέω να αγορασω να μαθω ενα Alto σαξωφωνο. Ομως, επειδη δεν εχω ασχοληθει ΚΑΘΟΛΟΥ με πνευστα στο παρελθον , δεν ξερω τι να διαλεξω. Budget ειναι καπου στα 300-400 ευρω. Τι κουρδισμα να το παρω? Απο που λετε να το αγορασω online? Το thomman δεν βλεπω να εχει πολλες επιλογες
Δεν ειναι ζημεια αυτο που επαθες αλλα κατα 99,9% ειναι θεμα σεταρισματος (εχει ενα βαγωνακι εκει καπου στη μεση με μερικες βιδιτσες που αν δεν ρυθμιστει δεν πατανε μερικες ταπες καλα με αποτελεσμα να μην σου βγαινουν οι νοτες κατω απο σολ).Τον Αύγουστο αγόρασα alto σαξόφωνο από την thomann το μοντέλο TAS-150 και σε πληροφορώ ότι πριν δυο βδομάδες το πήγα για επισκευή στις τάπες κάτω από τα κουμπιά.Δεν εφάρμοζαν καλά..
Καλο ειναι να μην προτεινουμε αν δεν γνωριζουμε καποιο προιον και αν δεν εχουμε βγαλει μαζι του καποιες εκατονταδες ωρες (τουλαχιστον)Προτείνω: http://tjsaxes.com/
Bασίλης
Συγγνώμη για τη βιαστική πρόταση,αλλά είχα δυο κατασκευαστές στο μυαλό μου σχετικά οικονομικούς και καλούς.Πάντως είχα την εντύπωση πώς θα έβρισκα σε μεταχειρισμένο τέτοιου κατασκευαστή στις αγγελίες αλλά τζίφος.Μόνο thomann ξεπουλάει ο κόσμος.Thomsot είπε:Δεν ειναι ζημεια αυτο που επαθες αλλα κατα 99,9% ειναι θεμα σεταρισματος (εχει ενα βαγωνακι εκει καπου στη μεση με μερικες βιδιτσες που αν δεν ρυθμιστει δεν πατανε μερικες ταπες καλα με αποτελεσμα να μην σου βγαινουν οι νοτες κατω απο σολ).
Καλο ειναι να μην προτεινουμε αν δεν γνωριζουμε καποιο προιον και αν δεν εχουμε βγαλει μαζι του καποιες εκατονταδες ωρες (τουλαχιστον)
Συμφωνω 100%, αλλα και αυτο που πηρες, αν εφτιαξε τελικα μια χαρα ειναι.αλλά θεωρώ πώς αν δώσεις 700 ευρώ και πάνω έχεις αισθητή διαφορά.
Είναι κάτι λεπτομέρειες φίλτατε που με απογοητεύουν.Π.χ. για να πιάσω το σολ δίεση,το κουμπί της δίεσης θέλει πάτημα δυνατό,και κάτι τέτοια στο παίξιμο δε με ενθαρρύνουν καθόλου μιας και είμαι νέος στο σαξόφωνο.Πήρα φασέτα σέλμερ με 15 ευρώ,αλλά δεν είδα διαφορά μεγάλη! Το επιστόμιο θα το έχω υπόψιν μου.Thomsot είπε:Συμφωνω 100%, αλλα και αυτο που πηρες, αν εφτιαξε τελικα μια χαρα ειναι.
Θα σου προτεινα με την πρωτη ευκαιρια να παρεις ενα καλο επιστομιο το οποιο παιζει τεραστιο ρολο στην ολη ιστορια. Και το οποιο εαν με το καλο αργοτερα παρεις καποιο καλυτερο οργανο μπορεις ανετα να το χρησιμοποιησεις.
Παρε ενα Vandoren V5 A35 κοστιζει περι τα 120-130 ευρω, ειναι ανοιχτο επιστομιο τοσο και για τζαζ οσο και για κλασικη μουσικη, και θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στο παιξιμο σου και στον ηχο του οργανου.
Από τον Αύγουστο παίζω,και μπορώ να πω πώς "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή".Μόλαταυτα η ποιότητα του οργάνου που πήρα,με ξενερώνει και ήδη ξεκίνησα να μαζεύω χρήματα για να πάρω κάτι καλύτερο.alexmei είπε:Υπάρχουν στάδια σε αυτό το όργανο, δεν μπορείς να πάρεις απευθείας μεγάλο άνοιγμα στο επιστόμιο χωρίς να παίζεις πολύ καιρό θα σου βγει ο πάτος να βγάλεις μία νότα.
Το επιστομιο που προτεινα στο παιδι δεν ειναι επιστομιο με τεραστιο ανοιγμα.alexmei είπε:Υπάρχουν στάδια σε αυτό το όργανο, δεν μπορείς να πάρεις απευθείας μεγάλο άνοιγμα στο επιστόμιο χωρίς να παίζεις πολύ καιρό θα σου βγει ο πάτος να βγάλεις μία νότα.
Το κλειδι σολ# ειναι βασικο κλειδι και ειναι απο τα ανετα κλειδια. Μου προξενει εντυπωση. Το οργανο σου εχει προβλημα ρυθμισεων (ξαναεπαναλαμβανω) πηγαινε το στο μαστορα η βαλε το δασκαλο σου να σου το κοιταξει.για να πιάσω το σολ δίεση,το κουμπί της δίεσης θέλει πάτημα δυνατό,και κάτι τέτοια στο παίξιμο δε με ενθαρρύνουν καθόλου μιας και είμαι νέος στο σαξόφωνο.Πήρα φασέτα σέλμερ με 15 ευρώ,αλλά δεν είδα διαφορά μεγάλη! Το επιστόμιο θα το έχω υπόψιν μου.![]()
![]()
Βέβαια ο δάσκαλος μου που είναι πτυχιούχος κλαρινέτου (κλασσικού),και 3 χρόνια σαξοφωνίστας,όταν πιάνει το σαξόφωνο μου αλλάζει το πράγμα όσο να ναι!
Φασέτα αν το λέω καλά εννοώ το χρυσό σιδεράκι που "δένει" το καλάμι με το επιστόμιο.Βασικά το πήγα για ρύθμιση σε γνωστό κατάστημα στην Αθήνα και μου είπε ο τεχνικός πάτα για λίγο καιρό δυνατά τα κουμπιά μέχρι να στρώσουν.Χρέωση 10 ευρώ-μου είπε έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει για να βελτιώσει το όργανο ας πούμε.Καλάμι πλέον είμαι στο Ρίκο 2,άντε και κανένα βαντορέν 1,5 που μου φαίνεται πιο παχύ από το ρίκο.Γενικά θέλει υπομονή το πνευστό,αλλά αν βγάλεις μελωδία με καλό ήχο είσαι άρχοντας και ευτυχισμένος άνθρωπος!!!Thomsot είπε:Το επιστομιο που προτεινα στο παιδι δεν ειναι επιστομιο με τεραστιο ανοιγμα.
Αν και δεν παιζει ρολο στη δυσκολια το ανοιγμα του επιστομιου, απλα βαζεις μικροτερο νουμερο καλαμι.
Εγω με το επιστομιο αυτο παιζω με καλαμι απο 1,5-2 νουμερο.
Το κλειδι σολ# ειναι βασικο κλειδι και ειναι απο τα ανετα κλειδια. Μου προξενει εντυπωση. Το οργανο σου εχει προβλημα ρυθμισεων (ξαναεπαναλαμβανω) πηγαινε το στο μαστορα η βαλε το δασκαλο σου να σου το κοιταξει.
Αν φαλτσετα εννοεις το καλαμι δεν χρειαζεται...παρε μια vandoren 1,5 νουμερο η ενα rico 2 νουμερο με 2 ευρω και εισαι μια χαρα.
Το δακτυλιδακι το δετηρα εννοεις...καλα δεν λεει τιποτε αυτο, και ουτε παιζει πουθενα καποιο ρολο, απλα στην ευκολια της αλλαγης καλαμιου.Φασέτα αν το λέω καλά εννοώ το χρυσό σιδεράκι που "δένει" το καλάμι με το επιστόμιο
Aυτό μου έδειξε σήμερα και μάλιστα μου έδειξε και το κλασσικό jazz standard "autumn leaves"...ξεκίνησα σαξόφωνο στα 26 μου χρόνια και ελπίζω οι συνθήκες της ζωής να μου επιτρέψουν τη σκληρή μελέτη στη συνέχεια.Το σι ύφεση τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο.Από τον Αύγουστο μέχρι τώρα πέρασα πολλές απογοητεύσεις,αλλά πήρα και πολλές χαρές...Thomsot είπε:Το δακτυλιδακι το δετηρα εννοεις...καλα δεν λεει τιποτε αυτο, και ουτε παιζει πουθενα καποιο ρολο, απλα στην ευκολια της αλλαγης καλαμιου.
Συνεχισε και μην κολωνεις.
Παρεπιμπτοντως κατι συμπληρωματικο, προσπαθησε να μαθεις να πιανεις το ΣΙb οχι με το κλειδι που εχει στο πλαι, αλλα με τα κυριως εξι κουμπια που δουλευουμε (ρωτα το δασκαλο να σου δειξει) που γινεται σε ολα τα καινουρια σαξοφωνα. Ειναι πολυ βασικο αυτο.
Καλη συνεχεια.![]()
να ρωτήσω κάτι άν ξέρει κανείς !.. Ένας φίλος πάει Βουλγαρία για να πάρει πράγματα κλπ. έχω ακούσει οτι γενικότερα πράγματα απο Βουλγαρία είναι πιο φθηνά αλλα δεν παραγγέλνουν απο εκεί γιατί η τιμή μπορεί να είναι πιο χαμηλή με το τελωνείο όμως πάει ακριβώς το ίδιο...Επειδή εμένα όμως δεν θα παιχτεί η φάση τελωνείου αφού θα πάει ο ίδιος να το πάρει αν πάει σε κατάστημα της yamaha και βρεί το yas 280 100 ευρώ πιο κάτω λέτε να μου βγεί σκάρτο ; δε νομίζω η yamaha να ρίσκαρε τη ποιότητα των μουσικών οργάνων της λόγω χαμηλού μισθού στη Βουλγαρία... τι λέτε .;Vasilis135 είπε:Τον Αύγουστο αγόρασα alto σαξόφωνο από την thomann το μοντέλο TAS-150 και σε πληροφορώ ότι πριν δυο βδομάδες το πήγα για επισκευή στις τάπες κάτω από τα κουμπιά.Δεν εφάρμοζαν καλά...γενικά αν θες να ξεκινήσεις με ανεκτό όργανο δώσε οπωσδήποτε 600 με 700 ευρώ.
Προτείνω: http://tjsaxes.com/
Bασίλης